Puhtausalan esimies- ja asiantuntijapäivät

To-pe 23.-24.1.2020

Hilton Helsinki Strand

John Stenbergin ranta 4, Helsinki

Perinteiset puhtausalan esimies- ja asiantuntijapäivät eli talven inspiraatiopläjäys tarjolla vuoden alkuun. Puhujat kertovat omista erityisosaamisalueistaan ja antavat viemisiä kuulijoiden arkeen. Workshop tuo mahdollisuuden asiantuntemuksen jakamiseen ja toisilta oppimiseen. Iltajuhlassa käynnistetään SSTL Puhtausala ry:n 50-vuotisjuhlavuoden juhlallisuudet aiheeseen sopivilla teemoilla!

 

Ohjelma

Torstai 23.1.2020

8.30 Aamiainen ja ilmoittautuminen

9.30 Tervetuloa
Per-Olof Ekström, Minna Kyllinen ja Minna Forstadius, SSTL Puhtausala ry

10.00 Pelosta (huolimatta) perille
Pelon poisto on johtajan tehtävä. Mitä ihmiset oikeasti pelkäävät ja mitä sille voi tehdä? Ihmiset toimivat arjessa 98% automaattiohjauksella, tarkoituksena on olemassaolevan ylläpitäminen. Uusi on evoluutionäkökulmasta uhka. Lisäksi ihmiset reagoivat aina tunne edellä, vasta sen jälkeen tulee käyttäytyminen. Puheenvuorossa saamme vinkkejä siitä, miten voidaan katsoa tämän automaation ulkopuolelle ja ottaa tunne haltuun (ei estää sitä), jolloin toimintaa on mahdollista muuttaa.
Kari I. Mattila, johtajuusvalmentaja, johtajuustaito.fi

Miten Kari, mies, voi ymmärtää tunteita? Ilmeisen hyvin. Kari I. Mattila on muutoksen aikaansaaja, puhuja, coach ja valmentaja. Hän perusti uusimman yhtiönsä 2015 tuottamaan digitaalisia valmennusratkaisuja kansainvälisille markkinoille. Kari yhdistää insinööritieteet oppimiseen ja tunneälyyn. Hän työskentelee tällä hetkellä Suomen lisäksi Kiinassa, Venäjällä, Brasiliassa, Pakistanissa ja Georgiassa. Kari on työskennellyt ylimpien johtoryhmien kanssa ja tuotannon ihmisten keskellä. Taustasta löytyy myös omakohtaista kokemusta puhtausalan töistä sekä siivoojana että kouluttajana. Hän on myös kehittänyt erityisen oppimista ja osallistamista vauhdittavan BfEAL® menetelmän, joka sai Kunteko ohjelman kunniamaininnan osallistavana ja muutosta aikaansaavana ratkaisuna.

 

11.30 Lounas

 

12.30 Kasvuyrityksen johtaminen. Case: Koti Puhtaaksi Oy
Koti Puhtaaksi Oy on ollut medioissa esillä etenkin viimeisen vuoden aikana, eikä syyttä. Yritys on kasvanut voimakkaasti, kokeillut ennakkoluulottomasti uusia toimintamalleja, kehittänyt toimintaansa ja myös niittänyt mainetta monissa kilpailuissa. Tammikuussa 2019 Puhtausalan esimieheksi valittu Saana Tyni kertoo puheenvuorossaan, miltä voimakas kasvu on näyttänyt yrityksen sisältä katsottuna, ja miten tietyt toimintatavat ovat osoittautuneet niin hyviksi, että yritys on valittu mm. Suomen parhaaksi työpaikaksi 2019 sekä Euroopan parhaaksi siivousalan työpaikaksi.
Saana Tyni, Puhtausalan esimies 2019-2020, toimitusjohtaja / siistijä, Koti Puhtaaksi Oy

 

