Puhtaus on puoli ruokaa

40.00 €
Paino0,45 kg

Puhtaus on puoli ruokaa -kirja opastaa elintarviketilojen puhtaanapitoon ja hygieenisiin työtapoihin!

Hyvän ruoan takeena on ruoan koko valmistusketjun puhtaus pellolta keittiöön ja keittiöstä asiakkaalle. Tämä opas on laadittu ohjaamaan kaikkia elintarviketiloissa työskenteleviä hygieenisiin työtapoihin. Opas muistuttaa henkilökohtaisen hygienian tärkeydestä sekä antaa käytännönläheiset ja yksityiskohtaiset ohjeet laitteiden ja tilojen puhdistukseen. Opas kertoo, mitä astiahygienialla tarkoitetaan ja mitä hygienianäkökohtia kannattaa ottaa huomioon tekstiilihuollon järjestelyissä. Tärkeitä asioita koko prosessin turvallisuudessa ovat myös ennaltaehkäisevä tuholaistorjunta ja jätehuolto sekä koko toiminnan laadun varmistaminen puhtausseurannalla. Useat tarkistuslistat auttavat kehittämään oman työkohteen hygieenisiä työtapoja.

3. painoksessa sanasto on korjattu uudistetun Puhtausalan sanaston mukaiseksi sekä saatettu lainsäädännön viittaukset ajan tasalle.

Sisällysluettelo:

  • Miksi puhtaus on tärkeää?
  • Henkilökohtainen puhtaus ja hyvät hygieniatavat
  • Elintarviketilojen suunnittelu
  • Pintahygienia
  • Astiahygienia
  • Puhtausseuranta
  • Yrityksen jätehuolto
  • Tekstiilien huolto
  • Elintarvikehygienia ja tuhoeläimet
  1. Liite: Toiminta elintarvikehuoneistossa
  2. Liite: Hygieniariskien kartoitus
  3. Liite: Tahrojen poisto
  • Sanasto
Tilaa uutiskirje