SSTL Puhtausala Ry
Etusivu » Lehti » Artikkelit » 2017 » 09 » Uusi toiminnanjohtaja tutuksi

Uusi toiminnanjohtaja tutuksi

Julkaistu 07.09.2017
Per-Olof Ekström aloitti elokuun alussa SSTL Puhtausala ry:n toiminnanjohtajana.

TEKSTI JA KUVA: RIITTA TEERIAHO

Liiton toimiston käytävällä kuulee nykyään hilpeää hyräilyä ja paperiarkkien välissä saattaa vilahtaa nuottiviivastoja. Olemme selvästi saaneet joukkoomme musiikkimiehen. Uusi toiminnanjohtajamme Per-Olof Ekström, Pärre, laulaa harrastuksenaan mieskuorossa ja bändissä ja soittaa harmonikkaa.  Mutta pysyy vasarakin pomon kädessä: kesäloma oli kulunut mökinrakentamisen ja puutöiden parissa Porkkalassa – eikä Suomen kesän sade näitä puuhia haitannut.

Uusia säveliä Pärre hahmottelee myös liiton toimintaan: muutoksia tarvitaan, koska ihmisten ajankäyttö on muuttunut. Myös digitaaliset aineistot ja koko some-maailma on otettava huomioon.  Hänet on yllättänyt liiton jäsenten aktiivisuus, vapaaehtoinen työ puhtausalan puolesta on arvostettavaa.

Uutta intoa Pärre toivoo myös tuovansa toimintaan sekä asioiden yksinkertaistamista ja järjestelmällisyyttä. Työhuoneensa hän on jo ehtinyt sananmukaisesti puhdistaa vanhoista papereista. Turhan kiireen voi unohtaa: aikaa on yleensä aina sille, minkä haluaa tehdä. Ikävät tehtävät kannattaa aikatauluttaa, niin ne eivät jää tekemättä, on hänen neuvonsa.

Puhtausala ry:n toiminnasta hänelle ovat ennestään tuttuja yritysjäsentilaisuudet ja miniClean-näyttelyt. Muuten syksyn mittaan on odotettavissa uutta opittavaa ja mielenkiintoisia tapahtumia.

Pärre tuli puhtausalalle vuonna 2000 aloittaessaan Kärcherin toimitusjohtajana. Siivouskoneista löytyy edelleen vastaus kysymykseen mieluisimmasta siivousvälineestä: se on höyrypuhdistin, jolla Pärre pesee ikkunat mökillä ja kotona Espoossa. Aikaisempaa työkokemusta hänellä on myynnin johtotehtävistä rautakauppa- ja terveydenhuoltoalalta.

Ruotsinkielisestä nimestään ja kaupunkiasuinpaikastaan huolimatta Pärre huomauttaa olevansa ”ihan landelta”.  Syntymäkoti oli Koillis-Helsingissä Puistolassa, joka on kuulunut aikaisemmin Helsingin maalaiskuntaan eli nykyiseen Vantaaseen.  Kaupungissa ja kerrostalossa hän ei ole ikinä asunut. Pekka oli kutsumanimenä koko kouluajan todistusta myöten, vasta opiskeluaikana kauppakorkeakoulussa Per-Olofista tuli Pärre.

Tulevien puhtausalan esimiespäivien ohjelmassa on luento, jossa yhtenä osana on persoonallisuustesti. Teetimme testin Pärrellä, ja tuloksena oli persoonallisuustyyppi numero kolme. Tätä tyyppiä kuvataan näin: ”Parhaimmillaan on aikaansaava, pätevä ja esimerkillinen.  Häntä innostaa se, että menestyy itselleen tärkeillä elämänalueilla. Nauttii siitä, että voi olla myönteinen esimerkki muille. Haluaa yltää nopeasti ja tehokkaasti omiin tavoitteisiinsa.”