SSTL Puhtausala Ry
Etusivu » Tapahtumat » Esimies- ja asiantuntijapäivät, Helsinki

Esimies- ja asiantuntijapäivät, Helsinki

Ajankohta: 
28.01.2016 - 29.01.2016

Esimies- ja asiantuntijapäivät 28.-29.1.2016

Helsinki Congress Paasitorni, Hakaniemi

 

Puhtausalan Esimies- ja asiantuntijapäivät pidetään tammikuussa Helsinki Congress Paasitornissa Hakaniemessä. Kaksipäiväinen seminaari on tarkoitettu puhtausalan esimiehille sekä puhtausalan asiantuntijatehtävissä, hankinnassa, markkinoinnissa ja myynnissä toimiville sekä kouluttajille ja yrittäjille. Lämpimästi tervetuloa niin konkarit kuin ensikertalaisetkin!

Päivien teemana vuonna 2016 on työhyvinvointi ja osaaminen. Tule oppimaan esimerkiksi miten työtä ja työtapoja voi kehittää ja miten valmentava esimiestyö parantaa tuottavuutta. Ja paljon muuta!

 

 

Tulostettavan ohjelman löydät tästä.

 

 

 

Torstai 28.1.2016

 

8.30 Ilmoittautuminen ja aamukahvi

9.00 Tervetuloa, SSTL Puhtausala ry:n puheenjohtaja

9.30 Psykologisen pääoman merkitys työssä onnistumiselle
Psykologinen pääoma on yksilön ja yhteisön henkistä pääomaa, kykyä johtaa mieltä kohti oppimista, optimismia, sinnikkyyttä, itseluottamusta ja onnistumista. Korkea psykologinen pääoma korreloi onnellisuuden, työssä onnistumisen ja sitä kautta tuloksellisuuden kanssa. Esitys auttaa hahmottamaan miten johtaa tiimin työhyvinvointia, asennetta ja osaamista, ja sisältää konkreettisia esimerkkejä ihmisten asenteen johtamisesta.

Psykologi, henkilökohtainen valmentaja Ilona Rauhala, Palomacorento Oy

Ilona Rauhala on valmentava psykologi, kirjailija ja yrittäjä. Hän ilmaisee yhdeksi kutsumuksekseen psykologiatiedon popularisoimisen. Ilona haluaa omalla työllään vaikuttaa siihen, että psykologista tietoa sovelletaan mahdollisimman varhaisessa vaiheessa työelämän rakenteissa, jotta ihmiset voisivat hyvin. Hän on kirjoittanut kirjan Pääasia - Organisaation psykologinen pääoma (Talentum 2013) yhdessä A-M. Heikkilän ja M. Leppäsen kanssa. Ilona on Palomacorento Oy:n perustajaosakas. Palomacorento auttaa organisaatioita lähestymään ja käsittelemään muutoksia, kohtaamaan vaikeita tilanteita ja rakentamaan onnistumiskeskeistä kulttuuria. Ilona kirjoittaa kollegoidensa kanssa myös Psykologinen pääoma -blogia.

 

11.00 Lounas

12.00 Lisää kannattavuutta ja kilpailukykyä!

Lean on yksinkertainen, kaikille toimialoille sopiva tuottavuuden jatkuvan parantamisen toimintamalli. Esityksessä kiteytetään erittäin käytännönläheisesti leanin keskeiset periaatteet, sekä avataan esimerkkien kautta miten kehitystyö tehdään yhdessä koko organisaation kanssa.

CEO Matti Torkkeli, Lean5 Europe Oy

Lean5 Europe Oy on tuottavuuden jatkuvan parantamisen asiantuntijatiimi, jonka kaikilla asiantuntijoilla on pitkä käytännön Lean kokemus ja vahva osaaminen eri toimialoilta sekä monikulttuurisista toimintaympäristöistä. Työskentelytapa on hyvin käytännönläheinen ja perustuu tiiviiseen yhteistyöhön asiakasorganisaation kanssa, jolla varmistetaan kehitystoimintojen vieminen käytäntöön. www.lean5.fi

 

13.00 Iltapäiväkahvi

13.30 Valmentava esimies

Miten saada työntekijöiden täysi potentiaali käyttöön? Kutsumuksellinen puhtausala -projektista tuttu Karoliina Jarenko kertoo ihmisten innostavasta johtamisesta.

VTM, toimitusjohtaja Karoliina Jarenko, Filosofian Akatemia

 

14.30 Tauko

 

14.45 Organisaatiorakenteiden kehityksen rohkeat mallit meillä ja maailmalla

Alustuspuheenvuoro Harri Piiparinen, SSTL Puhtausala ry

Keskustelua ja verkostoitumista

16.30 Päivä päättyy

 

18.30 Illallinen, ohjelmaa ja verkostoitumista (eli hyvää ruokaa, ohjelmaa ja ilonpitoa!)

 

Perjantaina 29.1.2016

 

8.45 Vain perjantaipäivään osallistuvien ilmoittautuminen ja aamukahvi

9.00 Ajankohtaista SSTL Puhtausala ry:stä

9.30 Viisas pääsee vähemmällä - Enemmän aikaan vähemmällä kiireellä ja stressillä

Tutkimusten mukaan suomalaiset ajatus- ja tietotyöläiset käyttävät lähes kolmanneksen työajastaan sähköpostien lukemiseen ja lähettämiseen. Toinen kolmannes kuluu erilaisissa palavereissa ja viimeinen kolmannes tuhlaantuu erilaisten keskeytyksien aiheuttamaan aivojen tyhjäkäyntiin. Milloin ne oikeat työt sitten ehtii tekemään? Viisas pääsee vähemmällä™-koulutus on tarkoitettu antamaan yksinkertaisia ja käytännöllisiä neuvoja juuri näihin ajankäytön
haasteisiin. Mikäli haluat saada enemmän aikaan ja ja vähentää työperäistä stressiäsi, tämä koulutus on tarkoitettu juuri sinulle!

Sampo Sammalisto, FT, tietokirjailija

Filosofian tohtori Sampo Sammalisto on tietokirjailija, jolla on 15 vuoden kokemus ajatustyöstä sekä pienistä että suurista organisaatioista. Hänen kirjoittamansa kirja “Viisas pääsee vähemmällä – 52 niksiä tehokkaampaan ja onnellisempaan elämään” on nykyaikaisen ihmisen selviytymisopas, joka on auttanut tuhansia ihmisiä elämään tuottavampaa, stressittömämpää, kiireettömämpää ja onnellisempaa elämää. Sampon tavoitteena on auttaa ihmisiä parantamaan työ- ja vapaa-ajan tapojaan ja siten parantamaan elämäänsä. Hän on vakuuttunut siitä, että yllättävän pienillä arjen tavoilla voi olla älyttömän suuri merkitys tuottavuuden ja onnellisuuden kannalta. Voit lukea lisää Sampon Viisaampaa työtä -blogista.

 

11.00 Lounas

 

12.00 Tiimitoiminta esimiehen näkökulmasta

Miten rakentaa toimiva tiimi, kun ikähaitari on laaja, koulutustaustat ovat erilaiset, kulttuurit kohtaavat, ja työkyky ja elämäntilanteet vaihtelevat. Kuinka innostaa tiimi moniosaajuuden hyödyntämiseen.

Pirjo Pellikka, Palveluesimies / ISS Palvelut, Puhtausalan esimies 2014

 

13.00 Iltapäiväkahvi

 

13.30 Osaamisen kehittäminen esimiestyön arjessa

Case SOL Palvelut Oy

Miten vastaamme oppimisen ja osaamisen kehittämisen uusiin haasteisiin? Onko oppimismuotoilija uusi koulutuksen arkkitehti? Osaamisen kehittämisen uudet tuulet.

Merja Oljakka, johtaja, henkilöstön kehitys, SOL Palvelut Oy

 

 

 

14.15 Hyvä työpaikka ei tapahdu, se tehdään!

Jokaisesta organisaatiosta voidaan tehdä hyvä työpaikka. Hyvä työpaikka ei kuitenkaan tapahdu, vaan se rakennetaan systemaattisesti. Suomen parhaat työpaikat osoittavat, että menestynyt yrityskulttuuri on keskeinen kilpailutekijä ja merkityksellinen osa liiketoimintaa. Jokaisella yrityksellä on yrityskulttuuri ja se näkyy yrityksen kaikessa tekemisessä. Oleellista on tunnistaa sen olemassaolo ja johtaa sitä systemaattisesti osana strategiaa. 

KTM, jatko-opiskelija Turun yliopisto, konsultti Kristiina Borg, Great Place to Work Finland

Great Place to Workin konsultti Kristiina Borg perehdyttää kuulijat hyvän työpaikan malliin, jonka taustalla on 30-vuotinen tutkimustyö hyvien työpaikkojen rakentamisesta. Suomessa hyviä työpaikkoja on rakennettu 13 vuoden ajan eri alojen kanssa. Vuosien tutkimusaineiston perusteella voidaan todeta hyvän työpaikan olevan oleellinen osa kannattavampaa liiketoimintaa ja yrityksen kasvua. Hyvän työpaikan rakentaminen maksaa itsensä takaisin hyvinkin lyhyessä ajassa.

 

15.15 Yhteenveto ja päivä päättyy

 

Muutokset mahdollisia.

 

Osallistumismaksut

Jäsenet (2pv) 520 euroa, muut (2pv) 570 euroa, sis. luennot, ruokailut, kahvit ja 28.1. iltatilaisuus.

Vain torstai 330 euroa, vain perjantai 310 euroa, sis. luennot, lounas ja kahvit.

Hintoihin lisätään alv. 24%.

Ilmoittautuminen on päättynyt. Kysy paikkatilannetta Minnalta, minna.forstadius(at)puhtausala.fi, puh. 050 5347129.

Jos osallistuminen perutaan ilmoittautumisajan päättymisen (15.1.) jälkeen, perimme 50% osallistumismaksusta.
 

 

Majoitus

Esimies- ja asiantuntijapäivien osallistujille on varattu majoituskiintiö Scandic Paasiin ajalle 28.-29.1.2016. Huonehinnat 119 € yhden hengen huone / vuorokausi ja 139 € kahden hengen huone / vuorokausi. Huonehintaan sisältyy luomutuotteita sisältävä aamiainen sekä langaton internet.

Varaaminen tapahtuu Scandicin internetsivuilta www.scandichotels.fi käyttämällä varaustunnusta BSII280116, viimeistään 14.1.2016. Suositus kuitenkin on, että tekee huonevarauksen heti kun tietää osallistuvansa, sillä kiintiöstä on varattavissa huoneita tarjotulla hinnalla hotellin varaustilanteen mukaan. Kiintiöstä varatun yksittäisen huonevarauksen voi kuluitta perua tulopäivänä klo. 18.00 mennessä.

 

Scandic Paasi sijaitsee kongressikeskus Paasitornin yhteydessä. Hotellista on suora kulkuyhteys sekä kongressikeskukseen että talon ravintoloihin yhteisten sisätilojen ja rauhaisan sisäpihan kautta. Hotelli tarjoaa yksilöllisiä, uutta ja upeaa designia edustavia hotellihuoneita, jotka on sisustettu kolmella mielenkiintoisella tyyliteemalla ja -tarinalla.

Hotelliin ja kongressikeskukseen on erinomaiset julkiset kulkuyhteydet metrolla, raitiovaunulla ja busseilla. Langaton Internet-yhteys on käytössä kaikkialla hotellissa.

Scandic Paasi hotellin osoite on Paasivuorenkatu 5 b, 00530 Helsinki.