SSTL Puhtausala Ry
Etusivu » Amiedun avajaiset

 

Amiedun kiinteistöpalvelut uudessa toimipisteessä

 

Amiedun kiinteistöpalvelujen yksikkö toimii Strömberginkujalla uudessa toimipisteessä, jonka avajaisia vietettiin maaliskuussa Helsingin Pitäjänmäessä. Tilat on saneerattu alun perin toimistoksi suunniteltuun rakennukseen.
”Amiedun koulutuksessa on mainittavaa läpinäkyvyys tiloissa ja työelämälähtöinen tekemällä oppiminen”, tiiminvetäjä Kati Nurkkala kertoi.
Kiinteistöpalvelujen yksikössä on opiskelijoita noin 500. Viime vuonna opiskelijat puhuivat äidinkielenään 94 eri kieltä.  Kiinteistöpalvelujen yksikössä henkilöstöä on 28, puhtausalan substanssiosaajia yhdeksän. Vuosittain koko oppilaitoksessa opiskelijoita on noin 23 000.
Puhdistuspalvelujen omaa valtakuntaa on siivousväline- ja huoltokeskus, jota avajaisissa esittelivät kouluttajat Sisko Hemberg ja Eija Viinikka. Muuten oppimisympäristöä on koko talo monipuolisine työtiloineen. Rakennuksen puhtaanapidosta vastaa palveluliike, ja oppilaiden suorittamista tehtävistä sovitaan tilanteen mukaan.  Kaikki luokkatilat ovat kaikkien käytössä ja muokattavissa tarpeiden mukaan liikuteltavien pöytien ansiosta. Henkilöstön toimistotilat niin sanottuja monitiloja, eli henkilöstöllä ei ole omia työpisteitä, vaan työskentelypaikka valitaan senhetkisen tehtävän mukaan.
Amiedussa voi suorittaa puhtausalan tutkinnot, joita ovat kiinteistöpalvelujen perustutkinto (toimitilahuoltaja tai kiinteistönhoitajaksi), kiinteistöpalvelujen ammattitutkinto (toimitilahuoltaja tai kiinteistönhoitaja), kotityö- ja puhdistuspalvelujen perustutkinto (toimitilahuoltaja), laitoshuoltajan ammattitutkinto, siivousteknikon erikoisammattitutkinto ja siivoustyönohjaajan erikoisammattitutkinto. Amiedussa voi suorittaa Clean Card ja Palveluja kotiin –passit.

Amiedun kiinteistöpalvelujen yksikkö tarjoaa oppisopimus-, työvoimapoliittista -, omaehtoista ja räätälöityä henkilöstökoulutusta. Koulutukset järjestetään nonstop-periaatteella oppisopimuksissa ja omaehtoisissa koulutuksissa, tarjolla on myös ryhmämuotoista koulutusta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Puhdistuspalvelujen omaa valtakuntaa on siivousväline- ja huoltokeskus, jota avajaisissa esitteli kouluttaja Sisko Hemberg.