SSTL Puhtausala Ry
Etusivu » Koulutukset

Koulutukset, seminaarit, testit ja julkaisut

SSTL Puhtausala ry järjestää vuosittain runsaasti erilaisia koulutustapahtumia. Perinteinen seminaaritapahtuma on tammikuussa pidettävä puhtausalan Esimies- ja asiantuntijapäivät. Puhtausalan kehityspäivä yhdistää puhtausalan substanssikoulutukset ja näyttelyn. Täsmäkoulutukset ovat ajankohtaisiin teemoihin keskittyneitä yleensä yhden päivän mittaisia koulutustapahtumia, joita pidetään eri puolilla Suomea. Lisäksi koulutuksia järjestetään Finnclean-messujen, Finnclean PRO -koulutustapahtuman ja messujen sekä miniClean-tapahtumien yhteydessä.

SSTL Puhtausala ry tuottaa myös paljon julkaisuja sekä oppimateriaaliksi että ammattilaisten tietolähteeksi. Tutustu julkaisuihin.

Verkkokurssit ja videot

Verkkokurssit ovat kätevä tapa kouluttautua ilman ajan ja paikan rajoitteita. SSTL Puhtausala ry:n verkkoaineistoihin on tulossa myös koulutusvideoita perehdyttämisen ja taitojen kehittämisen tueksi. Verkkokurssi Ongelmatilanteet työyhteisössä tuo apua esimiesten kohtaamiin haastaviin tilanteisiin. Kurssi antaa keinoja toimia tavoitteellisesti ja rakentavasti vaikeissa tilanteissa ja havainnollistaa aihetta puhtausalan case-esimerkeillä.

Joitakin koulutuksia myös videoidaan, ja tallenteen voi hankkia itselleen katsottavaksi jos ei syystä tai toisesta pääse osallistumaan koulutustapahtumaan. Keväällä 2018 pidetty Kotisiivouksen täsmäiltapäivä on videoitu ja saatavilla Puhtausalan verkkokaupasta.

Testit

SSTL Puhtausala ry järjestää INSTA 800 tietotason 3 ja 4 testejä, Uima-allas- ja märkätilojen hygieniaosaamistestiä sekä uusimpana Hoitoympäristöjen puhtauspalvelujen hygieniaosaamistestiä. Testin läpäiseminen on pätevä todiste ammattitaidosta.

Puhtausalan tietopankki

Puhtausalan tietopankki on kaikille avoin ja maksuton sivu, joka kokoaa yhteen verkosta löytyvää puhtausalan tietoa eri lähteistä. Tietopankki löytyy osoitteesta puhtauspankki.fi Voit myös itse ehdottaa sinne sopivaa materiaalia.
 

Puhtausalan Esimies- ja asiantuntijapäivä

Puhtausalan Esimies- ja asiantuntijapäivät järjestetään vuosittain tammikuussa. Kaksipäiväinen seminaari on suunnattu puhtausalan esimiehille sekä puhtausalan asiantuntijatehtävissä, hankinnassa, markkinoinnissa ja myynnissä toimiville sekä kouluttajille ja yrittäjille. Seminaarin luennoissa käsitellään esimiestyön, johtamisen ja puhtausalan ajankohtaisia teemoja.

Seuraavat Esimies- ja asiantuntijapäivät pidetään tammikuussa 2020 Hilton Hotel Strandissa Helsingissä.

Puhtausalan kehityspäivä

Puhtausalan kehityspäivä pidettiin ensimmäisen kerran syksyllä 2016 ja se tarjoili tuhdin paketin puhtausalan tietoa keskellä päivää pidetyn näyttelyn höystämänä. Puhtausalan kehityspäivä on tarkoitettu kaikille puhtausalan toimijoille, jotka haluavat pitää tietonsa ajan tasalla ja verkostoitua lisää. Syksyn 2017 kehityspäivä pidettiin laivaristeilyllä.

Seuraava Puhtausalan kehityspäivä on yhdistetty Finnclean PRO koulutuspäivät ja messut -tapahtumaan, joka pidetään Tampereella 27.-28.3.2019.

 

Täsmäkoulutukset

Täsmäkoulutukset ovat ajankohtaisiin teemoihin keskittyneitä yleensä yhden päivän mittaisia koulutustapahtumia, joita pidetään eri puolilla Suomea. Aihepiirit valitaan joustavasti tarpeen mukaan. Koulutusten aihepiireihin, ajankohtiin ja paikkakuntiin voi siis vaikuttaa; laita rohkeasti sähköpostia osoitteeseen minna.forstadius@puhtausala.fi

Vuoden 2017 täsmäkoulutusten aiheita olivat Tekstiililattioiden puhdistus ja hoito (2 koulutusta), Uima-allas- ja märkätilojen siivous sekä Lean-toimintamalli siivoustyössä (2 koulutusta).

Vuoden 2018 täsmäkoulutuksia ovat Uudet pintamateriaalit ja siivousmenetelmät (x2), Kotisiivouksen täsmäiltapäivä, Puhtauspalvelujen hygieniaosaaminen terveydenhuollossa, Siivous epidemioiden aikana, Siivouskoneiden hankinta sekä Laadun omavalvonta.

Katso tulevat koulutukset tapahtumasivulta. Tervetuloa!

 

Yrityskohtaiset koulutukset

Eikö valmiista koulutusohjelmasta löydy sopivia aiheita? SSTL Puhtausala ry järjestää koulutuksia myös yrityskohtaisesti. Tällöin aihe ja näkökulma voidaan räätälöidä juuri teille sopivaksi ja ajankohta voidaan sopia joustavasti. Useimmiten yrityskohtaiset koulutukset pidetään tilaajan omissa tai järjestämissä tiloissa, mutta tarpeen mukaan myös liitto voi järjestää tilat ja tarjoilun koulutustilaisuuteen. Ota yhteyttä minna.forstadius@puhtausala.fi tai puh. 050 5347129 ja kysy lisää!