SSTL Puhtausala Ry
Etusivu » Lehti » Artikkelit » 2017 » 06 » Vuoden teko -palkinto STM:lle

Finalistit Merja Kuusinen ja Katja Latvala Suupohjasta, Jari Keinänen STM:stä ja Kirsti Liljeroos Senaatti-kiinteistöistä.

 

Vuoden teko -palkinto STM:lle

Julkaistu 05.06.2017
Puhtausalan vuoden teko valittiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Tunnustuksen voitti sosiaali- ja terveysministeriön ympäristöterveysryhmä. Katso videohaastattelu alla.

 

Puhtausalan Vuoden teko -palkinto annetaan jatkossa vuosittain yritykselle, yhteisölle, organisaatiolle tai yksittäiselle henkilölle ideasta tai teosta, jolla on merkittävä vaikutus omalle organisaatiolle tai koko toimialalle. Tänä vuonna kilpailuun saatiin kuusi ehdotusta, joista SSTL Puhtausala ry:n hallitus valitsi kolme finalistia. Voittajan valitsi liiton toiminnanjohtaja Harri Piiparinen.

Sosiaali- ja terveysministeriö ympäristöterveysryhmässä valmisteltiin lakimuutos, jonka mukaisesti terveydensuojelulakiin tehtiin lisäys siivoojien allasvesihygieenisestä osaamisesta.
Laki edellyttää nyt uima-allas- ja märkätilojen siivoojilta riittävää osaamista näiden tilojen siivoukseen.
”Uima-allas- ja märkätilojen siivoojien osaamisvaatimuksen ottamisesta lakiin keskusteltiin jo silloin, kun uimahalleissa ja kylpylöissä allasveden puhtauden kanssa työskenteleviltä henkilöiltä alettiin edellyttää vesityökortin suorittamista. Siivoojat jätettiin tällöin pois lakitekstistä, mutta terveydensuojelulakia muutettaessa asia otettiin lakiin toimijoilta saadun palautteen pohjalta”, kertoi palkinnon vastaanottanut johtaja Jari Keinänen lakimuutoksen taustaa.
”Olemme ylpeitä saamastamme tunnustuksesta ja uskomme, että lakimuutoksen vaikutuksesta uima-allas- ja märkätilojen siivoojien osaamistaso nousee.”
Finalistiehdokkaat olivat hyvin erilaisia, eikä valinta Harri Piiparisen mukaan ollut lainkaan helppo. Kunniakirjat alan kehittämisestä annettiin Senaatti-kiinteistölle sen luomasta puhtauspalvelujen palkkio-sanktiojärjestelmästä sekä Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymän Siivoustyöryhmälle,joka moniammatillisena ryhmänä yhtenäisti siivousohjeet, siivousaineiden käytön ja toimintatavat. Laitoshuoltajat edustivat siivousta, sillä alueella ei ollut siivoustyönohjaajaa.Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymään kuuluvat Isojoen, Karijoen, Teuvan ja Kauhajoen kunnat.

Katso video