SSTL Puhtausala Ry
Etusivu » Lehti » Artikkelit » 2017 » 08 » Siivouspalvelu Tiina Vidgren satsaa työntekijöiden hyvinvointiin

Siivouspalvelu Tiina Vidgrenin kesätyöntekijät perussiivoamassa Lahti Energian tiloja.

Siivouspalvelu Tiina Vidgren satsaa työntekijöiden hyvinvointiin

Julkaistu 21.08.2017
Laadukkaita työkenkiä, hierontoja, työskentelyä työparin kanssa

Siivousyrityksen työntekijän yksi sairauslomapäivä maksaa enemmän kuin laadukas työkenkäpari tai pari hierontakäyntiä. Tämän vuoksi lahtelainen Siivouspalvelu Tiina Vidgren satsaa henkilöstönsä hyvinvointiin muun muassa hankkimalla työntekijöilleen tarpeen mukaan hyvät työkengät ja kustantamalla säännöllisiä hierontakäyntejä.

”Laadukas työ perustuu hyvään perehdytykseen ja työntekijän hyvinvointiin. Hyvinvoiva työntekijä tekee hyvää työtä asiakkailleen”, siivousyrittäjä Tiina Vidgren perustelee toimintatapaansa.

Henkilöstöstä huolehtiminen koostuu myös arvostamisesta, kuuntelemisesta ja tukemisesta. ”Yritän järjestää työtehtävät siten, että jokaisen työntekijän vahvuudet tulevat parhaiten hyödynnetyksi. Ja silloin, kun työntekijän voimavarat eivät ole parhaat mahdolliset, järjestän hänelle työparin työn keventämiseksi.”

Tiina Vidgren osoittaa luottavansa työntekijöihinsä. Kuluneena kesänä yrityksen palveluksessa oli 15 nuorta kesätyöntekijää, joilla ei ollut aiempaa kokemusta siivousalasta. Isossa siivousprojektissa jokainen nuori sai vuorollaan olla vastuuhenkilö: hallinnoida siivouskohteen avainta ja harjoitella ratkaisujen ja päätösten tekemistä. Vastuutehtävän hoitamisesta maksettiin vastuulisä, ja työtodistukseen tuli asiasta erillismaininta.

Siivouspalvelu Tiina Vidgren täytti elokuun alussa 20 vuotta. Yrityksen asiakaskuntaan kuuluu erikokoisia perheitä lapsiperheistä yksin asuviin vanhuksiin sekä pientoimistoja, suuria valtion laitoksia ja tunnettuja teollisuusyrityksiä. Muutamat alkuaikojen asiakkaat ovat yrityksen asiakkaita edelleen.

”Vanhuksia on tullut todella paljon lisää kotisiivousasiakkaiksi”, Tiina Vidgren kertoo. ”Vanhukset voivat saada kotipalvelun hintaan, johon ei sisälly arvonlisäveroa. Samoin muut, joiden toimintakyky on alentunut.”

Tiina Vidgren on aina pitänyt tärkeänä käyttää työssä ammattisiivousvälineitä ja -aineita. Hän kiittää suomalaisvalmistajia korkealaatuisista tuotteista: välineet ovat kevyitä ja helppokäyttöisiä ja aineet turvallisia.

Tehokkaaksi uutuustuotteeksi hän on huomannut yleispuhdistusaineen, joka sisältää myös liuotinainetta. Se puhdistaa helposti rasvalian. Työntekijät on tärkeää opastaa annostelemaan oikein. Esimerkiksi korkillinen puhdistusnestettä on 10 millilitraa, ja korkista on helppo mitata myös viisi millilitraa eli säädellä annostusta tarpeen mukaan.

Erityisesti nuorten työllistäminen on lähellä Tiina Vidgrenin sydäntä. Joka vuosi yritys palkkaakin kesätyöntekijöiksi myös alle 18-vuotiaita nuoria. Vuosien varrella Tiina Vidgren on perehdyttänyt puhtausalalle noin 200 nuorta.

Siivouspalvelu Tiina Vidgren työllistää kymmenkunta työntekijää. Elokuun lopulla 20-vuotisjuhlassa pitkäaikaisimmat työntekijät saavat kiitokseksi työstään 100 euron lahjakortin kultasepänliikkeeseen.