SSTL Puhtausala Ry
Etusivu » Lehti » Artikkelit » 2017 » 06 » Toiminnanjohtajalta

Toiminnanjohtajalta

Julkaistu 06.06.2017

Arvoisat henkilö- ja yritysjäsenemme

Tämä on viimeinen kirjoittamani toiminnanjohtajan palsta eli on aika sanoa näkemiin tältä osin.

Aloitin tehtävässäni SSTL Puhtausala ry:n toiminnanjohtajana ja Siivoussektori Oy:n toimitusjohtajana hieman vajaa kolme vuotta sitten ja nyt matkani jatkuu kohti uusia haasteita yrittäjän roolissa.

Kolmeen vuoteen mahtuu paljon tapahtumia ja työtä yhteisessä järjestössämme. Jaksoon on sisältynyt kahdet Finnclean-messut, CITW-kongressi, Suomi Areena 2016, neljät miniCleanit ja monia seminaareja, liittokokouksia sekä jäsenpäiviä. Näistä suurin osa on ollut jollain lailla askel eteenpäin ja omalla tavallaan itselleni ikimuistoisia. Suurin kiitos näiden tapahtumien onnistumisesta kuuluu fantastiselle tiimillemme, joka on kovasta temposta huolimatta jaksanut ja kyennyt pitämään laadun korkealla. Iso kiitos teille Minna, Riitta, Tarja sekä vuodenvaihteeseen asti Tiina ja sen jälkeen Zuzana!

Aloittaessani tehtävässä totesin nopeasti, että järjestömme tarvitsee pidemmän jakson strategian vuosittaisten toimintasuunnitelmien lisäksi pystyäksemme modernisoimaan toimintaamme. Työstimme alkusyksystä 2014 yhdessä hallitustemme kanssa strategian ajalle 2015–2017. Voin nyt ylpeänä todeta, että 80 prosenttia hankkeistamme ja muista tavoitteistamme on nyt toteutunut. Viestintään on panostettu voimakkaasti, yritysjäsenyyskonsepti on modernisoitu, liiton säännöt on uudistettu, toimikuntatyöstä on siirrytty projektimaiseen työtapaan, osallistuttu aktiivisesti Työelämä 2020 -hankkeeseen sekä rakennettu suomalainen malli pohjoismaisesta Puhtauspäivästä. Eli monia asia on loksahtanut paikoilleen. Haluan kiittää henkilökunnan lisäksi kaikkia eri projekteissa ja hankkeissa toimineita alamme ihmisiä, hallitustemme entisiä ja nykyisiä jäseniä sekä paikallisella tasolla toimivia aktiivijäseniämme. Ilman teitä nämä hankkeet eivät olisi onnistuneet!

Kaikki ei ole kuitenkaan loksahtanut vielä kohdalleen; organisaatiollamme on vielä paljon tekemistä muun muassa digitalisoinnin saralla, viestinnän vahvistamiseksi alan alamme ulkopuolella sekä iänikuisen varojen hankinnan parissa. Olen kuitenkin varma, että ”Pärre”, elokuussa aloittava uusi toiminnanjohtaja Per-Olof Ekström, tuo omaa vankkaa osaamistaan tiimin tueksi sen haasteisiin.

Lopuksi haluan vielä kiittää mainioita ”pomojani” Erja Suikkasta ja Heikki Rannikkoa. He ovat antaneet sopivasti vapautta unohtamatta kuitenkaan omaa vastuutaan ja minun tilivelvollisuuttani.

Tämä oli nyt tässä – tältä hienolta alalta en tietenkään tule poistumaan, joten tavataan yhteisissä tapahtumissamme jatkossakin.

 

T. Harri