SSTL Puhtausala Ry
Etusivu » Kosteus- ja homevauriokohteiden siivous, Helsinki

Kosteus- ja homevauriokohteiden siivous, Helsinki

Ajankohta: 
23.04.2015

Scandic Marski, Mannerheimintie 10, Helsinki

Klo 9.30 - 15.30

Ilmoittautumisaika on umpeutunut, mutta voit ottaa yhteyttä ja kysyä mahtuuko mukaan.
Minna Forstadius, minna.forstadius@puhtausala.fi, puh. 050 5347129.

 

Kosteus- ja homevaurioista on tullut yleinen huolenaihe Suomessa. Jopa 600 000 ihmistä altistuu vakaville kosteus- ja homevaurioille kotona tai työpaikalla. Siivooja on usein ensimmäinen, joka havaitsee kiinteistöissä mahdolliset sisäilmaan vaikuttavat muutokset. Ongelmakohtien korjaamiseen voidaan näin puuttua mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

Tutkimuksissa on myös todettu, että kosteus- ja homevauriokorjausten jälkeen tavanomainen rakennussiivous ei riitä siihen, että pinnat olisivat mikrobiologisesti puhtaita, vaan siivoamiseen tarvitaan huolellinen, tehostettu homepölysiivous.

Koulutus on suunnattu erityisesti siivouksen organisoinnista ja toteutuksesta kosteus- ja homevauriokohteissa ja –korjauksissa vastaaville henkilöille sekä kaikille, jotka tarvitsevat työssään tietoa homepölysiivouksesta.  

Tule kuulemaan tiukkaa asiaa, päteviä ohjeita ja käytännön esimerkkejä tärkeästä aiheesta!

 

9.30 - 10.00 Rekisteröinti ja aamiainen

10.00 - 10.15 Tervetuloa

 

10.15 -11.45 Mikä on kosteus- ja homevaurio?

Tuula Syrjänen, Sisäilma- ja korjausneuvonnan päällikkö, Hengitysliitto & Allergia- ja Astmaliitto

Mitkä ovat kosteus- ja homevaurion yleisimmät syyt ja tyypillisimmät kohteet? Miten vaurio tunnistetaan? Mikä kosteus- ja homevauriosta tekee niin ongelmallisen? Kuka päättää, mikä irtain hävitetään ja mikä puhdistetaan? Muun muassa näihin kysymyksiin saadaan vastauksia Tuula Syrjäsen puheenvuorossa.

 

Tuula Syrjänen on koulutukseltaan talonrakennustekniikan DI ja on lisäksi suorittanut Itä-Suomen Yliopiston rakennusterveysasiantuntijakoulutuksen. 

 

11.45-12.30 Lounas

 

12.30 - 13.00 Altistuneen kohtaaminen

Aila Laine-Sarkkinen, sisäilmaneuvoja, Sisäilmayhdistys

Aila Laine-Sarkkinen kertoo mitä oireileva ihminen kohtaa elämässään kun homevaurio todetaan.

 

 

 

 

13.00 -14.00 Homeettomaksi siivous

Niina Kesti, toimitusjohtaja, Poistoa Oy

Miten kosteus- ja homevauriokohteen siivous tulisi toteuttaa käytännössä, ja mitä on erityisesti otettava huomioon? Mitkä ovat homepölysiivouksen ongelmakohdat? Miten eri materiaalit tulisi huomioida homepölysiivouksessa? Niina Kesti johdattaa homesiivouksen saloihin; menetelmiin, suojausvälineiden käyttöön ja irtaimiston puhdistuksen käytäntöihin.

 

Niina Kesti on toimitusjohtaja Poistoa Oy:ssa, joka on Suomen ensimmäinen homesiivouksiin erikoistunut siivousalan yritys. Hän on toiminut kiinteistöalan esimiestehtävissä 19 vuoden ajan ja suorittanut kiinteistöalan esimieskoulutuksen lisäksi lukuisia muita pätevyyksiä, mm. INSTA 800 (4-tason sertifikaatti). Hän on juuri valmistumassa Itä-Suomen Yliopistosta rakennusterveysasiantuntijaksi.

 

14.00 - 14.30 Kahvi

14.30 - 15.15 Homeettomaksi siivous / Niina Kesti, Poistoa Oy jatkuu

15.15 - 15.30 Yhteenveto ja päätös

 

Osallistumismaksu 180 euroa, jäsenhinta 150 euroa, sisältäen luennot, esitysaineistot, aamiaisen, lounaan sekä iltapäiväkahvin. Hintoihin lisätään alv.

Ilmoittautuminen 8.4.2015 mennessä.

 

Lisätietoja antaa Minna Forstadius, minna.forstadius@puhtausala.fi, puh. 050 5347129.

Jos osallistuminen perutaan ilmoittautumisajan umpeuduttua, perimme 50 % osallistumismaksusta.