SSTL Puhtausala Ry
Etusivu » Koulutukset » Puhtauspalvelujen hygieniaosaaminen terveydenhuollossa

Puhtauspalvelujen hygieniaosaaminen terveydenhuollossa

Ajankohta: 
25.04.2018

Puhtauspalvelujen hygieniaosaaminen terveydenhuollossa

Keskiviikkona 25.4.2018

Folkhälsan, Auditorio Arenan, Topeliuksenkatu 20, Helsinki

Pintahygienian merkitys tartuntojen torjunnassa on noussut viime vuosina, kun tutkimukset ovat osoittaneet mikrobien elävän pinnoilla pitkiäkin aikoja. Valmennuspäivän tavoitteena on antaa kattava kuva puhtauspalvelujen roolista osana tartuntojen torjuntakeinoja.

Valmennus on tarkoitettu sosiaali- ja terveyshuollon puhtauspalvelujen kehittäjille, esimiehille, työpaikkaohjaajille, kouluttajille ja muille aiheesta kiinnostuneille.

Valmennuksessa esitellään myös aineisto ja testi, joka kattaa sosiaali- ja terveydenhuollon puhtauspalvelujen hygieniaosaamisen perusteet. Aineisto sisältää osa-alueet, jotka jokaisen näiden kohteiden puhtauspalvelujen työntekijän tulee hallita.

Valmennuspäivä videoidaan ja suoratoistetaan, jos etäyhteydellä osallistujia ilmoittautuu vähintään viisi henkilöä.

 

OHJELMA

8.30  Ilmoittautuminen ja aamukahvi

9.00  Päivän tavoite
Tarja Valkosalo, päätoimittaja, SSTL Puhtausala ry

9.15  Tartuntatautien torjunta lainsäädännössä
Tartuntatautien torjunnasta on säädetty tartuntatautilaissa ja sitä tarkentavissa asetuksissa. Mitä puhtausalan toimijoiden on hyvä tietää lain ja asetusten sisällöstä?
Anni Virolainen-Julkunen, lääkintöneuvos, sosiaali- ja terveysministeriö

 

9.45  Puhtauspalvelujen rooli ja merkitys infektioiden torjunnassa
Hoitoon liittyvät infektiot ja laitosympäristö tartunnan lähteenä. Ympäristön puhtauden merkitys osana potilasturvallisuutta.
Veli-Jukka Anttila, infektiosairauksien erikoislääkäri, HUS

 

10.30  Käsihygienia ja varotoimet, mitä väliä?
Käsihygienia on kaiken a ja o infektioiden torjunnassa. Mikä on puhtauspalvelujen rooli käsihygienian toteutumisessa ja mitä on oikea käsihygienia ja suojakäsineiden käyttö puhtauspalveluissa? Mitä ovat varotoimet ja mikä on puhtauspalveluiden rooli niiden toteuttamisessa?
Katariina Kainulainen, infektiolääkäri, HUS

 

11.30  Lounas

12.30 Desinfioinnin uudet tuulet. Omavalvonta laadun takeena.
Mitä uusia ratkaisuja on mikrobien tuhoamiseen pinnoilta? Mikä on omavalvonnan rooli ja merkitys puhtauspalvelujen laadun tuottamisessa.

Kirsi Saukkonen, asiakkuus- ja kehittämispäällikkö, KiiltoClean Oy

13.15  Rengöring och städning för minskad smittspridning inom hälso- och sjukvården
Ruotsissa on laadittu standardi, joka käsittelee siivouksen ja puhdistuksen keinoja vähentää tartuntojen leviämistä terveydenhuollon kohteissa. Miksi standardi on laadittu ja miten sitä hyödynnetään Ruotsissa.
Bo Manelius, liiketoiminta-aluepäällikkö, Städbranchen Sverige

13.45  Kahvi

14.15  Pintahygienia tutkimusten valossa
Mitä kotimaiset ja kansainväliset tutkimukset kertovat pintahygieniasta?
Heli Lankinen, hygieniahoitaja, asiantuntija, Berner Oy

15.00  Koulutusaineiston esittely
Tarja Valkosalo, päätoimittaja, SSTL Puhtausala ry

15.30  Mahdollisuus tehdä testi

16.00 Valmennuspäivä päättyy

Muutokset mahdollisia.

 

Valmennuspäivän hinta 330 €, jäsenhinta 290 €, sisältäen ohjelman mukaiset tarjoilut TAI etäosallistumismahdollisuuden sekä esitysaineiston. Hintoihin lisätään alv. 24%. Jäsenhinta koskee SSTL Puhtausala ry:n henkilöjäseniä sekä yritysjäsenten henkilöstöä. Ilmoittautumisaikaa jatkettu - ilmoittaudu viimeistään 11.4.2018.

 

Jos ilmoittautuminen perutaan ilmoittautumisajan umpeuduttua, perimme 50% osallistumismaksusta.

Lisätietoja tapahtumasta antaa Tarja Valkosalo, tarja.valkosalo@puhtausala.fi, puh. 0400 874 509. Ota yhteyttä myös, jos haluat ilmoittaa ryhmän!

 

Etäosallistumismahdollisuus

Valmennuspäivä videoidaan ja suoratoistetaan, jos etäyhteydellä osallistujia ilmoittautuu vähintään viisi henkilöä. Ilmoittautumislomakkeella voit valita etäosallistumisen. Valmennuksen seuraamiseen etänä tarvitset hyvän verkkoyhteyden ja tietokoneen tai mobiililaitteen, jolla pystyy seuraamaan videolähetystä. Äänen voi kuunnella joko kaiuttimista tai kuulokkeilla. Mikrofonia ei tarvitse, kommunikointi tapahtuu tarpeen mukaan chatiin/sähköpostiin kirjoittamalla. Kannattaa testata omat laitteet etukäteen. Mikäli kuitenkin käy niin, että liveyhteyteen tulee merkittäviä ongelmia, tallenne on katsottavissa muutaman päivän ajan valmennuksen jälkeen. Linkki lähetykseen toimitetaan ennen koulutusajankohtaa ilmoittautumislomakkeella ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen.

Ryhmäetu yrityksille/organisaatioille:

  • Kun yritys järjestää henkilöstölleen tai vaikkapa asiakkailleen (vähintään 5 osallistujan ryhmälle) mahdollisuuden seurata etälähetystä, on osallistumismaksuun saatavissa ryhmäalennus. Ota yhteyttä ja pyydä tarjous!

Ryhmäetu SSTL Puhtausala ry:n paikallisyhdistyksille:

  • Kun paikallisyhdistys järjestää paikallisesti tilan ja mahdollisuuden kokoontua yhdessä katsomaan etälähetystä, yhdistys saa provision kaikkien osallistujien osallistumismaksusta. Ryhmään tarvitaan vähintään 5 osallistujaa. Osallistujat ilmoittautuvat normaalisti ilmoittautumisjärjestelmään etäosallistumisen valiten ja yhdistys ilmoittaa SSTL Puhtausala ry:lle nimilistan niistä, jotka osallistuvat heidän tilaisuuteensa.