Etusivu » Puhtausala-lehti » Digilehdet

digiPUHTAUSALA

Tällä sivulla voit lukea maksuttomia ajankohtaisia artikkeleita ja uutisia sekä saada tietoa jäsentapahtumista, alan uutuuksista, nimityksistä ja valmistuneista.

Jos olet Puhtausala-digilehden tilaaja tai henkilöjäsen, ole hyvä ja kirjaudu sisään, niin pääset lukemaan kaikki digiPUHTAUSALAN aineistot. Jäseneksi voit liittyä tai tehdä tilauksen Puhtausala-lehti-sivulla.

Pinnalla nyt

Julkaistu 08.06.2017
Finnclean-messut, Pohjoismaiden suurin puhtausalan ammattitapahtuma pidettiin Tampereella 10.–12. toukokuuta. Messuilla esittäytyi ennätykselliset 161 näytteilleasettajaa kuudesta eri maasta, messuilla kävijöitä oli 6 300. Katso videoita messuilta alla.
Julkaistu 05.06.2017
Vuoden 2017 Puhtausalan ammattilainen on lahtelainen Lassila & Tikanojalla työskentelevä laitoshuoltaja Tarja Vola. Uusi puhtausalan lähettiläs edustaa alaa ja ammattiaan ylpeänä.

Ohjelmalavalla työvaatenäytöksessä tamperelaisen Aalto Cleanin työntekijät esittelivät E Laiho Oy:n mallistoa, jonka suosikkiasuja ovat muun muassa kätevät liivit ja essut. Vileda Professionalin välineet olivat mukana lavalla.

Julkaistu 05.06.2017

Finalistit Merja Kuusinen ja Katja Latvala Suupohjasta, Jari Keinänen STM:stä ja Kirsti Liljeroos Senaatti-kiinteistöistä.

 

Julkaistu 05.06.2017
Puhtausalan vuoden teko valittiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Tunnustuksen voitti sosiaali- ja terveysministeriön ympäristöterveysryhmä. Katso videohaastattelu alla.

Puhtausalan ammattilainen 2017 -kilpailun finalistit Maria Alasaari Seinäjoelta, Kätlin Mei Karkkilasta, Jaana Pihlaja Tampereelta ja Tarja Vola Lahdesta.

Julkaistu 05.06.2017
Puhtausalan ammattilainen kilpailun finalistit edustivat kaikki ammattialansa huippua ja täyttivät valinnan perusteet: osaavat työnsä perusasiat laaja-alaisesti ja osaavat suunnitella omaa työtään, ottavat huomioon taloudellisuuden ja tämän päivän laatuvaatimukset sekä kokevat olevansa palveluammatissa. Katso alla olevalta videolta kilpailun esittely ja finalistien haastattelut.

Avajaisseminaarin puhujat vasemmalta Tarja Andersson, Karri Rantasila, Aino Aho ja Kirsti Liljeroos.

Julkaistu 05.06.2017
Julkaistu 05.06.2017
Messujen uutuustuotenäyttelyssä olivat esillä kilpailutuotteet, joista messukävijät ja tuomaristo äänestivät parhaat tuotteet sekä merkittävimmän innovaation

Laura Mäkilä ja Elina Isomaa kertoivat Arkea Oy:n työturvallisuuskäytännöistä Nolla tapaturmaa -foorumissa.

Julkaistu 05.06.2017
Arkea Oy oli tänä vuonna ainut kiinteistöpalvelualan yritys, joka sai tasoluokituksen.
Julkaistu 05.06.2017
Siivoukseen ja siivottavuuteen liittyviä aiheita on ollut sisäilmastoseminaarissa lähes joka kerta, mutta tänä vuonna aihetta lähestyi entistä useampi muu kuin siivousalaa edustava esiintyjä.
Julkaistu 30.05.2017

Ennen ja jälkeen: Huono siivottavuus, koska hyllyn päällä on liikaa tavaraa. Hyvä, että pelit ovat lasillisten ovien takana. Viherkasveja saa olla, mutta ne eivät saa aiheuttaa tilan käyttäjille allergisia oireita. Viherkasvit on poistettu, ja palvelutyöntekijä Eveliina Meriläisen kelpasi nyt puhdistaa ylätasot.

Julkaistu 13.04.2017
Yksi terveen sisäilman edellytyksistä on hyvä siivottavuus. Sen esteitä voivat olla muun muassa liika tavara tasopinnoilla, lattialla makaavat johtokasat ja puutteelliset säilytyskalusteet.

Björn Gleisner näytti ikkunanpesun tekniikkaa.

Julkaistu 30.03.2017
Beretta Palvelut Oy järjesti ammattisiivousliikkeille ikkunanpesukoulutuksen torstaina 30.3. Espoossa.

Vesa Heikkisen (Haaga-Helia) luento antoi paljon ajattelemisen aihetta, mitä tulevaisuus tuo mukanaan puhtauspalvelualalle sekä työnjohtamiseen.

Julkaistu 03.03.2017
Julkaistu 17.02.2017
Norovirusepidemian torjunnassa tarvitaan myös siivouksen erityisosaamista, huolellisuutta ja oikein kohdistettua siivousta. Sen havainnollistaa hyvin "Vomiting Larry".

George Gbenga Emmanuel ja  Adebowale Lawal H&A Siivouspalvelusta.

Julkaistu 16.02.2017

Myötätunto itseä kohtaan on kuin tikapuut, joilla kiivetä turvaan tavoitteiden ja suorittamisten keskellä, muistuttaa Aleksi Litovaara.

Julkaistu 14.02.2017
Itsekritiikki, perfektionismi ja kielteinen sisäinen puhe kuormittavat ihmistä. Säännölliset myötätuntoharjoitukset ja pysähtymishetket edistävät jaksamista.