Esimies- ja asiantuntijapäivät

To-pe 28.-29.1.2021

Hilton Helsinki Strand

John Stenbergin ranta 4, Helsinki

 

Tiedote 7.1.2021:

Perinteiset puhtausalan esimies- ja asiantuntijapäivät joudutaan siirtämään. Uudenmaan aluetta koskevat viranomaisrajoitukset estävät hybriditapahtuman toteuttamisen ja Esimies- ja asiantuntijapäivät pelkästään etätoteutuksena ei tässä muodossaan palvele tarkoitustaan.

Niinpä nyt jo alustavana tietona kaksi asiaa:

  •     Hieman erityyppinen esimiespäivä ja verkostoitumisillallinen tulossa syyskuulle (16.9. seminaari, illallinen edellisenä iltana). Seminaarissa myös etäosallistumismahdollisuus.
  •     Esimies- ja asiantuntijapäivät jälleen tammikuussa 2022.

Puhtausalan esimies valitaan ja palkitaan erillisessä livelähetyksessä 28.1.2021.

Lisätietoa tulossa pian myös tälle sivulle. Kysy tarvittaessa lisää minna.forstadius@puhtausala.fi

 

______

 

Perinteiset puhtausalan esimies- ja asiantuntijapäivät täynnä inspiraatiota ja mielenkiintoisia näkökulmia esimies- ja asiantuntijatyön tueksi. Nyt ensimmäistä kertaa ikinä voit valita osallistumiseen myös etävaihtoehdon. Koska esimies- ja asiantuntijapäivien luonteeseen kuuluu tärkeänä osana toisten kohtaaminen niin luentoihin liittyvien keskustelujen kuin taukokeskustelujenkin muodossa, kyseessä ei etäosallistujillakaan ole pelkkä striimin seuraaminen, vaan interaktiivinen ja osallistava kokemus etäisyydestä huolimatta.

Osallistua voit myös ihan perinteiseen tapaan paikan päällä Helsingissä. Valitse siis sinulle sopiva tapa osallistua: väljät tilat paikan päällä hyvän ruoan kera tai interaktiivinen etäyhteys. 

 

Ohjelma

Torstai 28.1.2021

8.30 Aamiainen ja ilmoittautuminen

 

9.30 Tervetuloa
Per-Olof Ekström, Minna Kyllinen ja Minna Forstadius, SSTL Puhtausala ry

 

10.00 Digitaalinen murros puhtausalalla
Tomi Teikko, yrittäjä, futuristi ja digitaalisten ihmiskeskeisten palveluiden arkkitehti

Digitaalisuus, robotiikka ja keinoäly luovat työtä tukevia ratkaisuja kaikille toimialoille. Miten tulevaisuuden rakennukset sekä niiden ylläpito muuttuvat, kun käytössä on reaaliaikaista dataa esimerkiksi tilojen käytöstä sekä loppukäyttäjien kokemuksesta. Tomi esittelee puheenvuorossaan visionsa lähivuosien digitrendeistä, joihin puhtausalan kannattaa varautua. Miten data ja siihen pohjautuva tarvepohjainen palvelumalli muuttaa arjen käytäntöjä. Kuulemme myös kokemuksia pilottiprojekteista, joissa siivousta tehdään datalla johtaen.

Klikkaa kuvaa ja katso video, jossa Tomi kertoo puheenvuorostaan:

 

 

Tomi Teikko aloitti koodaamisen 1985 ja perusti ensimmäisen startuppinsa vuonna 1990. Yrittämistä hän ei lopeta koskaan, vaikka on samalla tehnyt mm. merkittävän uran Tieto konsernissa johtaen satojen asiantuntijoiden globaalia organisaatiota. Tomin viimeisin innovaatio Empathic Building, joka on rakennetun ympäristön loppukäyttäjäpalvelu nk. talon käyttöliittymä, palvelee asiakkaita jo 18 eri maassa.
 

11.30 Lounas
 

12.30 Ihmisoikeusriskit palveluhankinnoissa - siivouspalveluiden vastuullinen hankinta
Aino Aho, siivouspalvelupäällikkö, HOK-Elanto

Yrityksillä on velvollisuus tunnistaa oman toimintansa suorat ja epäsuorat ihmisoikeusvaikutukset sekä niiden kohteet. Miten esimiehet voivat ennaltaehkäistä tunnistettuja riskejä siivousalalla, korjata mahdollisesti tapahtuneita ihmisoikeusloukkauksia ja minimoida jatkovaikutukset? Entä miten esimiehet voivat viestiä avoimesti riskeistä ja toimenpiteistä, joilla ehkäistään työvoiman hyväksikäyttöä? Puheenvuorossa saat työkaluja ja hyviä käytäntöjä työperäisen hyväksikäytön ehkäisemiseksi.

Aino Aholla on yli 20v. ura puhtausalan ja henkilöstön johtamistehtävissä. Työntekijöiden oikeudet ja tasavertainen asema sekä esimiestyön laatu ovat aina kiinnostaneet häntä ja olleet lähellä sydäntä. Näihin teemoihin hän on paneutunut paitsi työtehtävissään, myös opinnoissaan. Aino on myös Siivoussektori Oy:n hallituksen jäsen.