13.30 Etsin sinua, työpäiväkokemus
Mistä kaikesta hyvä työpäiväkokemus muodostuu? Miten sitä voi mitata? Miten työpäiväkokemustietoa voi käyttää johtamisen tukena? Henna kertoo konkreettisia esimerkkejä
1) miten työpäiväkokemukseen panostamalla voidaan varmistaa, että asiakaskokemuksesta tulee koko organisaatiolle konkreettinen ja helposti käsiteltävä aihepiiri
2) miten työpäiväkokemus- ja asiakaskokemustieto auttaa päivittäisessä johtamisessa ja henkilöstön motivoinnissa
Henna Ojala, strategi, asiakaskokemuksen ja työntekijäkokemuksen huippuosaaja

Henna Ojala on strategi, puhuja ja kouluttaja, joka hyppäsi viime syksynä strategiaprojektien parista yhteen maailman kuumimmista kasvuyrityksistä, HappyOrNot:iin. Henna on sparrannut kansainvälisten pörssiyritysten, koulutusorganisaatioiden ja pk-sektorin yritysten tiimejä, asiantuntijoita ja johtajia. Hän järkeistää laajoja strategisia kokonaisuuksia arkipäivän tekemisen tasolle. Henna on tunnettu inspiroivista puheenvuoroistaan, jotka kannustavat muutokseen. Hän tuo toivottua konkretiaa, esimerkkejä ja selkeitä askelmerkkejä asiakaskokemus- ja työntekijäkokemuskeskusteluun.

Esimies- ja asiantuntijapäivien infoviestin yhteydessä tulee linkki lyhyeen ennakkokyselyyn, johon toivotaan vastausta kaikilta osallistujilta.

14.30 Kahvi

 

15.00 Workshop: Työpäiväkokemus ja työntekijäkokemus
Tämän 1,5 tunnin workshopin aikana pääset rakentamaan työntekijäkokemuspolkua, joka auttaa sinua näkemään mistä kaikesta kokemus muodostuu omassa organisaatiossasi. Henna jakaa konkreettisia esimerkkejä ja ratkaisuehdotuksia, ja lisäksi pääset jakamaan parhaimpia käytäntöjä muiden osallistujien kanssa. Workshopin päätteeksi sinulla on askelmerkit työpäiväkokemuksen kehittämiseen.
Henna Ojala alustaa ja ohjaa workshopin

 

16.30 Päivän ohjelma päättyy

 

19.00 Iltajuhla
Ruokailu, ohjelmaa
Iltajuhlassa käynnistetään liiton 50-vuotisjuhlavuoden juhlallisuudet aiheeseen sopivilla teemoilla!

 

 

Perjantai 24.1.2020

8.30 Aamiainen / kahvi

9.00 Kokemuksesta kilpailuetua - Asiakkaan ja palvelutuottajan näkökulma
Kosti Talala on palvelualan monitoimija; hotelli- ja ravintolatoimialan kasvatti juuresta lähtien niin kehityksen, konseptoimisen kuin liiketoiminnan johtamisen saralla. Näkökulman vaihto tapahtui 2,5 vuotta sitten hänen siirtyessään asiakkaan puolelta palvelutuottajan puolelle N-Clean Oy:n liiketoimintajohtajaksi. Kostin puheenvuorossa pääsemme katsomaan palvelutuotantoa ja esimiestyötä niin asiakkaan kuin palvelutuottajan silmin.
Kosti Talala, liiketoimintajohtaja, N-Clean Oy

 

 

10.00 Enemmän työhyvinvointia, vähemmän rasitusvammoja
Siivoustyö vaatii myös kropalta paljon ja saattaa johtaa työperäisten rasitusvammojen syntymiseen. Ne puolestaan johtavat sairaspoissaolojen lisääntymiseen. Tieteelliset tutkimukset osoittavat, että kompressiota hyödyntävien tuotteiden käyttö tukee suonistorakennetta ja estää raajojen turvotusta, millä on merkittävä vaikutus mm. jalkojen väsymisen ja suonikohjujen ja muiden vammojen syntymisen ehkäisyssä. Kuulemme, miten kompressio voi auttaa parantamaan jaksamista fyysisesti vaativassa työssä.
Matti Turunen, toimitusjohtaja, Systeema Oy (kuvassa) ja Vesa Toljander, fysioterapeutti, Systeema Oy

