SSTL Puhtausala Ry
Etusivu » Irma eläkkeelle

 

Satakunnan yhdistyksen perustajäsen, puhtausalan ja ateriapalvelujen

 

konkari Irma Kallio eläkepäiville

 

Porin Palveluliikelaitoksen puhtauden ja aterian palvelupäällikkö ja Satakunnan Siivousteknisen yhdistyksen varapuheenjohtaja Irma Kallio juhli kukkameressä ja kukkamekossa 26.5.2015 Cygnaeuksen Ruokapalvelukeskuksessa Porissa 162 juhlavieraan kanssa 40 työvuoden loppua ja eläkepäivien alkua. Tomera Irma oli itse valmistanut ja kattanut kauniisti herkulliset tarjottavat.

 ”Esimieheni Irma on erittäin hyvä. Hän on aidosti joustava, asiansa osaava ja myötäelävä. Irma on nopea vainuamaan työntekijöidensä avun tarpeen. Toista vastaavaa esimiestä ei kerta kaikkiaan tule!” tiivistää Irman osaamisen laitoshuoltaja Armi Ranta, jolla on Irman kanssa yhteistä työkumppanuutta vuoden 1976 Porin kouluviraston ajoista asti.
Samaa sanoo moni muukin Irmasta. Irman työssä on ollut aina lähtökohtana molemminpuolinen jousto ja luottamus. Alan edustajat ja muut yhteystyökumppanit ovat kokeneet, että Irma suhtautuu uutuuksiin ennakkoluulottomasti. Irma on työssään konkreettinen ja aikaansaava; häntä on helppo lähestyä.
”Puhtauden ja aterian ammattilaiset tekevät kovan työn ja sitä on arvostettava ja siihen on panostettava”, Irma toteaa vakavana. Uskallusta Irmalta ei ole puuttunut.
Irma on tehnyt paljon töitä laitoshuoltajan ammattitutkintojen työnantaja-arviojana WinNovassa. Tutkintotilaisuuksia on takana satoja. Jokainen tutkintotilaisuus on opettanut uutta ja antanut lisäpuhtia omaan työhön ja sen kehittämiseen.
Satakunnan Siivousteknisessä yhdistyksessä Irma on toiminut aktiivisesti kaikilla vuosikymmenillä. Irma oli itse asiassa perustamassa yhdistystä! Työ jatkuu, sillä Irma on nytkin hallituksen varapuheenjohtaja ja tärkeä osa puuhaporukkaa. Irma on kuullut monesti, että ”taas tarvitaan kahvia ja sämpylöitä”. Tapahtumajärjestelyissä Irma on ollut innokkaasti mukana.
Puhdikkaalla ja sporttisella Irmalla on jatkossa entistäkin enemmän aikaa läheisille rakkaille, liikunnalle, puutarhanhoidolle ja Luvian Vedon johtokuntatyöskentelylle.

Me puhtausalan ammattilaiset tarvitsemme sinua jatkossakin alamme yhdistystoiminnassa! Irma, sydänlämpöinen kiitos arvokkaasta työstäsi puhtausalan hyväksi, sylillinen ruusuja ja tiukka halaus! Mukavia eläkepäiviä! Kiitoksiin ja terveisiin yhtyvät sadat alan ammattilaiset ympäri Suomea.

TEKSTI JA KUVAT KIRSI AIRONEN

 

Irma Kallion vaiheita

  • keskikoulu 1969
  • Karkkuun emäntäkouluun, työharjoittelu ravintolassa, maatilalla ja keskussairaalan keittiöllä kussakin neljän kuukauden ajan
  • 1973 Kauhajoelle opiskelemaan kotitilausteknikoksi
  • avioliitto 1975
  • kaksi lasta, viisi lastenlasta. Lastenlapsista Siirillä ja Ainolla on valtava siivous- ja auttamisinto – isoäidin perintöjäkö?
  • työuralla apuemännän, siivoustyönohjaajan, siivoustyönjohtajan ja palveluesimiehen töitä
  • 1976 koulutoimeen, opiskeli Järvenpään kotitalousopistossa siivoustyönohjaajan kurssilla. Samalla kurssilla opiskeli eläkkeellä oleva puhtausalan osaaja Ulla Annala, josta tuli Irman ystävä.

 

Pirjo Helasti antaa  ohjeita eläkkeelle menosta

”Eläkkeelle uteliaana ja kunnossa” -teemalla

Eläkeikää lähestyvä tekee itselleen parhaan palveluksen, kun ryhtyy vaalimaan terveyttään ja antaa kaikkien tunteidensa tulla. Edessä on ihana vapaus, joka saa vähän pelottaakin.

 Ota tavaksi

•                   Kävele ja liiku säännöllisesti noin puoli tuntia päivässä, niin huolehdit parhaiten terveydestäsi.

•                   Pidä säännölliset ruoka-ajat ja syö terveellisesti, mutta laihdutuskuurille ei kannata ryhtyä.

•                   Tee entistä enemmän asioita, joista olet ennenkin pitänyt. Vihdoinkin sinulla on aikaa niihin.

•                   Ole avoin uudelle. Kokeile uusia harrastuksia, tutustu uusiin ihmisiin.

•                   Vaali ihmissuhteitasi. Auta muita, mutta älä uhraudu.

LÄHDE

http://www.hyvaterveys.fi/artikkeli/mika_vikana/elakkeelle_uteliaana_ja_...