SSTL Puhtausala Ry
Etusivu » Kosteus- ja homevauriokohteiden siivous, Kouvola

Kosteus- ja homevauriokohteiden siivous, Kouvola

Ajankohta: 
16.09.2015

 

Kouvolan pääkirjaston auditorio, Salpausselänkatu 33

Klo 9.30 - 15.00

Ilmoittautumisaika on päättynyt 4.9.2015. Voit tiedustella paikkatilannetta Minnalta, puh. 050 5347129 tai minna.forstadius(at)puhtausala.fi

 

Kosteus- ja homevaurioista on tullut yleinen huolenaihe Suomessa. Jopa 600 000 ihmistä altistuu vakaville kosteus- ja homevaurioille kotona tai työpaikalla. Siivooja on usein ensimmäinen, joka havaitsee kiinteistössä mahdolliset sisäilmaan vaikuttavat muutokset. Ongelmakohtien korjaamiseen voidaan näin puuttua mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

Tutkimuksissa on myös todettu, että kosteus- ja homevauriokorjausten jälkeen tavanomainen rakennussiivous ei riitä siihen, että pinnat olisivat mikrobiologisesti puhtaita, vaan siivoamiseen tarvitaan huolellinen, tehostettu homepölysiivous.

Koulutus on suunnattu erityisesti siivouksen organisoinnista ja toteutuksesta kosteus- ja homevauriokohteissa ja -korjauksissa vastaaville henkilöille sekä kaikille, jotka tarvitsevat työssään tietoa kosteus- ja homevaurioista, sisäilma-asioista ja homepölysiivouksesta.

 

9.30 - 10.00 Ilmoittautuminen ja kahvi

10-11 Kosteus- ja homevauriot
Niina Kesti, toimitusjohtaja, Poistoa Oy

Mitkä ovat kosteus- ja homevaurion yleisimmät syyt ja tyypillisimmät kohteet? Miten vaurio tunnistetaan? Mikä kosteus- ja homevauriosta tekee niin ongelmallisen? Tule kuulemaan, niin tiedät!

 

Niina Kesti on toimitusjohtaja Poistoa Oy:ssa, joka on Suomen ensimmäinen homesiivouksiin erikoistunut siivousalan yritys. Hän on toiminut kiinteistöalan esimiestehtävissä 19 vuoden ajan ja suorittanut kiinteistöalan esimieskoulutuksen lisäksi lukuisia muita pätevyyksiä, mm. INSTA 800 (4-tason sertifikaatti). Hän on valmistumassa Itä-Suomen Yliopistosta rakennusterveysasiantuntijaksi.

 

11-11.30 Altistuneen kohtaaminen
Aila Laine-Sarkkinen, sisäilmaneuvoja, Sisäilmayhdistys ry

Aila Laine-Sarkkinen Sisäilmayhdistyksestä kertoo mitä oireileva ihminen kohtaa elämässään kun homevaurio todetaan ja millaista on olla homevaurioille vakavasti oireileva henkilö.

 

11.30 - 12.15 Lounas

 

12.15-13.30 Kosteus- ja homevauriokohteiden korjauksen jälkeinen siivous
Niina Kesti, toimitusjohtaja, Poistoa Oy

 

Kosteus- ja homevauriokohteiden korjauksen jälkeinen siivous, ns. homesiivous on haastava aihepiiri ja tieto parhaista käytännöistä ja toimivista menetelmistä kehittyy jatkuvasti. Juuri siksi aiheesta kannattaa tulla oppimaan: kuulet mm. osastoinnista, suojavarusteista, työvälineistä, aineista ja irtaimiston puhdistamisesta.

 

13.30-14.00 Kahvi

 

14.00-14.45 Siivooja sisäilman vartijana

Mervi Ahola, sisäilma-asiantuntija, Sisäilmayhdistys ry

 

Hyvissä ajoin huomatut vesivuodot on usein helppo korjata ilman suurempaa vahinkoa. Siivooja kiertää tiloja säännöllisesti, jolloin muutosten tarkkailu voi olla luonteva osa työtä. Lisäksi kuulet ilmanvaihdon ja ilmanvaihtojärjestelmän puhtauden vaikutuksesta sisäilman laatuun ja  tilojen pölyisyyteen.

 

Mervi Ahola on LVI-tekniikan diplomi-insinööri ja on toiminut viimeiset kymmenen vuotta erilaisissa sisäilmaan liittyvissä tehtävissä asiantuntijana ja projektipäällikkönä mm. Halton Groupissa ja LVI-Talotekniikkateollisuudessa. Hän on toiminut Sisäilmayhdistyksen sisäilma-asiantuntijana vuoden 2014 alusta lähtien.

 

Klo 14.45 - 15.00 Yhteenveto ja päätös

 

Osallistumismaksu 170 euroa, SSTL Puhtausala ry:n jäsenhinta 140 euroa, sisältäen luennot, esitysaineistot, aamukahvin, lounaan sekä iltapäiväkahvin. Hintoihin lisätään alv. 24 %.

Ilmoittautumisaika on päättynyt 4.9.2015. Voit tiedustella paikkatilannetta Minnalta, puh. 050 5347129 tai minna.forstadius(at)puhtausala.fi

 

Jos osallistuminen perutaan ilmoittautumisajan umpeuduttua, perimme 50 % osallistumismaksusta.