SSTL Puhtausala Ry
Etusivu » Lehti » Artikkelit » 2018 » 02 » Työtapaturmia kaksi kertaa enemmän kuin muilla aloilla

Työtapaturmia kaksi kertaa enemmän kuin muilla aloilla

Julkaistu 07.02.2018

Tapaturmatilaston mukaan siivouspalvelujen toimialalla tapaturmia sattuu noin kaksi kertaa enemmän kaikkien alojen keskiarvoon nähden.

Siivoojille sattui vuonna 2015 noin 3 000 tapaturmaa työpaikalla ja noin 600 tapaturmaa työmatkalla. Useimmiten vamma kohdistuu sormiin, muihin käden osiin tai jalkoihin ja selkään. Työtapaturman aiheuttavat yleisimmin kulkuväylät, alustat, ovet tai seinät sekä materiaalit ja esineet. Tapaturmaherkin siivooja on liikkuessaan, käsitellessään esineitä tai nostaessaan taakkaa käsivoimin. Vammat ovat useimmiten nyrjähdyksiä, venähdyksiä ja haavoja tai pinnallisia vahinkoja.

Työmatkatapaturmat ovat useimmiten kaatumisia, liukastumisia ja kompastumisia. Eniten tapaturmia sattui jalan liikkuville yli 50-vuotiaille naisille. Vamma kohdistui useimmin jalkoihin.

Vuosina 2005-2015 työtapaturmien määrä on pysynyt jokseenkin ennallaan. Kuolemaan johtaneet työtapaturmat ovat sattuneet vuonna 2009 (kaksi henkeä) ja 2014. Työmatkalla kuolemaan johtanut tapaturma on sattunut viimeksi vuonna 2008.

(Lähde: Tapaturmavakuutuslaitosten liitto)