SSTL Puhtausala Ry
Etusivu » Lehti » Artikkelit » 2018 » 02 » Pamark Oy

Pamarkin tilaukset keräillään varastossa oman henkilökunnan voimin. Päivittäistä arkea varaston puolella pyörittää noin 25 henkilöä. Kuvassa keräilijä Tuomas Lång.

Pamark Oy

Julkaistu 09.02.2018
SSTL Puhtausala ry:hyn kuuluu noin 100 yritys- ja yhteisöjäsentä, jotka edustavat laajalti puhtausalan ammattitaitoa ja osaamista. Pamark Oy on monipuolinen tukkukauppa, joka tarjoaa tuotteet avuksi yrityksen arkeen ympäri Suomen. Yritys on lähes 50 työntekijän ja yli 12 000 tuotteen kauppa.

Ensimmäisenä mieleen Pamarkista tulee paperikäsipyyhe. Eikä mielikuva ole lainkaan virheellinen: Pamarkin myydyin yksittäinen tuote on tosiaan paperipyyhe. Yrityksen koko valikoima kattaa tuotteet siivoukseen, terveydenhuoltoon, ravintolaan ja toimistoon. Pamarkilla on asiakkaita julkishallinnosta isoihin valtakunnallisiin asiakkuuksiin.

Toiminnan kivijalkoina seisovat asiantuntemus, kätevä tilausjärjestelmä ja sujuvat toimitukset. Omasta myymälästä Pamark luopui kuusi vuotta sitten, kun toimisto ja varasto muuttivat Järvenpäästä Vantaalle, Kehäkolmosen kupeeseen. Noutopiste toimii Hakkilan varaston yhteydessä. Tärkeintä on toimittaa tilaus suoraan asiakkaalle. Pamarkilla on sopimukset kahden kuljetusliikkeen kanssa, ne vievät tavarat perille asiakkaille eri puolille maata Suomi-neidon päälakea myöten.

Hakkilan varastossa on tilaa 5 000 neliömetriä. Siellä on töissä 25 ihmistä, jotka saattavat matkaan isot ja pienet tilaukset. Apuvälineenä työntekijöillä on sähköinen keräilyjärjestelmä.

Pamarkin ensimmäinen verkkokauppa avautui 10 vuotta sitten, nyt sivuilla on käytössä kaupan viides versio. Verkkokauppa kehittyy jatkuvasti, avainsanoinaan visuaalisuus ja helppokäyttöisyys.

Pamarkissa luotetaan hybridikauppaan: on toimivat sähköiset alustat ja kasvokkain tapahtuvat tapaamiset asiakkaan ja asiantuntijamyyjän välillä. Etätapaamiset esimerkiksi Skypen välityksellä lisääntyvät kaiken aikaa. Puhtauden asiantuntijoita ovat avainasiakaspäälliköt Marjo Voistio, Johanna Tila, Eila Soininen ja tuotepäällikkö Maarit Ruokokoski. Kaikilla on vankka ammatillinen kokemus siivousalalta. Verkkokaupan asiantuntijana toimii Tommi Aliranta.

Tukkukappana Pamark pääsee tarjoamaan asiakkaalle aina tälle parhaiten sopivan tuotevalikoiman, kun samalla voidaan siivoustuotteiden lisäksi tarjota paljon muitakin kulutustarvikkeita.

Tuotekaupan lisäksi Pamark tarjoaa asennuspalvelua, asiakasvarastointia ja koulutuksia. Viimeisimpänä pidettiin päivän mittainen koulutus päiväkotiketjun työntekijöille.

Pamark kuuluu jäsenenä saksalaiseen Inpacs-yhdistykseen, jonka välityksellä se pääsee seuraamaan alan kuulumisia muualla maailmassa. Toimitusjohtaja Jussi Nevas kertoo, että silmät ovat avautuneet huomamaan, kuinka edistyksellistä siivous on Suomessa ja muissa Pohjoismaissa.

Pamarkin puhtauden myynnin asiantuntijat Johanna Tila, Eila Soininen, Marjo Voistio ja Maarit Ruokokoski.