SSTL Puhtausala Ry
Etusivu » Lehti » Artikkelit » 2017 » 12 » Uusi yhdistys edistää tasa-arvoa työmarkkinoilla

”Tavoitteenamme on murtaa osatyökykyisiin mahdollisesti kohdistuvia ennakkoasenteita ja muokata työ sellaiseksi, että sitä on kiva tehdä”, Väylä ry:n toiminnanjohtaja Iiris Mikkilä (keskellä) kertoo. Vasemmalla Anssi Peltonen ja oikealla Flory Pambou.

Uusi yhdistys edistää tasa-arvoa työmarkkinoilla

Julkaistu 04.12.2017
Espoolainen Väylä ry tarjoaa pääkaupunkiseutulaisille kohtuuhintaista, luotettavaa kotiapua ja työllistää näin vaikeasti työllistyviä henkilöitä. Kokemuksia toiminnasta on kertynyt jo reilun vuoden ajalta.

TEKSTI JA KUVA: IRMA TAPANINEN

 

Tällä hetkellä Väylä ry työllistää kaksi työntekijää. Catering-alan perustutkinnon suorittanut Anssi Peltonen sai tiedon tästä mahdollisuudesta Espoon kaupungin työhönvalmentajalta. Flory Pambou, lempinimeltään kotoisasti Antti, on suorittanut kolmevuotisen toimitilahuoltajan koulutuksen ja sai työpaikan sitä kautta.

Anssi Peltonen ja Flory Pambou ovat todella hyvin koulutettuja, mutta työssä ei edellytetä alan koulutusta, vaan motivaatio ja innostus oppia uutta riittää. Anssi on ollut Väylän toiminnassa mukana alusta lähtien, Flory Pambou, Antti, puolestaan aloitti hommat keväällä. Molemmilla on myös aikaisempaa kokemusta siivouksesta. ”Mutta vasta nyt saamme ensimmäistä kertaa työstä palkkaa”, he iloitsevat.

Jokaisen työntekijän vahvuudet ja tuen tarpeet otetaan yksilöllisesti huomion. Jokainen saa tehdä töitä myös omalla persoonallaan. ”Meillä siivoojat näkyvät ja kuuluvat, ja kauaksi näkyy myös heidän motivaationsa ja ylpeys omasta työstä”, Väylä ry:n toiminnanjohtaja Iiris Mikkilä kertoo.

Ammattiosaaminen ja -ylpeys todellakin paistaa Antista ja Anssista. Kuvaavaa on, että kun Iiris puhuu haastattelussa vahingossa ”räteistä”, korjaa Antti asian tuota pikaa ammattilaisten käyttämälle kielelle. Antilla on muutenkin tarkka kielikorva. Hän osaa useita vieraita kieliä ja on herkistynyt tunnistamaan myös suomen kielen eri murteita. Anssin vahvuus taas ovat numerot: navigaattorit sun muut vempaimet ovat turhia, sillä hän muistaa turvakoodit ja osoitteet ulkoa. Heitä molempia selvästi innostaa mahdollisuus tuoda omia erityistaitojaan ja ammattiosaamistaan tiimiin.

Työn iloa ja mieleen jääviä kokemuksia

Kotipalvelujen lisäksi tiimiläiset ovat tehneet muun muassa ikkunanpesuja, myymälöiden lasiseinien pesuja ja muuttosiivouksia. Kaikki hommat ovat olleet kivoja. Anssi kertoo, että yksi jännimmistä työtehtävistä oli erään joogatilan yli kolme metriä korkeiden ikkunoiden pesu.

Iiris toivoo tulevaisuudessa asiakkaaksi taloyhtiöiden porraskohteita, sillä hänen mielestään ne sopisivat tiimiläisille hyvin. Antti puolestaan haluaisi kohteita, joissa voisi käyttää erilaisia siivouskoneita, erityisesti yhdistelmäkonetta.

Pääsääntöisesti tiimi käy yhdessä kotisiivouskohteessa per päivä. Vuoden aikana tutuksi on tullut noin kuusikymmentä kotitaloutta, sillä työhön sisältyy paljon keikkatyötä, kuten esimerkiksi muuttosiivouksia. ”Lapsiperheet tilaavat meiltä eniten, mutta myös vanhuksilla on paljon kotiavun tarvetta”, Iiris kertoo ja jatkaa: ”Tällä hetkellä meillä on viisitoista sellaista kohdetta, joissa käymme säännöllisesti joka toinen viikko tai kerran kuukaudessa.”

Väylässä tehdään neljän tunnin työpäiviä, vaikka Anssilla ja Antilla olisi kyllä haluja tehdä enemmänkin työtä. He saavat säännöllistä kuukausipalkkaa ja kuuluvat palkkatuen piiriin, joka on tällä hetkellä 50 prosenttia palkasta. Summa on sama, jonka mikä tahansa yritys saa työllistäessään vajaatyökykyisen.

”Anssi ja Antti ovat työkyvyttömyyseläkkeellä, joten on tarkkaa, kuinka paljon he voivat ansaita kuukaudessa etuja menettämättä. Siksi emme voi ottaa esimerkiksi ilta- tai viikonloppukeikkoja”, Iiris kertoo. ”Yritämme tehdä mahdollisimman paljon urakkavelotuksella, koska päivät ovat erilaisia ja tahti saattaa vaihdella.”

