SSTL Puhtausala Ry
Etusivu » Koulutukset » Puhtauspäivä 2016

Puhtauspäivä 2016

Ajankohta: 
02.12.2016

 

 

 

 

 

 

 

Puhtauspäivä = Kiitä siivoojaa!

 

Vuoden siistein päivä lähestyy! Tänä vuonna ajankohta ei poikkeuksellisesti olekaan joulukuun ensimmäinen maanantai, vaan Puhtauspäivää vietetään Suomessa jo perjantaina 2.12. Vastaavaa "Siivoojien päivää" vietetään perinteisesti Norjassa ja tänä vuonna ensimmäistä kertaa myös Ruotsissa.

Viime vuonna Suomen Puhtauspäivää vietettiin ensimmäistä kertaa upealla menestyksellä. Sosiaaliseen mediaan lähetettiin huima määrä kuvia ja kiitoksia #kiitäsiivoojaa -tunnisteella. Sama teema jatkuu myös tämän vuoden Puhtauspäivänä - muista siis kiittää siivoojaa!

Kiittämisen yhteydessä on mukava viettää juttutuokio siivoojan kanssa ja ottaa vielä selfie hienon päivän kunniaksi. (Muista kuitenkin varmistaa, että kuvan ottaminen sopii siivoojalle.) Lisää sen jälkeen kuva Facebookiin Puhtauspäivän sivulle tai Instagramiin tunnisteella #kiitäsiivoojaa. Kaikki Puhtauspäivään liittyvät kuvat, sanalliset kiitokset ja kuulumiset ovat tervetulleita! Jos et käytä näitä sosiaalisen median kanavia, voit lähettää kiitokset meille sähköpostilla osoitteeseen karla.rantanen@puhtausala.fi

Tykkää Puhtauspäivän Facebook-sivusta, niin pysyt menossa mukana! Puhtauspäivä-sivu Facebookissa

 

Puhtauspäivän leivos

Syys-lokakuussa pidettyssä kilpailussa etsittiin resepti viralliselle Puhtauspäivän leivokselle. Loistavista ehdokkaista voittajaksi valittiin Erja Hammarénin sitruunainen juustokakku, joka tuo päivään "ripauksen raikkautta"; aivan niin kuin siivoojakin tekemällään työllä!

Reseptin löydät täältä. Makoisia hetkiä!

Puhtauspäivän Facebook-sivulla on esitelty yritykset, joilta on mahdollista tilata Puhtauspäivän leivoksia omiin tilaisuuksiin. Jos et löydä omaa paikkakuntaasi sieltä, kannattaa kysäistä suosikkikahvilastasi, -leipomostasi tai oman työpaikan henkilöstöravintolasta, jos he voisivat tehdä leivoksia tilauksesta.

Leivoskahvit ovat maistuva ja helppo tapa juhlistaa Puhtauspäivää - otetaan ilo irti!

 

 

 

I love Puhtaus -pinssit

Myös tänä vuonna puhtausalan toimijat (ja mikseipä muutkin) voivat kantaa ylpeydellä I love Puhtaus -pinssejä. Jos viimevuotinen on tallella, käytä ihmeessä sitä. Pinssit maksavat 0,50 eur/kpl (sis. alv.) + postikulut, minimitilausmäärä 20 kpl.  

Hox! Pinssien tilausaika on päättynyt. Pinssit ovat parhaillaan tuotannossa ja ne toimitetaan tilanneille marraskuun puolivälin aikoihin.

 

Sähköinen kiitoskortti

Tiedätkö Positiivarit? Tänä vuonna siivoojaa voi kiittää myös sähköisellä kiitoskortilla, sillä Positiivareiden sähköisten korttien valikoimassa on myös Puhtauspäivän kiitoskortti!

Puhtauspäivän kiitoskortin löydät täältä!

Sähköinen kortti on kätevä vaihtoehto kiittämiseen, mutta muista kertoa kiitokset myös kasvotusten siivoojan nähdessäsi. :-) Jos sinulla ei ole siivoojan omaa sähköpostiosoitetta, lähetä kortti esimerkiksi esimiehelle tai muulle siivousyrityksen yhteyshenkilölle, jotta he voivat toimittaa kortin ja kiitokset eteenpäin.

 

Muistilista puhtausalalla toimiville esimiehille

  • Kerro asiakkaillesi jo etukäteen Puhtauspäivästä. Voit vaikka lähettää heille tämän infon: Tietoa Puhtauspäivästä
  • Voit myös mainita, jos paikkakunnallasi on mahdollista tilata Puhtauspäivän leivoksia kahvipöytään (tietoja tulossa marraskuun aikana)
  • Kiitos on kuitenkin kaikkein tärkeintä - se ei maksa mitään ja tuo molemmille osapuolille hyvän mielen. Kannusta siis asiakkaitasi kiittämään siivoojaa ja näytä itse positiivista esimerkkiä huomioimalla oman tiimisi siivoojat.
  • Pidä myös I love Puhtaus -pinssiä, jos olet sellaisen saanut.
  • Käy tykkäämässä Puhtauspäivän Facebook-sivusta, niin pysyt menossa mukana!

Haluaisitko jakaa tällä sivulla olevia tietoja myös omalle työyhteisöllesi? Lataa tästä info ja tulosta vaikka taukohuoneen seinälle!

 

Muistilista siivoojille

  • Varaudu valokuviin ja kiitoksiin iloisella mielellä - teet todella tärkeää työtä! Ja ota kiitokset ilolla vastaan. :-)
  • Kiitä myös mukavia työkavereita, asiakkaita ja esimiehiä.
  • Pidä I love Puhtaus -pinssiä, jos olet sellaisen saanut.
  • Valmistaudu kertomaan kysyjille, mistä Puhtauspäivässä on kyse.
  • Käy tykkäämässä Puhtauspäivän Facebook-sivusta, niin pysyt menossa mukana!

 

Päiväkodit ja koulut

Puhtauspäivään liittyen on myös koottu paketti lapsille teemalla mitä voimme tehdä Puhtauspäivänä päiväkodissa/koulussa. Materiaaliin on koottu ideoita siivoojan kiittämiseen sekä muuta mukavaa siivousaiheista tekemistä, ja se sopii ehkä parhaiten 5-8 -vuotiaille. Lataa tästä.

Valitkaa teille mieluisin kiittämistapa ja ajankohta: Puhtauspäivän valmisteluja ja muistamisia voitte tehdä jo pitkin viikkoa oman aikataulunne mukaisesti. Muistakaa kertoa myös meille, miten teillä kiitettiin siivoojaa! Kuvat ja kuulumiset voitte lisätä Facebookiin Puhtauspäivän sivulle, Instagramiin tai Twitteriin tunnisteella #kiitäsiivoojaa tai lähettää sähköpostilla osoitteeseen karla.rantanen@puhtausala.fi. Vietetään kaikki yhdessä mahtava Puhtauspäivä!

 

Mediatiedotteet

16.11.2016 ja 1.12.2016 Vuoden siistein päivä lähestyy! Puhtauspäivänä kiitetään siivoojia.