 

13.30 Kasvutarina, kaikki järjestyy!
Terhi Kotkansalo, yrittäjä, toimitusjohtaja, Siskon Siivous Oy

Tarina yrittämisestä ja arjesta puhtauspalvelualalla, koronan vaikutuksesta, työvoimapulasta, kasvun hallinasta ja asenteesta, joka ratkaisee loppupelissä kaiken.

Terhi Kotkansalo on toiminut puhtausalalla yrittäjänä ja esimiehenä yli kaksikymmentä vuotta, perustanut aikoinaan puhtauspalveluritys Servisolen, Toimivan Kodin kotipalvelut ja on nyt mukana Siskon Siivouksen kasvutarinassa. Siskon Siivous on yli 25 vuotta vanha yritys, joka on viimeisen neljän vuoden aikana kolminkertaistanut liikevaihtonsa ja kasvanut valtakunnalliseksi puhtauden erikoisjoukoksi.

 

14.30 Kahvi
 

15.00 Menestys ilman uhrauksia – Totta vai tarua?
Johanna Huhtamäki, Motivaatio- ja menestysvalmentaja, luennoitsija ja kouluttaja, DI, tutkija, yrittäjä

Jokainen voi menestyä. Ainakin, jos sattuu olemaan erityisen onnekas, poikkeuksellisen älykäs, omistaa paksun lompakon tai on valmis maksamaan menestyksen hinnaksi vapaa-aikansa, ihmissuhteensa ja terveytensä.

Entä jos menestys ei olisikaan kiinni tuurista, rahavaroista, superälystä tai valtavista uhrauksista? Entä, jos menestyksen olisi jokaisen ulottuvilla ja kaiken uhraamisen sijaan sen tavoittelu lisäisi hyvinvointia ja onnellisuutta, parantaisi ihmissuhteita ja auttaisi luottamaan enemmän itseemme? Entä, jos menestykseen johtaisikin oikotie?

Kiitollisuus ei pelkkä tottumuksesta lausuttu ”kiitos” tai kaunis ajatus. Se on todellinen voima, joka näkyy ja tuntuu niin kehossa kuin mielessäkin. Kiitollisuus on valtava voimavara, onnellisuuden edistäjä ja unelmien ja menestyksen siivittäjä. Voitko sinäkin kiittää itsesi parempiin suorituksiin ja menestykseen?

Johanna Huhtamäki on valmentaja, kouluttaja ja tutkija, koulutukseltaan diplomi-insinööri sekä tohtoriksi kouluttautuva jatko-opiskelija. Hän valmentaa ja kouluttaa Dream Star-yrityksensä kautta, ja on kirjoittanut Vappu Pimiän kanssa Valon antajat -kirjan (2019).

 

16.30 Päivän ohjelma päättyy

 

19.00 Iltajuhla

Iltajuhlassa tutustutaan Puhtausalan esimies 2021-22 -kilpailun finalisteihin ja heidän näkemyksiinsä esimiestyöstä puhtausalalla, sekä tietysti palkitaan voittaja. Finaalin jälkeen ihastuttava illallinen.

 

 

Perjantai 29.1.2021

8.30 Aamiainen / kahvi

9.00 Kokemuksia ja näkemyksiä puhtausalalta
Anne-Maarit Alho-Leino, Marketing manager, Diversey

35-vuotiseen uraan puhtausalalla mahtuu monenlaista. Puheenvuorossaan Ama kertoo omaan työuraansa peilaten näkemyksiään puhtausalasta paikallisen ja kansainvälisen valmistajan näkökulmasta, vastuullisuudesta alalla sekä puhtausalan tulevaisuudesta.

 

10.00 Suunta eteenpäin uusilla työelämätaidoilla
Maarit Halmela, Ratkaisukeskeinen valmentaja, CEO

Työelämän murros vaikuttaa meihin kaikkiin. Joudumme opettelemaan uusia taitoja ja ajattelemaan työstä uudella tavalla. Kun maailma ympärillämme siirtyy yhä enemmän tekoälyn ja robotiikan aikaan, työelämätaidot korostuvat erilaisten arvojen puitteissa. Tehokkuus ja tuloksellisuus ovat edelleen avainasemassa yritysten menestystarinoissa, mutta vastapainoksi rinnalle ovat nousseet pehmeämmät arvot. Tunneälykkyys, arvostava vuorovaikutus, luovuus, ratkaisukeskeisyys, kriittinen ajattelu, itsetuntemus ja empatia ovat osa avainsanoista, kun puhutaan tulevaisuuden työelämätaidoista. Pinnalla on myös työpaikan tunneilmasto ja sen kehittämispotentiaali. Olemmehan inhimillisiä ja tuntevia olioita, joka on suuri etumme työelämässä.

Maaritin puheenvuorossa kuulemme, mitä näiden sanojen taakse oikein kätkeytyy. