SSTL Puhtausala Ry
Etusivu » Puhtausviikko

Puhtausviikko

 

Haluamme kiinnittää kolmatta kertaa järjestettävällä Puhtausviikolla huomiota siihen, kuinka suuria (tarpeettomia) kustannuksia tahallinen roskaaminen aiheuttaa ja miten meistä jokainen voi omalla toiminnallaan edistää puhtauden ylläpitoa. Kysymme: Millaisen likajalanjäljen sinä jätät?

Puhtausviikon suojelijana toimii Helsingin kaupungin apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri.

Kampanjamateriaali

Tapahtumat

 

Yhteisöllisyydellä puhtaampaan ympäristöön

Puhtausviikon suojelija Pekka Sauri toteaa, että siisteyskulttuurissamme on toivomisen varaa.
”Monessa asiassa näyttää siltä, että ihmiset ovat ulkoistaneet yhteisöllisyyden kuntien ja kaupunkien organisaatioille. Roskaantumista ihmetellään,
vaikka joku ne roskat kadulle pudottaa; joukkoliikennehäiriköintiä paheksutaan, mutta kukaan ei puutu siihen. Haluaisin muistuttaa, että kunta ja kaupunki ovat muutakin kuin palveluntuotantokoneisto, jolta asukkaat odottavat toimenpiteitä.
Kunta on asukkaidensa yhteisö.
Roskaantuminen on lisääntynyt ja muuttunut viime vuosina, kun take away -kulttuuri on yleistynyt. Kahviakin juodaan nyt kadulla kävellessä, ja mukit päätyvät usein kadulle. Kukin voisi suhtautua ympäristöönsä samoin kuin omaan olohuoneeseensa.
Tietysti vaihtelee, millaisessa kunnossa ihmiset olohuoneensa pitävät…
Suomi on monilla mittareilla planeetan parhaita yhteiskuntia. Yhteisöllisyys rakentuu siitä, että yksilöt ottavat vastuuta yhteisön toiminnasta. Tässä
on ehkä vielä jonkin verran harjoittelemista.”

Julkilausuma tulostettavaksi  puhtausviikkosauri.pdf