SSTL Puhtausala Ry
Etusivu » SSTL Puhtausala ry » SuomiAreena 2016

SSTL Puhtausala ry SuomiAreenassa 2016

Kesällä 2016 MTV ja Porin kaupunki järjestivät SuomiAreenan jo yhdettätoista kertaa. Teemoja 11.–15.7. 2016 pidetyssä tapahtumassa olivat suomalainen työ ja kansalaisjärjestötoiminta. Ohjelmaa oli runsaasti ja Kansalaistori oli auki koko tapahtuman ajan.

 

Keskustelutilaisuus

SSTL Puhtausala ry:n järjestämä keskustelutilaisuus Kuka siivoaa tulevaisuuden Suomen? pidettiin perjantaina 15.7.2016 klo 12 Pori-piha -lavalla.

Keskustelijoina olivat kansanedustaja Juhana Vartiainen (kok), Porin apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannus, ISS:n siivouspalveluista vastaava liiketoimintayksikön johtaja Taina Huttunen ja puhtausalan motivaatiotekijöistä tutkimustyötä tehnyt Filosofian Akatemian toimitusjohtaja Karoliina Jarenko. Keskustelun kommentoijina toimivat kansanedustaja Ari Jalonen (ps) sekä JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine. Keskustelun juonsi johtaja Kimmo Collander Amcham Finlandista.

Panelistit keskustelivat muun muassa siivoustyön sisällöstä ja merkityksestä, arvosta ja arvostuksesta, kilpailukykysopimuksen vaikutuksista alalla sekä tehokkuuden kasvattamisesta. Karoliina Jarenko toi esille Kohti kutsumuksellista puhtausalaa -hankkeessa haastateltujen siivoojien näkemykset siitä, mitkä asiat ovat tärkeitä siivoojan työn arjessa. Juhana Vartiainen puolestaan totesi, että siivouksen arvo ja tärkeys näkyy lopulta markkinahinnoissa.

Katso videotallenne paneelikeskustelusta kokonaisuudessaan. Katso myös lyhyet yhteenvedot panelistien itsensä kertomana.

Kaikki pystyivät osallistumaan keskusteluun #kukasiivoaasuomen #suomiareena -tunnisteilla. Katso Twitterissä myös @Puhtausala.

Kansalaistori

SSTL Puhtausala ry esittäytyi SuomiAreenan Kansalaistorilla torstaina ja perjantaina 14.-15.7.2016. Ihmisiä heräteltiin huomaamaan ammattisiivouksen merkitys kysymyksellä "Mitä jos missään ei siivottaisi?" Katastrofihan siitä tulisi, kuten moni totesikin. Teltalla oli jatkuva usean henkilön miehitys Satakunnan Siivousteknisen yhdistyksen ansiosta ja näin saatiin ohikulkijoita tehokkaasti houkuteltua testaamaan osumatarkkuuttaan (osuvatko kolme paperimyttyä roskikseen?) ja kuulemaan puhtausalasta ja sen merkityksestä. Kaikki keskustelemaan pysähtyneet tai ainakin osumatarkkuutensa testanneet saivat I love Puhtaus -siivouspyyhkeet. Keskustelutilaisuuden esitettä jaettiin ahkerasti torstaina ja perjantaina aamulla. Sipi Sammakko vieraili ilahduttamassa sekä pieniä että isoja kulkijoita pari kertaa kumpanakin päivänä. Oli ilahduttavaa huomata, kuinka positiivisesti alaa tuntemattomatkin suhtautuivat puhtausalan viestiin ja pitivät asiaa erittäin tärkeänä.