SSTL Puhtausala Ry
Etusivu » Lehti » Artikkelit » 2017 » 11 » Sairaalasiivouksen koulutuspäivillä Tampereella

Kai Wallenius ja Eija Ruotsalainen esittelivät Diverseyn uusia desinfektiolaitteita, jotka perustuvat UVC- teknologiaan. Niillä torjutaan infektioita ja parannetaan potilasturvallisuutta.

Sairaalasiivouksen koulutuspäivillä Tampereella

Julkaistu 28.11.2017
Diverseyn Turvallinen sairaalaympäristö -koulutuspäivillä Torni-hotellin luentosali täyttyi aivan viimeistä paikkaa myöten. Päivät olivat Tampereella 24.–25. lokakuuta.

TEKSTI JA KUVAT: SATU HAKALA

 Diverseyn Turvallinen sairaalaympäristö -koulutuspäiville saapui alan ammattilaisia ympäri Suomea kuuntelemaan asiantuntijoiden luentoja. Yllätysvieraaksi oli tänä vuonna kutsuttu Lenita Airisto, joka räväkkään tapaansa kertoi elämästään ja kotimaastaan yhdistettynä Suomi 100 -juhlavuoteen. 

Päivien aikana kuultiin esityksiä esimerkiksi tartuntatautilaista, sairaalasuunnittelusta, obduktiotilojen siivouksesta, päiväkotien hygieniasta sekä terveydenhuollon innovaatioista.

”Näitä päiviä arvostetaan kentällä”, arvioi Anne Hinkkanen Lappeenrannasta.

 

Yleisöstä Anne Hinkkanen kiitteli erityisesti Keski-Suomen sairaanhoitopiiristä Maritta Kauton luentoa Laitoshuollon rooli uutta sairaalaa kohti mentäessä.

”Meillekin Etelä-Karjalaan on tulossa uusi sairaala, joten oli mielenkiintoista kuulla tästä aiheesta. Innovaatioista haluaisin esityksiä vieläkin enemmän, koska automaatiota ja digitalisaatiota tulee vääjäämättä lisää meidän alalle.” Kolmatta kertaa päiville osallistunut Hinkkanen toimii laitospalveluesimiehenä Saimaan tukipalvelut Oy:ssa.

Huolimatta ensimmäisen koulutuspäivän aikaisesta aamuneljän herätyksestä Lappeenrannassa Hinkkanen lupaili osallistua tapahtumaan jatkossakin.

”Kyllähän näitä päiviä arvostetaan kentällä, ja vaikka päivä oli pitkä, niin sinnikkäästi kuuntelin ja tein muutamia muistiinpanojakin.”

 

Kaikki alkoi Kuopiosta

Turvallinen sairaalaympäristö -koulutuspäivien ”äiti” on terveydenhuollon avainasiakaspäällikkö Eija Ruotsalainen. Idea päiviin syntyi aikoinaan yhdessä Kuopion yliopistollisen sairaalan palvelujohtaja Riitta Kinnusen kanssa.

”Mielestämme alalle tarvittiin koulutuspäiviä, jossa ovat mukana laajempana kokonaisuutena sairaalasiivous ja sairaalahygienia. Lähdimme yhdessä viemään asiaa eteenpäin ja suunnittelemaan hanketta”, Eija Ruotsalainen kertoo.

Diverseyn terveydenhuollon myyntipäällikkö Kai Wallenius on ollut myös mukana alusta asti mukana hankkeessa ja toiminut päivien puheenjohtajana.

Ensimmäisille sairaalasiivouksen koulutuspäiville Kuopion yliopistolliseen sairaalaan vuonna 2004 saapui peräti 250 osallistujaa. Päivät on järjestetty siitä lähtien joka vuosi. Niitä on pidetty Kuopion ja Tampereen lisäksi Helsingissä, Jyväskylässä, Kuopiossa, Lahdessa ja Oulussa.

Luentoaiheet tulevat suoraan kentältä infektioyksiköistä ja laitoshuollosta sekä päiviltä saaduista palautteista. Toivottuja vakioaiheita ovat muun muassa infektioiden torjunta ja pintadesinfektio.

”Selkeästi uusia, toivottuja aiheita ovat digitalisaatio ja robotiikka, eli kaikki teknologiaan liittyvä on nostanut yhä enemmän päätään”, Eija Ruotsalainen kertoo.

Kai Wallenius jatkaa: ”Mielenkiintoista oli myös huomata, että osallistujissa oli tänä vuonna entistä enemmän hygieniahoitajia. Päiviltä saaduista palautteista olen todella tyytyväinen. Tämä varmistaa sen, että tapahtuma jatkuu myös vuonna 2018.”

”Sairaalasiivouksen arvostus on noussut valtavasti vuosien aikana, ja kentällä sairaalahygienian yksiköt ja laitoshuolto toimivat vahvasti yhteistyössä

- Eija Ruotsalainen