SSTL Puhtausala Ry
Etusivu » Koulutukset » Puhtausalan Esimies- ja asiantuntijapäivät, Helsinki

Puhtausalan Esimies- ja asiantuntijapäivät, Helsinki

Ajankohta: 
19.01.2017 - 20.01.2017

 

Puhtausalan Esimies- ja asiantuntijapäivät 19.-20.1.2017

Best Western Plus Hotel Haaga

Nuijamiestentie 10, 00320 Helsinki

Esimies- ja asiantuntijapäivien 2017 teemana on työhyvinvointi ja tuottavuus. Tule oppimaan, miten tuottavuutta voi lisätä kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ja parempien toimintatapojen avulla. Ohjelmassa myös asiantuntijatietoa siivouskemikaalien terveysvaikutuksista sekä tapausesimerkkejä hyvistä henkilöstöjohtamisen malleista. Katso alempaa ohjelma ja puhujien esittelyt. Tervetuloa!

Lisäksi Esimies- ja asiantuntijapäivillä valitaan Puhtausalan esimies 2017.

Tästä löydät ohjelman pdf-muodossa.

 

Torstai 19.1.2017

Klo 8.30 Rekisteröityminen ja aamiainen

Klo 9.30 Tervetuloa
SSTL Puhtausala ry:n puheenjohtaja ja SSTL Puhtausala ry:n toiminnanjohtaja

Klo 10.00 Digitalisaatio, työn uusi järjestys ja oman työn muutokset
Tulevaisuustutkija, yritysvalmentaja, toimitusjohtaja Ilkka Halava, Prime Frontier Oy ja Future Works Oy

Tulevaisuustutkijan näkemyksiä aikamme muutoksista ja niiden tulkinnoista. Mitä on odotettavissa? Miten laajemmat muutokset vaikuttavat puhtausalaan? Mikä on työntekijän rooli ja miten siihen voi vaikuttaa? Miten omaa työtään voi rikastaa itselleen mielekkäämmäksi? Puheenvuoro tarjoaa sekä katsauksen meneillään oleviin muutoksiin, että yksilön rooliin ja vaikutusmahdollisuuksiin muutosten keskellä.

Ilkka Halava on sosiokulttuurisen muutoksen johtavia asiantuntijoita Suomessa. Hän on kirjoittanut yhdessä Mika Pantzarin kanssa raportin ”Kuluttajakansalaiset tulevat! Miksi johtaminen muuttuu”, joka haastaa erityisesti johtotehtävissä olevia valmistautumaan kulttuurivallankumoukseen työelämässä. Hänen laaja-alaiseen osaamiseensa kuuluu myös mm. osaamisen kehittämisen haasteet, eri-ikäisten johtaminen ja suomalaisen työelämän muutokset ajattelutavassa, toimintamalleissa ja kysynnässä. Ilkka Halavalla on myös runsaasti kokemusta puhtausalan työyhteisöjen valmentamisesta. Lue lisää.

 

 

Klo 12.00 Lounas

Klo 13.00 Itsensä johtaminen ja mielekkään työelämän rakentaminen
Yritysvalmentaja, elämäntaitovalmentaja, kirjailija Merja Takamäki, Polunvalaisija

Mielekäs työ, jonka tekemiseen koemme sisäistä paloa, on usein helpommin saavutettavissa kuin uskommekaan. Tärkein voimavaramme, oma mielemme, on valjastettava palvelemaan tehokkaasti juuri itseämme ja omia päämääriämme. Asettamalla selkeitä tavoitteita, päästämällä irti turhasta ja opettelemalla hyödyntämään erilaisia ajanhallinnan työkaluja takaamme itsellemme tien menestykseen.

Merja Takamäki on valmentaja ja luennoitsija, joka inspiroi ihmisiä itsensä ja oman elämänsä kehittämiseen. Hän käyttää yksinkertaisia, mutta voimakkaita tekniikoita, jotka mahdollistavat oivallukset mielekkään työuran luomiseksi. Hän on erikoistunut itsensä johtamiseen ja ajanhallintaan.  Luomaan tilaa eteenpäin vieville ajatuksille. Hänessä on sisäistä paloa ja selkeyttä, joka auttaa ihmisiä näkemään oman potentiaalinsa. http://www.polunvalaisija.fi

Klo 14.00 Kahvi

Klo 14.30 Siivousaineet, sisäilma ja terveys
Kolmen puheenvuoron ja keskustelun kokonaisuus siivouskemikaalien terveysvaikutuksista

Siivouksen kemikaalit ja sisäilma - PhD, mikrobiologian professori Mirja Salkinoja-Salonen
Siivousaineiden terveysvaikutukset - lääketieteen tri, toksikologi Tiina Santonen, Työterveyslaitos
Kemikaalien turvallinen käyttö työssä - toimitusjohtaja Sari Karjomaa, Teknokemian Yhdistys ry

Klo 16.30 Yhteenveto ja verkostoitumista

Klo 17.00 Päivä päättyy

Klo 18.30 Iltajuhla
Puhtausalan esimies 2017 finalistien esittely ja voittajan julkistaminen
Illallinen
Ohjelmaa
Jatkot samassa talossa

 

Perjantai 20.1.2017

Klo 8.30 Vain perjantaipäivään ilmoittautuneiden rekisteröityminen ja aamiainen

Klo 9.00 Uusimmat tiedot puhtausalan tutkintouudistuksesta
Opetusneuvos Markku Kokkonen, OPH

Kiinteistö-, kotityö- ja puhdistuspalvelualoilla on käynnissä ammatillisten perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkintojen uudistustyö. Se muuttaa niin tutkintojen nimet kuin tutkintojen muodostumisperusteet. Opetusneuvos Markku Kokkonen vastaa Opetushallituksessa kiinteistö-, kotityö- ja puhdistuspalvelualojen sekä elintarvikealan ammatillisesta perus- ja aikuiskoulutuksesta. Puheenvuorossa kuulemme viimeisimmät tiedot tutkintouudistuksesta.

 

Klo 9.30 Porkkanaa, kiitos! Palkitsemalla paremmaksi
Toimitusjohtaja Jukka Koskenkanto, Cloudriven Oy

Kannustaminen ja palkitseminen ovat oivia keinoja henkilöstön motivointiin ja sitouttamiseen. Jukka Koskenkanto on ollut mukana lukuisien kannustavien toiminta- ja johtamismallien kehittämisessä eri toimialoille. Niistä yksi on Pojopörssi, Fonectan 020202-puhelinpalvelun henkilöstölle kehitetty innovatiivinen ja pelillinen palkitsemisjärjestelmä, joka voitti Henkilöstöteko 2015 -kilpailun. Saamme kuulla sekä Pojopörssin toiminnasta ja sillä saavutetuista tuloksista, että muista erityisen hyvin toimivista palkitsemisjärjestelmistä.
 

 

Klo 10.15 Kokeiluista ratkaisuja omaan työhösi
Projektipäällikkö Ira Alanko, Valtioneuvoston kanslia, Kokeileva Suomi -hanke

Kokeilukulttuurin vahvistaminen on yksi pääministeri Juha Sipilän hallituksen kärkihankkeista. Sen tavoitteena on löytää innovatiivisia ratkaisuja yhteiskunnan ja palveluiden kehittämiseen. Kärkihanke on osa Digitalisaatio, kokeilut ja normien purkaminen -painopistealuetta. Kokeilukulttuurissa laajat ja monimutkaiset haasteet pilkotaan kokeiltaviksi kokonaisuuksiksi. Kokeilukulttuuri on siis yksi toimintatapojen uudistamisen kulmakivistä. Kuulemme, miten kokeilukulttuuria voi soveltaa omaan työyhteisöön ja oman työn kehittämiseen.

Klo 11.00 Lounas

Klo 12.00 Hyvinvoinnilla tuloksia
Yritysvalmentaja, yrittäjä, sijoittaja Pekka Pohjakallio, Hintsa Performance

Omat työtavat vaikuttavat paljon sekä tuottavuuteen että omaan hyvinvointiin. Paremmilla työtavoilla saat parempia tuloksia. Kuulemme myös kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin pohjautuvasta ns. Hintsan mallista. Miten Hintsan mallia voi soveltaa puhtausalalla?

Pekka Pohjakallion intohimona on luoda parempaa työelämää Suomeen. Miten saisimme aikaan enemmän, mutta väsyisimme vähemmän? Hän kirjoitti pari vuotta sitten yhdessä Saku Tuomisen kanssa oppaan Työkirja – Työelämän vallankumouksen perusteet. Viime vuosina Pohjakallio on tutkinut mistä luova ja aikaansaava yrityskulttuuri syntyy ja puhuu voimakkaasti kokeilukulttuurin puolesta.

Pekka Pohjakallio toimii Hintsa Performancessa, joka on omistautunut ihmisten kokonaisvaltaiseen valmentamiseen parhaimman mahdollisen elämänlaadun ja sen myötä tulosten saavuttamiseksi. Taustalla on lääkäri Aki Hintsan työ ja tieteelliseen tutkimukseen pohjautuva kokonaisvaltainen filosofia, jota on hiottu vuosikymmenien aikana mm. formulakuljettajien valmennuksessa. Lue lisää Hintsan mallista.

Klo 13.30 Kahvi

Klo 14.00 Onnistunut organisaatiomuutos: Case HUS-Desiko
Toimitusjohtaja Tuula Karhumäki, HUS-Desiko liikelaitos

HUS-Desiko on käynyt läpi mittavan muutosprosessin, jossa organisaation toimintaa on kehitetty kokonaisvaltaisesti ja jonka tuloksena esimerkiksi tiimit toimivat yhä itsenäisemmin. Kuulemme, miten muutos on toteutettu ja miten henkilöstö on osallistunut muutoksen toteuttamiseen.

 

 

 

Klo 15.00 Päivä päättyy

 

Muutokset mahdollisia.

Muutos: Perjantaina Fonecta Oy:n asiakaspalvelujohtaja Petri Tervevuoren tilalta saamme kuulla Cloudriven Oy:n toimitusjohtaja Jukka Koskenkannon esityksen, aihe säilyy samana.

 

Ilmoittautuminen ja osallistumismaksut

Ilmoittautumisaika on päättynyt! Jos haluat vielä mukaan, laita sähköpostia minna.forstadius@puhtausala.fi

 

Osallistumismaksu (2 pv) 580 euroa, SSTL Puhtausala ry:n jäsenhinta (2 pv) 530 euroa, sisältäen luennot, ruokailut ja torstain 19.1. iltatilaisuus.
Osallistumismaksu vain torstai 340 euroa, vain perjantai 320 euroa, sisältäen luennot, lounaan ja kahvit. Ilmoittaudu viimeistään 4.1.2017.

Hintoihin lisätään alv. 24 %. Jos osallistuminen perutaan ilmoittautumisajan umpeuduttua, perimme 50 % osallistumismaksusta.

Lisätietoja antaa Minna Forstadius, minna.forstadius@puhtausala.fi, puh. 050 5347129

 


 

Majoitus

Hotel Haaga tarjoaa huoneita hintaan 110€ / 1hh ja 130 € / 2hh. Hinnat ovat vuorokausihintoja ja huonehintaan sisältyy maksuton laajakaistayhteys (wlan), hotellisauna ja uima-altaan käyttö sekä aamiainen noutopöydästä. Kaikissa huoneissa vedenkeitin, tallelokero, silitysmahdollisuus, huonekohtainen jäähdytys, laminaattilattiat, minibaari sekä wc&suihku. Rewards-asiakkaille kuntosalin käyttö sisältyy huonehintaan, ilman korttia 10 €/käyttökerta.

Huonevaraukset; hotel@haaga.fi tai puh. 09-5807877 (24/7.
Varauskoodi ”Siivoussektori, asiantuntijapäivät”. Huonekiintiö on voimassa 9.1.2017 saakka.

 

Saapuminen ja pysäköinti

Hotel Haaga sijaitsee nimensä mukaisesti Haagassa, hyvien yleisten kulkuyhteyksien varrella. Lähimmät rautatieasemat ovat Pasila ja Huopalahti, noin 1,5 km, molemmat ovat myös Kehäradan asemia. Helsinki-Vantaan lentokentältä noin 15 minuuttia. Bussilla nro 63 pääsee Helsingin keskustasta. Tarkemmat tiedot täältä: http://www.hotelhaaga.fi/yhteystiedot/sijainti-ja-kulkuyhteydet/

Hotellin piha-alueella on runsaasti edullista pysäköintitilaa, 1 €/tunti, 10 €/vrk. Hotelli- ja kokousvieraiden käytettävissä myös lämmin autotalli, 10 €/päivä ja 14 €/vrk. Hotellin puoleisella kadunvarrella, Nuijamiestentiellä, pysäköinti on ilmaista.

 

Hyvinvointipalvelut

Hotellissa toimii hyvinvointikeskus Day Spa, jossa mahdollisuus virkistäytymiseen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, liikunnan ja kauneudenhoitopalveluiden kera. Hoitola avoinna arkisin klo 9.00 - 20.00 ja lauantaisin klo 10.00-17.00. Uuden kuntokeskuksen, FIT24, käyttö majoittuville Rewards-asiakkaille sisältyy huonehintaan, ilman korttia 10 €/käyttökerta. Jooga- ja pilatesstudio YogaAngel tarjoaa eri joogalajeja tilauksesta. Lue lisää http://www.hotelhaaga.fi/day-spa/