SSTL Puhtausala Ry
Etusivu » Taitaja-kilpailut

Taitaja-kilpailut

 

Taitaja-kilpailut on Suomen suurin ammatillisen koulutuksen ammattitapahtuma, jossa yli 400 nuorta yli 35 alalta kilpailee alansa ammattitaidon Suomen mestaruudesta. Yhtenä kilpailulajina on Puhdistuspalvelut. Kilpailuun osallistuvat ovat alle 20-vuotiaita ammatillisessa koulutuksessa olevia nuoria. Seuraavat Taitaja-kilpailut pidetään Seinäjoella toukokuussa 2016.

 

EuroSkills-kilpailut ovat vuodesta 2008 järjestetyt ammatillisen koulutuksen ammattitaidon euroopanmestaruus-kilpailut. Ne järjestetään joka 2. vuosi. Tavoitteena on edistää eurooppalaista huippuosaamista, Euroopan kilpailukykyä ja toisen asteen ammatillista koulutuksen kansainvälistymistä. Puhdistuspalveluala on yksi kilpailulajeista. Kilpailulajit ovat joko yksilö- tai tiimilajeja ja osallistujat ovat 17 – 25-vuotiaita opiskelijoita tai työelämässä olevia työntekijöitä.

 

Worldskills-kilpailut ovat  ammatillisen koulutuksen ammattitaidon maailmanmestaruuskilpailut, jotka järjestetään joka 2. vuosi. Kilpailujen tavoitteena on edistää ammatillisen koulutuksen kansainvälistymistä. Osallistujina voi olla sekä oppilaitosten että työelämän edustajia.