SSTL Puhtausala Ry
Etusivu » Ajankohtaista » 2016 » 04 » Kevätedustajakokous Oulussa 23.4.2016

Kevätedustajakokous Oulussa 23.4.2016

Olliin Oulusa, olliikko nää?*

Liiton kevätedustajakokous ja yhdistyspäivät pidettiin Oulussa 23.4.2016

*) Vietin Oulussa mukavan päivän. Olitko sinäkin siellä?

Kokouspäivä käynnistyi yhdistyspäivillä, jonka aiheena oli sääntömuutosesitys. Sääntötoimikunta oli tehnyt ansiokasta työtä muokatessaan liiton sääntöjä tämän päivän ja tulevaisuuden tarpeita vastaaviksi. Keskeinen muutosesitys liittyy jäsenyyden määrittelyyn. Nykyisin liiton jäseniä ovat Siivoustekniset yhdistykset, joihin henkilöjäsenet kuuluvat. Liitolla on myös yhteisö- ja yritysjäseniä, mutta niillä ei ole ollut äänioikeutta liiton edustajakokouksissa.

Muutosesityksen mukaan liiton jäseniä voisivat jatkossa olla henkilöjäsenet, yhdistykset sekä yhteisö- ja yritysjäsenet, jotka kaikki voisivat käyttää päätösvaltaa liittokokouksessa ja siten vaikuttaa liiton toimintaan. Muutosesitys sai kannatusta, joskin tarkkaavainen kokousväki tekikin täsmennyksiä joihinkin muihin muutosesityksen kohtiin.


Mukana oli kaikkiaan 50 osallistujaa.

Lisäksi yhdistyspäivässä Seija Ikonen kertoi Karjalan Sty:n toiminnan ala- ja ylämäistä, Marjut Huolman esitteli Kymen Sty:n toimintamuotoja, ja Maarit Roininen kertoi Helsingin Sty:n järjestämästä aamuseminaarista teemalla Avoimena maailmalla (ja Suomessa), kulttuurien kohtaaminen reissussa ja töissä. Hyvää palautetta saaneessa tilaisuudessa Madventuresin Riku Rantala ja Tuomas Milonoff valaisivat teemaa matkakokemuksiaan hyödyntäen. Tuula Laine kertoi Turun Sty:n järjestämästä pintamateriaalit-koulutustilaisuudesta, johon osallistui yli 100 henkilöä. Perusasiat kiinnostavat jälleen.


Ryhmätöiden tulokset esiteltiin muille ryhmille.

Lounaan jälkeen ennen kevätkokousta keskityttiin työhyvinvointikoordinaattori Tuula Laavan ohjauksessa työmotivaatioon vaikuttaviin tekijöihin. Ryhmässä pohdittiin, miten työ, työyhteisö, persoonallisuus, sosiaaliset suhteet, unelmat ja intohimo vaikuttavat motivaatioon.

 

Sitten oltiinkin valmiita aloittamaan virallinen kokous. Vuoden 2015 tilinpäätös ja sääntömuutosesitys hyväksyttiin. Sääntömuutos edellyttää vielä toista edustajakokouskäsittelyä.

Kallaasit illalla

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Asiapitoisen päivän jälkeen Oulun seudun Sty oli tilannut kokousväelle maittavan illallisen. Kallaasit alkoivat yhdistyksen puheenjohtaja Sari Kiviojan tervetulopuheella, jossa hän pilke silmäkulmassa kertoi, mistä Oulu puhuu (osuuskauppa Arinasta, sanomalehti Kalevasta ja Kärpistä) ja mitä ja missä Oulussa syödään ja juodaan sekä millaisia nähtävyyksiä ja muita tunnettuja paikkoja kaupungissa on.

Illan aikana järjestetyssä tietovisassa saimme testata murreosaamistamme. Onneksi myös kerrottiin, mitä tarkoittaa esimerkiksi ölövi (ei ole asiasta tietävinään), nilikkakahvit (kahvi ilman pullaa), noolata (haluta jotakin), kallaasit (juhlat, kahvikekkerit) tai hokara (huonomuistinen).

Iltajuhlassa huomioitiin yhdistystoiminnassa ansioituneita yhdistysten jäseniä


Vas. Vuokko Kangassuo, Kari Saija, Sari Ylitolva, Marju Haarala ja Teresa Heikkilä.

Hopeinen luutapinssi myönnettiin Marju Haaralalle Oulun seudun Sty:stä, pronssinen kunniamerkki Teresa Heikkilälle Oulun seudun Sty:stä, hopeinen kunniamerkki Sari Ylitolvalle Lapin Sty:stä sekä platinamerkit Vuokko Kangassuolle Pohjanmaan Sty:stä ja Kari Saijalle Oulun seudun Sty:stä.

Platinakunniamerkin saanut Vuokko Kangassuo on ollut perustamassa jo Pohjanmaan kerhoa, joka vuonna 1978 muuttui Pohjanmaan yhdistykseksi. Hallituksessa hän on toiminut 1980-luvulta lähtien eri tehtävissä ja puheenjohtajana 2010-luvulla. 2000-luvulla Vuokko toimi niin Siivoussektori Oy:n kuin liiton hallituksessa sekä oli mukana NRR:n toiminnassa.

Kari Saija, toinen platinakunniamerkin saanut, oli perustamassa Oulun seudun Siivousteknistä yhdistystä vuonna 1983 ja on ollut siitä alkaen aktiivisesti mukana yhdistyksen toiminnassa. Hän on toiminut mm. tilintarkastajana, hallituksen jäsenenä eri tehtävissä ja puheenjohtajana vuosina 1997-2007 ja 2013-2014. Kari on ollut myös aktiivisena toimijana lukuisissa yhdistyksen eri toimikunnissa ja työryhmissä sekä järjestämässä koulutus- ja näyttelytapahtumia. Työelämästä eläkkeelle siirryttyään vuonna 2014 hän on jatkanut edelleen yhdistystyöskentelyä ja toimii nyt yhdistyksen rahastonhoitajana.

Kiitos Oulun seudun Sty:lle järjestelyistä!