Asiakassuhteet kehittyvät molemminpuolisesta luottamuksesta

Arjessa opetellaan yhdessä työelämän pelisääntöjä, asiakaspalvelua ja käytännön työtä. ”Meille palkkatyö ei ole itsestäänselvyys, joten työtä ja asiakkaita arvostetaan”, Iiris toteaa. Hän kertoo painottavansa omassa esimiestyössään ohjauksellista otetta, työhyvinvoinnin tukemista ja vuorovaikutteisuutta.

Asiakassuhteet kehittyvät molemminpuolisen luottamuksen kasvaessa. Asiakastyytyväisyyttä on lisännyt työntekijöiden vähäinen vaihtuvuus ja se, että tiimiläisillä on riittävästi aikaa, vaikka kahviseuraksi, jos asiakas niin toivoo. Asiakkaiden toiveet otetaan luonnollisesti huomioon. Esimerkiksi Anssilla on jo ikioma asiakas, jonka luona hän käy asiakkaan toiveesta yksin. 

Iiriksen mukaan asiakkaiden palautteet ovat olleet pääsääntöisesti positiivisia. Hän paljastaa, että hyvästä palautteesta iloitaan työyhteisössä viikkoja. Asiakkaat ovat kiitelleet erityisesti hyvää järjestystä ja puhdasta jälkeä, iloista vuorovaikutusta, kiireettömyyttä ja joustavuutta: ”Ja jos jotakin sanomista joskus tulee, niin kritiikistä opitaan ja palvelusta on laatutakuu.”

Iiris kiittelee Espoon kaupungin vammaispalvelujen työhönvalmentajia, jotka ovat olleet suurena apuna muun muassa työhön opastuksessa, rekrytoinnissa ja kehityskeskusteluissa.

Hyvän tekeminen motivoi

Tällä hetkellä Väylä ry:n vetäminen on toiminnanjohtajalle puolipäivätyötä, mutta Iiriksen suunnitelmissa on kehittää toimintaa ja hankkia jatkossa mahdollisesti koulutettu tiiminvetäjä. Uusia kohteita hankitaan Facebookin kautta ja mainoksia jakamalla: ”Nyt, kun toiminta on päässyt kunnolla käyntiin, alkaa puskaradiokin jo tuottaa tulosta ja uusia asiakkaita tulee myös sitä kautta.”

Iiris toivoo lisää yhteistyötä muiden puhtausalan toimijoiden kanssa. Tarvetta olisi muun muassa koulutuspalvelulle, jossa kouluttaja pitäisi räätälöityjä, selkokielisiä kursseja kotisiivouksesta. Tällä hetkellä hän on Facebookissa siivousalan yrittäjien ryhmässä ja kokee yhteistyön erittäin hedelmällisenä: ”Hiljattain eräs henkilö tarvitsi lisää työtä, jotta perheen yhdistämiseen vaadittu ansiotaso tulisi täyteen. Vaikka en itse voinut työllistää häntä, pystyin auttamaan hänet verkostojeni avulla yrittäjälle, joka tarvitsi työntekijää. ”

Avustavaa työtä on vähän saatavilla. Se on yksi syy, mikä motivoi Iiristä toimimaan puhtausalalla: ”Ala tekee paljon hyvää pystyessään työllistämään hyviä, työtä tarvitsevia ihmisiä.”

”Väylä on voittoa tavoittelematon yhdistys, jonka tarkoituksena on lisätä tasa-arvoa, hyvinvointia ja osallisuutta erityisryhmille”, Iiris kertoo. Yhdistys tarjoaa pääkaupunkiseutulaisille henkilökohtaista, kohtuuhintaista ja luotettavaa kotiapua sekä tekee ilmaisia, kertaluonteisia kotisiivouksia vähävaraisille perheille Espoossa.

Työt tehdään tiimissä, mutta kuitenkin aika itsenäisesti, työntekijöitä ohjaa yhdistyksen toiminnanjohtaja. ”Tavoitteenamme on murtaa osatyökykyisiin mahdollisesti kohdistuvia ennakkoasenteita ja muokata työ sellaiseksi, että sitä on kiva tehdä”, Iiris kertoo. 

Ajatuksen Väylä ry:stä Iiris sai ollessaan tilapäisesti kotiäitinä sairaanhoitajan työstään: ”Meillä kävi kerran viikossa lounaspalkalla työskennellyt siivooja, jolla oli Downin syndrooma. Kokemukset olivat hyviä, ja kun pidetty siivooja jäi eläkkeelle, aloin etsiä vastaavaa maksullista palvelua markkinoilta. Sitä ei löytynyt, ja siitä toiminta-ajatus lähti kehittymään.”

Työn alkuun päästiin, kun perustyövälineet oli hankittu Tukilinja-säätiön myöntämällä apurahalla. Myöntämisen perusteena oli innovatiivinen toiminta, jota oli Väylä ry toteuttaa edistäessään toimintarajoitteisten ja vammaisten henkilöiden tasa-arvoa.

 

Tiimiläiset innoissaan oikeasta palkkatyöstä.