SSTL Puhtausala Ry
Etusivu » Koulutukset » Työhyvinvointikoulutukset Työelämä 2020-verkostossa

Työhyvinvointikoulutukset Työelämä 2020-verkostossa

Ajankohta: 
04.10.2016

Tervetuloa työhyvinvointikoulutukseen!

SSTL Puhtausala ry:n Työelämä 2020 –hanke jatkuu syksyllä 2016 toisella verkkokoulutuksella. Luento järjestetään Turun AKK:n Kärsämäen auditorion tiloissa, josta luento lähetetään suorana verkon kautta alueellisesti järjestettäviin tilaisuuksiin.

Ajankohta: Tiistai 4.10.2016 klo 13.30 - 16.00

Paikka: Paikkatiedot alueittain ks. alempana

Kouluttaja: Heli Paasio, muutos- ja motivaatiovalmentaja

Koulutuksen aihe: Osaaminen ja oppiminen osana työhyvinvointia

Miten oma hyvinvointi vaikuttaa työyhteisöön ja mikä merkitys työhyvinvoinnilla on omaan oloon?
Mistä löytää motivaatiota, kun pelkästä suorittamisesta on tullut arkea?

Milloin kyse on ammatillisesta osaamisesta, milloin oman itsensä ihmisenä kehittämisestä?

Vaadimme välillä itseltämme liikaa tai liian vähän. Koemme onnistumisia ja epätoivon hetkiä. Moni asia tuntuu vain tapahtuvan meille, mutta on myös useita asioita, joihin voimme todellisesti myös vaikuttaa. Itsensä ja ympäristönsä ymmärtämisellä ja sen myötä kehittämisellä on iso merkitys omaan ja muiden hyvinvointiin. Mm. näitä asioita käsitellään koulutuksen työhyvinvointiosiossa.

 

Päivän ohjelma:

13.30 Kahvi
13.45 Tilaisuuden avaus, Päivi-Leena Salviander, varapuheenjohtaja, SSTL Puhtausala ry
13.55 Työhyvinvointiluento, Heli Paasio
15.25 Rekrytointikoulutusten mahdollisuudet, ELY-keskus
15.45 Yhteinen osuus päättyy, tilaisuuden yhteenveto alueellisesti

 

Ilmoittautuminen:

Ilmoittaudu oman alueesi tilaisuuteen!

Helsinki / Helsingin Sty: Taitotalo, Visio-kokoustila (Valimotie 8, Helsinki) - Ilmoittautuminen 30.9.2016 mennessä, Ilmoittaudu tästä!

Joensuu / Karjalan Sty: Pohjois-Karjalan aikuisopisto, auditorio (Niskakatu 17, Joensuu) - Ilmoittautuminen 28.9.2016 mennessä pirjo.viiliainen@pkky.fi

Kajaani / Kainuun Sty: Opintie 3, Kajaani - Tila ja ilmoittautumistiedot täydentyvät

Kotka / Kymen Sty: Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto, auditorio Metso (Kymenlaaksonkatu 29, Kotka) - Ilmoittautuminen 29.9.2016 mennessä leena.jarvinen@kotka.fi

Kouvola / Kymen Sty: Aikuiskoulutuskeskus Kouvola, auditorio A-talo (Taitajantie 2, Kouvola) - Ilmoittautuminen 29.9.2016 mennessä vuokko.aalto@kvlakk.fi

Lahti / Päijät-Hämeen Sty: Koulutuskeskus Salpaus, auditorio (Svinhufvudinkatu 2, Lahti) - Ilmoittautuminen 26.9.2016 mennessä anja.sagulin@gmail.com tai riitta.ylijoki@heinola.fi

Oulu ja Oulun seutu / Oulun seudun Sty: Useita paikkakuntia ja työpaikkoja, joista lähetystä pääsee seuraamaan. Lisätietoja ja ilmoittautumiset: sari.kivioja@oulainen.fi

Pori / Satakunnan Sty: SAMK Tiedepuisto B Kampus (Tiedepuisto 3, Pori) - Ilmoittautumistiedot täydentyvät

Rovaniemi / Lapin Sty: Lapin keskussairaala, auditorio 0 krs - Ilmoittautuminen 28.9.2016 mennessä ritvalehmonen@hotmail.com

Turku / Turun Sty: Turun AKK, Kärsämäen auditorio (Kärsämäentie 11, Turku) - Ilmoittautuminen 26.9.2016 mennessä eeva.leppanen@arkea.fi tai 040 507 6309

Lisää paikkakuntia tulossa!

