SSTL Puhtausala Ry
Etusivu » Lehti » Artikkelit » 2017 » 11 » Aktiivisen Kymen yhdistyksen synttärihumua

SSTL Puhtausala ry:n puheenjohtaja Erja Suikkanen luovutti pronssisen ansiomerkin Anne Hinkkaselle. Pronssisen ansiomerkin sai juhlassa Sirkku Vattukumpu (oikealla).
Perustajajäsenet Aila Leo, Leena Kyrö ja Ritva Monto sekä Sisko-Liisa Häyhä ja Airi Hartikainen.

Aktiivisen Kymen yhdistyksen synttärihumua

Julkaistu 29.11.2017
Kymen Siivoustekninen yhdistys juhli 10.11.2017 40-vuotistaivaltaan Kuusankoskella Kymin kartanossa. Kymen Siivoustekninen yhdistys on ollut aina aktiivinen toimija Etelä-Karjalan ja Kymen alueella.

TEKSTI: ERJA SUIKKANEN KUVAT: MIRJA SOKURA

Juhlan avasi yhdistyksen puheenjohtaja Kaisa Sairanen ja juhlapuheen piti SSTL Puhtausala ry:n puheenjohtaja Erja Suikkanen.

Vuosien varrella yhdistys on ollut mukana järjestämässä alan näyttelyitä, koulutuksia ja paljon muuta toimintaa.

Oli hienoa, että perustajajäsenistä viisi oli mukana juhlallisuuksissa: Airi Hartikainen, Sisko-Liisa Häyhä, Leena Kyrö, Ritva Monto ja Aila Leo. Yhdistyksen pitkäaikainen jäsen Anneli Tommila luovutti yhdistyksen puheenjohtajalle valokuva-albumin, johon oli koottu historiaa eri vuosikymmeniltä. Albumi oli vasta puolillaan eli nykyiset aktiivit voivat lisätä kuvia muistoihin nyt ja tulevaisuudessa.

Juhlavieraita viihdytti illan aikana taikuri Aatu Itkonen ja kaunisääninen Tiiu Marttinen lauloi hempeitä lauluja juhlijoiden iloksi. Ohjelman lomassa nautittiin maukas illallinen ja muisteltiin menneitä.

Syyskuun 20. päivä 1977 kokoontui Kouvolassa 34 siivousalalla toimivaa valveutunutta ja alan kehittämisestä kiinnostunutta henkilöä. Tavoitteena oli perustaa SSTY:n aluekerho Kymenlaaksoon. Äänestyksen jälkeen kerhon nimeksi tuli SSTY:n Kymen kerho. Kerholle valittiin 15-henkinen toimikunta, jonka ensimmäinen tehtävä oli laatia kerhon säännöt ja toimintasuunnitelma vuodelle 1978. 

Toimikunnan jäsenten valinnassa kiinnitettiin huomiota siihen, että jäsenet edustaisivat mahdollisimman laajasti koko Kymenlaaksoa ja alan eri sektoreita (kuntasektori, sairaalapuoli, siivousliike ja myynti).  Toimikuntaan valittiin seuraavat: Etelä-Karjalasta Ritva Eerola, Pirkko Haapio, Terttu Holopainen, Sisko-Liisa Häyhä ja Pentti Raatikainen. Pohjois-Kymenlaaksosta valittiin Olavi Arjoranta, Airi Hartikainen, Leena Korhonen, Liisa Pakkanen ja Varpu Sorsa. Etelä- Kymenlaaksonedustajat olivat Hannu Korjus, Sirpa Koskela, Hilkka Simonen, Aila Uusiheimala ja Hannu Virtanen.  Kokouksessa oli mukana vieraita SSTY:stä ja Helsingin kerhosta, Mirja Hankala, Sirpa Ilvonen ja Sirpa Uosukainen.

Toimikunta piti ensimmäisen kokouksensa 18.10.1977 Lappeenrannassa ja valitsi ensimmäiseksi puheenjohtajakseen Olavi Arjorannan, varapuheenjohtajaksi Hannu Virtasen ja sihteeri-varainhoitajaksi Leena Korhosen.