SSTL Puhtausala Ry
Etusivu » Lehti » Artikkelit » 2017 » 12 » Jalas tuo Arctic Grip -kitkapohjat talven turvajalkinemalleihin

Jalas tuo Arctic Grip -kitkapohjat talven turvajalkinemalleihin

Julkaistu 08.12.2017

Kylmiin olosuhteisiin ja veden peittämille jäisille pinnoille suunnitellut Jalas Heavy Duty -malliston jalkineet on kehitetty yhteistyössä vaativissa olosuhteissa työskentelevien ammattilaisten kanssa.

Vibram Arctic Grip -ulkopohja pitää märällä jäällä kolme kertaa paremmin kuin mikään muu Vibram-pohja. Pohjassa on metallia sisältämättömiä oikeisiin kohtiin sijoitettuja kitkapaloja, jotka tarttuvat tiukasti jäähän askeleen eri vaiheissa. Uudessa pohjassa on käytetty uutta HNBR-kumia, joka kestää jopa 300°C asteen kuumuuden.

Yhdessä Vibramin kanssa toteutetut lukuisat testit osoittavat, että uusissa talvijalkineissamme oleva Vibram Arctic Grip -ulkopohja on 50 prosenttia tavanomaista ulkopohjaa turvallisempi. Arctic Grip tuo 160 prosenttia nopeamman ja turvallisemman kävelyvauhdin ja se pitää jopa 270 prosenttia enemmän kuormaa märällä jäällä kuin tavallinen ulkopohja, Jalas-turvajalkineiden tuotepäällikkö Juho Järvinen kertoo.

Lämmin vuori ja pohjalliset pitävät kylmän loitolla

Jalaksen uudet talvijalkineet on suunniteltu kestämään äärimmäistä kylmyyttä. Molempien talvimallien vuorissa on 60 prosenttia biokeraamista turkista, 40 prosenttia polyesterikuitua ja lisäksi laminoitu Thinsulate-lämpöeristekerros.

Kengissä on monikerroksiset FX2 Winter -pohjalliset, jonka eristekerrokset lämmittävät, pitävät jalat kuivina ja vaimentavat iskuja. Pohjallisen  Microban -kerros suojaa bakteerikasvustolta ja homeelta. Foliokerros ylläpitää kengän sisäpuolen lämpöä heijastaen maan pinnan kylmyyden pois. Antibakteerinen merinovillakerros säätelee kengän ilmanvaihtoa, lämmittää, hengittää ja imee kosteutta. Poron XRD iskunvaimennus vaimentaa iskuja ja mukautuu kävellessä.

Katso Vibramin ja Jalaksen Arctic Grip -video täältä

JALAS 1378 -talvimaihari on ääriolosuhteisiin tarkoitettu nauhoilla ja vetoketjulla varustettu talvijalkine. Kenkä on öljynkestävä, ja sen ulkopohjan urat johtavat pois öljyn, veden, lian ja loskan. Pohjan Stabilizator rakenne helpottaa työskentelyä tikapuilla ja lisää vakautta. Uusi pitävä Vibram  Arctic Grip -kitkapohja, pehmeä Winter PU -välipohja, turkisvuori, Thinsulate -eristys, PU-pinnoitettua nahkaa, FX2 Winter -pohjalli¬nen, PU kärkikuppi, komposiittimateriaalista valmistettu varvassuoja, teräsnaulaanastumissuoja, pehmustettu paljeiltti, vetolenkki ja sivulla vetoketju jonka alla vedenpitävä neopreeni.

JALAS 1388 -talvisaapas on ääriolosuhteisiin tarkoitettu tarranauhalla kiristettävä talvijalkine. Kenkä on öljynkestävä, ja sen ulkopohjan urat johtavat pois öljyn, veden, lian ja loskan. Pohjan Stabilizator rakenne helpottaa työskentelyä tikapuilla ja lisää vakautta. Uusi pitävä Vibram Arctic Grip -ulkopohja, pehmeä Winter PU -välipohja, turkisvuori, PU-pinnoitettua nahkaa ja Cordura, Thinsulate -eristys, FX2 Winter -pohjalli¬nen, PU kärkikuppi, komposiit¬timateriaalista valmistettu varvassuoja, teräsnaulaanastumissuoja varressa lumilukko ja vetolenkki.

Lisätiedot: Tuotepäällikkö Juho Järvinen, p. 044 769 9761 juho.jarvinen@ejendals.com