 

 

10.30 Onnistumme yhdessä
Miten selvitä myllerryksessä? Luennolla saamme virikkeitä, miten kiireiden ja aikapaineiden keskellä voisimme tehdä työtämme, miten yhteistyö ja myönteisyys vaikuttavat tuotoksiimme ja kuinka painettakin kestää, jos välillä pääsee palautumaan hyvin. Lisäksi saamme vinkkejä voimavarojen lisäämiseksi työn tuunaamisen, yhteisöllisyyden ja johtamisen sekä työyhteisötaitojen näkökulmista.
Marja-Liisa Manka, Työhyvinvoinnin johtamisen dosentti, Tampereen yliopisto

FT, YTM Marja-Liisa Manka on toiminut työhyvinvoinnin professorina Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulussa vuosina 2004-2015, sen jälkeen työhyvinvoinnin dosenttina ja yrittäjänä. Marja-Liisa on todellinen positiivisuuden sanansaattaja ja työhyvinvoinnin ollessa hänelle sydämen asia, on kirjoittanut aiheesta lukuisia kirjoja, viimeisimpänä Työhyvinvointi v. 2016 (AlmaTalent). Lisää Marja-Liisan ajatuksia voi lukea: www.docendum.fi

12.00 Lounas

12.30 Tilaisuus päättyy

 

Osallistumismaksu ja ilmoittautuminen:

Osallistumismaksu (2pv) 570 €, jäsenhinta 520 €, sisältäen luennot, ruokailut ja torstain 23.1. iltatilaisuuden. Jäsenhinta koskee SSTL Puhtausala ry:n henkilöjäseniä sekä yritysjäsenten henkilöstöä. Osallistumismaksu vain torstai 370 € sisältäen luennot, lounaan ja kahvit. Pelkkä iltatilaisuus 80 €. Hintoihin lisätään alv. 24%.

Jos ilmoittautuminen perutaan ilmoittautumisajan umpeuduttua, perimme 50% osallistumismaksusta. Ilmoittaudu viimeistään 8.1.2020.

Ilmoittautumisaika on päättynyt.

Kun ilmoittaudut, saat automaattisen vahvistusviestin. Tarkemmat tiedot seminaarista lähetetään noin viikkoa ennen tilaisuutta.

Lisätietoja tapahtumasta antaa Minna Forstadius, minna.forstadius@puhtausala.fi, puh. 050 5347129.

 

Majoitus:

Esimiespäivien osallistujille on saatavilla alennettu majoitushinta 22.-24.1.2020 Scandic Hakaniemeen (Siltasaarenkatu 14). Varaa huone tarpeesi mukaan 1-2 yöksi. Edullisempia huoneita pääsee varaamaan tästä linkistä. Varauskoodi FIARB on siellä jo valmiina.
Varaukset tulee tehdä viimeistään 14 vuorokautta ennen saapumista ja majoitusvarauksen voi perua klo 18.00. mennessä tulopäivänä. Alennushintaisia huoneita voi varata hotellin varaustilanteen mukaan.

Hilton Helsinki Strandissa on varattuna majoituskiintiö 22.-24.1.2020, ja siellä 1hh 155 € ja 2hh 175 €. Käytä tätä varauslinkkiä.

 

Saapuminen ja pysäköinti:

Hilton Helsinki Strand hotelli sijaitsee Hakaniemessä hyvien kulkuyhteyksien päässä. Rautatieasemalta voi halutessaan reippailla kävellen, tai tulla metrolla, bussilla, raitiovaunulla tai taksilla Hakaniemeen. Lentoasemalta ajoaika on noin 30 minuuttia ilman pahoja ruuhkia.

Omalla autolla saapuville hotellilla on oma pysäköintihalli, maksu 24 €. Myös Hakaniemen muut pysäköintialueet ja -hallit ovat suhteellisen lähellä.

Tilaa uutiskirje