SSTL Puhtausala Ry
Etusivu » Koulutukset » Kosteus- ja homevauriokohteiden siivous, Tampere

Kosteus- ja homevauriokohteiden siivous, Tampere

Ajankohta: 
11.02.2016

Tampereen ammattikorkeakoulu
Kuntokatu 3, Tampere
Klo 9.30 - 15.30

Vuoden 2015 aikana jo kolmella paikkakunnalla pidetty koulutus saapuu nyt Tampereelle. Jos et ole vielä koulutuksessa käynyt ja tarvitset tietoa tästä tärkeästä aiheesta, tilaisuutesi on tullut! Tämä on vuoden 2016 ainoa koulutus tästä aiheesta.

Ilmoittaudu täällä viimeistään 2.2.2016.

Kosteus- ja homevaurioista on tullut yleinen huolenaihe Suomessa. Jopa 600 000 ihmistä altistuu vakaville kosteus- ja homevaurioille kotona tai työpaikalla. Siivooja on usein ensimmäinen, joka havaitsee kiinteistöissä mahdolliset sisäilmaan vaikuttavat muutokset. Ongelmakohtien korjaamiseen voidaan näin puuttua mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

Tutkimuksissa on myös todettu, että kosteus- ja homevauriokorjausten jälkeen tavanomainen rakennussiivous ei riitä siihen, että pinnat olisivat mikrobiologisesti puhtaita, vaan siivoamiseen tarvitaan huolellinen, tehostettu homepölysiivous.

Koulutus on suunnattu erityisesti siivouksen organisoinnista ja toteutuksesta kosteus- ja homevauriokohteissa ja -korjauksissa vastaaville henkilöille sekä kaikille, jotka tarvitsevat työssään tietoa kosteus- ja homevaurioista, sisäilma-asioista ja homepölysiivouksesta.

9.30 - 10.00 Rekisteröinti ja kahvi

10.00 - 10.15 Tervetuloa

10.15 - 12.00 Mikä on kosteus- ja homevaurio? 

Tuula Syrjänen, Sisäilma- ja korjausneuvonnan päällikkö, Hengitysliitto & Allergia- ja Astmaliitto

Mitkä ovat kosteus- ja homevaurion yleisimmät syyt ja tyypillisimmät kohteet? Miten vaurio tunnistetaan? Mikä kosteus- ja homevauriosta tekee niin ongelmallisen?

Tuula Syrjänen on koulutukseltaan talonrakennustekniikan DI ja on lisäksi suorittanut Itä-Suomen Yliopiston rakennusterveysasiantuntijakoulutuksen. 

12.00-12.45 Lounas

12.45 - 13.15 Altistuneen kohtaaminen 
Aila Laine-Sarkkinen, sisäilmaneuvoja, Sisäilmayhdistys

Aila Laine-Sarkkinen kertoo mitä oireileva ihminen kohtaa elämässään, kun homevaurio todetaan.

Koulutuspäivän aikana paikalla on myös Sisäilmainfopiste, josta saa esitteitä ja neuvontaa sisäilmaan liittyvissä asioissa.

13.15 -14.00 Kosteus- ja homevauriokohteiden korjauksen jälkeinen siivous
Niina Kesti, toimitusjohtaja, Poistoa Oy

Kosteus- ja homevauriokohteiden korjauksen jälkeinen siivous, ns. homesiivous, on haastava aihepiiri. Kuulet esityksessä mm. osastoinnista, suojavarusteista, työvälineistä, aineista ja irtaimiston puhdistamisesta.

Niina Kesti on toimitusjohtaja Poistoa Oy:ssa, joka on Suomen ensimmäinen homesiivouksiin erikoistunut siivousalan yritys. Hän on toiminut kiinteistöalan esimiestehtävissä 19 vuoden ajan ja suorittanut kiinteistöalan esimieskoulutuksen lisäksi lukuisia muita pätevyyksiä, mm. INSTA 800 (4-tason sertifikaatti) ja valmistunut Itä-Suomen Yliopistosta rakennusterveysasiantuntijaksi.

 

14.00 - 14.30 Kahvi

14.30 - 15.30 Kosteus- ja homevauriokohteiden korjauksen jälkeinen siivous (jatkuu)
Niina Kesti, toimitusjohtaja, Poistoa Oy

Osallistumismaksu 180 euroa, jäsenhinta 150 euroa, sisältäen luennot, esitysaineistot, kahvit ja lounaan. Hintoihin lisätään alv.

Ilmoittaudu täällä viimeistään 2.2.2016.

Lisätietoja antaa Minna Forstadius, minna.forstadius(at)puhtausala.fi, puh. 050 5347129.

Jos osallistuminen perutaan ilmoittautumisajan umpeuduttua, perimme 50 % osallistumismaksusta.