SSTL Puhtausala Ry
Etusivu » Koulutukset » Uima-allastilojen siivous, Oulu

Uima-allastilojen siivous, Oulu

Ajankohta: 
22.04.2016

Uima-allas- ja märkätilojen hygieniaosaamistestiin perehdyttävä valmennus 22.4.2016, Oulu

Sokos Hotel Arina, sisäänkäynti: Isokatu 25, 90100 Oulu.
 

Uima-allas- ja märkätilojen siivoojilta edellytetään erityistä osaamista, jotta tilojen hygieeninen turvallisuus voidaan taata.

Allasvesihygieniaosaaminen osoitetaan vesityökortilla, joka myönnetään Valviran organisoiman testin läpäisseille. Vastaavanlaista osaamista osoittavaa koulutusta ja testiä on toivottu uima-allastilojen siivoukseen. Sosiaali- ja terveysministeriö pitää uima-allastilojen hygieniaa erittäin tärkeänä ja tukee tilojen siivouksen osaamiseen liittyvän koulutuksen kehittämistä.

Koulutuksen ja testin valmistelu on nyt tehty SSTL Puhtausala ry:n työryhmässä. Tämä valmennus perehdyttää hygieniaosaamistestiin keskeisiin sisältöihin.

 

Valmennuksen tavoitteet:

Valmennuksen tavoitteena on tuoda esille uima-allas- ja märkätilojen siivoukseen liittyvät erityiskysymykset uimahalleissa, kylpylöissä, hoitolaitoksissa ja asuinrakennuksien allastiloissa sekä siivouksen merkitys märkätilojen asiakasturvallisuuden varmistamisessa. Koulutuspäivä koostuu uima-allas- ja märkätilojen hygieniaosaamistestin keskeisistä aihealueista. Päivän päätteeksi osallistuja voi suorittaa hygieniaosaamistestin.

Kohderyhmät:

Valmennuspäivä on suunniteltu uima-allas- ja märkätilojen siivouksen kehittäjille ja kouluttajille sekä pintahygieniasta vastaaville. Valmennuksen tavoitteena on antaa osallistujalle riittävät valmiudet uima-allas- ja märkätilojen hygieniaosaamistestikoulutusten pitämiseen.

Ennakkotehtävä: Tutustu seuraaviin materiaaleihin

 

Ennakkokysymyksiä voi lähettää sähköpostitse tarja.valkosalo(at)puhtausala.fi

Ohjelma

8.30  Ilmoittautuminen ja aamukahvi

9.00 Päivän tavoite ja materiaalit

Tarja Valkosalo, päätoimittaja, SSTL Puhtausala ry

9.15 Lainsäädäntö

Uima-allastiloja koskeva lainsäädäntö ja muu ohjeistus.

Jarkko Rapala, neuvotteleva virkamies, sosiaali- ja terveysministeriö

9.30 Uima-allastila toimintaympäristönä ja työyhteisönä 

Asiakasturvallisuus ja viihtyvyys rakentuu monista tekijöistä ja koko työyhteisön työn tuloksena. Mitä siivoojan on hyvä tietää allastilan kosteus- ja lämpöolosuhteista ja miten ne vaikuttavat siivoukseen? Miten allasvesi puhdistetaan ja mitä vaikutuksia siivouksella voi siihen olla?  Mikä rooli siivouksella on asiakasturvallisuuden varmistamisessa ja onko lattian liukkauden mittaus tarpeellista?

Veikko Kuurne, kiinteistöpäällikkö, Urheiluhallit Oy

 

10.30 Uima-allas- ja märkätilojen siivouksen erityispiirteet

Aseptiikka, siivousmenetelmät ja siivouksen erityispiirteet eri tilatyypeissä. Miten ehkäistään lämpimien ja kosteiden olosuhteiden synnyttämää likaa? Miten asiakkaita opastetaan hygieeniseen käyttäytymiseen?

Elina Lähdeaho, siivouspäällikkö, Urheiluhallit Oy         

11.15  Lounas

12.15  Erityiskohteiden siivous

Miten varmistetaan uima-altaiden vesirajojen, porealtaiden, kylmävesialtaiden, ulkoaltaiden, hyppytornien, liukumäkien sekä muovi- ja lasipintojen puhtaus ja hygieenisyys?

Elina Lähdeaho, siivouspäällikkö, Urheiluhallit Oy

 

13.00 Laadunvalvonta   

Milloin pintahygienian laadunvalvontaa tarvitaan ja miten se organisoidaan? Mistä näytteitä otetaan ja millä menetelmillä? Mitä mittaustulokset kertovat ja milloin tarvitaan erityistoimenpiteitä? Viranomaisvalvonta osana pintahygienian valvontaa.

Marita Koskinen, projektipäällikkö, Sastamalan Ruoka- ja Puhtauspalvelut Oy Servi

13.45  Iltapäiväkahvi

14.15  Siivoojan työ uima-allastilassa ja muissa märkätiloissa

Lämpö, kosteus, haastavat työkohteet, ilta- ja yötyö, yksintyöskentely sekä asiakkaat voivat asettaa työlle erityisiä haasteita. Miten ergonomia ja työturvallisuus varmistetaan?

Marita Koskinen, projektipäällikkö, Sastamalan Ruoka- ja Puhtauspalvelut Oy Servi

14.45 Tauko

15.00  Uima-allas- ja märkätilojen hygieniaosaamistestin suorittaminen

15.30  Koulutukset ja uima-allas- ja märkätilojen hygieniaosaamistestin järjestäminen

Tarja Valkosalo, päätoimittaja, SSTL Puhtausala ry

Muutokset mahdollisia.

Hinta: 320 €, yritysjäsenet 290 €. Hintaan lisätään arvonlisävero 24 %. Hinta sisältää päivän ohjelman, tarjoilut ja osaamistestin. Ilmoittautuminen on päättynyt, voit tiedustella paikkatilannetta Minnalta, minna.forstadius@puhtausala.fi tai puh. 050 5347129.

Jos osallistuminen perutaan alkuperäisen ilmoittautumisajan eli 4.4. umpeuduttua, perimme 50 % osallistumismaksusta.