 

Työelämä 2020 -hanke

Työelämä 2020 -hanke perustuu vuonna 2012 valmistuneeseen työelämästrategiaan ja se sisältyy pääministeri Jyrki Kataisen hallitusohjelmaan ja jatkuu pääministeri Juha Sipilän hallituskauden. Visiona on tehdä suomalaisesta työelämästä Euroopan parasta vuoteen 2020 mennessä.

SSTL Puhtausala ry hyväksyttiin Työelämä 2020 -hankkeen toimijatason yhteistyökumppaniksi vuoden 2014 alussa. Tavoitteenamme on tehdä Suomen puhtausalasta Euroopan paras vuoteen 2020 mennessä

Hanke haastaa työpaikat koosta riippumatta kehittämään toimintaansa ja toimintatapojaan omista lähtökohdistaan sekä toimialasta riippumatta. Lisäksi julkisissa organisaatioissa puhutaan myös palvelun vaikuttavuuden parantamisesta.

Tavoite on, että tulevaisuudessa mahdollisimman monella työpaikalla on uudistumista ja kehittämistä tukeva kulttuuri, jolloin tuotteet, palvelut ja toimintatavat on luotu yhteistyönä. Työpaikoille on luotu uutta avointa, vuorovaikutteista, hallittua ja ennakoivaa toimintaa. Uutta teknologiaa on hyödynnetty tehokkaasti, johtaminen on huippuluokkaa ja ennen kaikkea, on pystytty luomaan uutta työtä.

Työelämä 2020 on verkostohanke, jossa on mukana yli 60 valtakunnallisesti toimivaa organisaatiota. Näitä mukana olevia työelämätoimijoita yhdistää halu jakaa palvelujaan sekä omia innovaatioitaan muiden kanssa ja siten edistää suomalaista työelämää. He kaikki ovat sitoutuneet hankkeeseen yhteistyölupauksin, joissa he ovat määritelleet omat tavoitteensa tai missionsa.

 

Hankkeen vahvuus on yhteistyössä

Hankkeen sateenvarjon alla on useita erilaisia yhteistyöverkostoja ja kehittämisohjelmia. Kaksi suurinta ryhmää ovat alueverkostot ja toimialakohtaiset kehittämisohjelmat.

ELY-keskusten alueilla toimivat alueverkostot kehittävät työelämää oman alueensa elinkeinoelämän erityispiirteet huomioiden. Ne pohjautuvat muun muassa työ- ja virkaehtosopimuksissa sovittuihin kehittämisen painopisteisiin.

Työelämä 2020 -hanke perustuu valtioneuvoston vuonna 2012 hyväksymään työelämästrategiaan. Tavoite on, että tulevaisuudessa kaikki työpaikat ovat saavuttaneet vähintään hyvän perustason. Kun työpaikan perusasiat ovat kunnossa, arki sekä velvoitteiden hoitaminen on sujuvaa.

Työelämä 2020 -hankkeessa kehitetään työelämän tuottavuutta ja laatua samanaikaisesti. Työelämästrategian kulmakivet Euroopan parhaan työelämän saavuttamiseksi ovat innovointi ja tuottavuus, luottamus ja yhteistyö, työhyvinvointi ja -terveys sekä osaava työvoima. Kun nämä tekijät on työpaikoilla yhdistetty tasapainoisesti, työelämän laatu ja tuottavuus paranevat.

 

Työhyvinvointi ja osaaminen ovat SSTL puhtausala ry:n vuoden 2016 pääteema

Työntekijöiden osaamisen kehittäminen ja sen tukeminen on panostus tulevaisuuteen. Koulutuksen rinnalla tärkeää on myös mahdollistaa osaamisen jakaminen ja työssä oppiminen. Ammattitaitoinen henkilöstö pystyy nopeasti reagoimaan työelämän muutoksiin sekä kehittämään uusia toimintamalleja ja -tapoja.  Käytännössä kehittäminen tarkoittaa tavoitteellista etenemistä perustasolta kehittäjäksi ja lopulta suomalaiseksi edelläkävijäksi.