SSTL Puhtausala Ry
Etusivu » Koulutukset » Kosteus- ja homevauriokohteiden siivous, Pori

Kosteus- ja homevauriokohteiden siivous, Pori

Ajankohta: 
22.09.2016

Kosteus- ja homevauriokohteiden siivous, Pori

 

Ravintola Liisanpuisto (WinNova), Liisankatu 20, Pori

Torstai 22.9.2016 klo 9.30 - 15.00

 

Jo neljällä paikkakunnalla pidetty Kosteus- ja homevauriokohteiden siivous -koulutus on nyt pyydetty Poriin, kiitos aktiivisen Satakunnan Siivousteknisen yhdistyksen! Näin ollen tarjoutuu vielä yksi mahdollisuus osallistua tähän hyödylliseksi ja tarpeelliseksi osoittautuneeseen koulutukseen.

Kosteus- ja homevaurioista on tullut yleinen huolenaihe Suomessa. Jopa 600 000 ihmistä altistuu vakaville kosteus- ja homevaurioille kotona tai työpaikalla. Siivooja on usein ensimmäinen, joka havaitsee kiinteistössä mahdolliset sisäilmaan vaikuttavat muutokset. Ongelmakohtien korjaamiseen voidaan näin puuttua mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

Tutkimuksissa on myös todettu, että kosteus- ja homevauriokorjausten jälkeen tavanomainen rakennussiivous ei riitä siihen, että pinnat olisivat mikrobiologisesti puhtaita, vaan siivoamiseen tarvitaan huolellinen, tehostettu homepölysiivous.

Koulutus on suunnattu erityisesti siivouksen organisoinnista ja toteutuksesta kosteus- ja homevauriokohteissa ja -korjauksissa vastaaville henkilöille sekä kaikille, jotka tarvitsevat työssään tietoa kosteus- ja homevaurioista, sisäilma-asioista ja homepölysiivouksesta.

 

9.30 - 10.00 Ilmoittautuminen ja kahvi

10-11 Kosteus- ja homevauriot
Niina Kesti, toimitusjohtaja, Poistoa Oy

Mitkä ovat kosteus- ja homevaurion yleisimmät syyt ja tyypillisimmät kohteet? Miten vaurio tunnistetaan? Mikä kosteus- ja homevauriosta tekee niin ongelmallisen? Tule kuulemaan, niin tiedät!

 

Niina Kesti on toimitusjohtaja Poistoa Oy:ssa, joka on Suomen ensimmäinen homesiivouksiin erikoistunut siivousalan yritys. Hän on toiminut kiinteistöalan esimiestehtävissä 19 vuoden ajan ja suorittanut kiinteistöalan esimieskoulutuksen lisäksi lukuisia muita pätevyyksiä, mm. INSTA 800 (4-tason sertifikaatti) sekä rakennusterveysasiantuntija.

 

11-11.45 Lounas

 

11.45-12.15 Altistuneen kohtaaminen
Aila Laine-Sarkkinen, sisäilmaneuvoja, Sisäilmayhdistys ry

Aila Laine-Sarkkinen Sisäilmayhdistyksestä kertoo mitä oireileva ihminen kohtaa elämässään kun homevaurio todetaan ja millaista on olla homevaurioille vakavasti oireileva henkilö.

 

12.15-13.30 Kosteus- ja homevauriokohteiden korjauksen jälkeinen siivous
Niina Kesti, toimitusjohtaja, Poistoa Oy

 

Kosteus- ja homevauriokohteiden korjauksen jälkeinen siivous, ns. homesiivous on haastava aihepiiri ja tieto parhaista käytännöistä ja toimivista menetelmistä kehittyy jatkuvasti. Juuri siksi aiheesta kannattaa tulla oppimaan: kuulet mm. osastoinnista, suojavarusteista, työvälineistä, aineista ja irtaimiston puhdistamisesta.

 

13.30-14.00 Kahvi

 

14.00-15.00 Kosteus- ja homevauriokohteiden korjauksen jälkeinen siivous (jatkuu)
Niina Kesti, toimitusjohtaja, Poistoa Oy

 

Osallistumismaksu 170 euroa, SSTL Puhtausala ry:n jäsenhinta 140 euroa, sisältäen luennot, esitysaineistot, aamukahvin, lounaan sekä iltapäiväkahvin. Hintoihin lisätään alv. 24 %. Ilmoittautuminen 13.9.2016 mennessä. - Ilmoittautumisaika on päättynyt. Tiedustele paikkatilannetta: Minna Forstadius, minna.forstadius@puhtausala.fi, puh. 050 5347129

Jos osallistuminen perutaan ilmoittautumisajan umpeuduttua, perimme 50 % osallistumismaksusta.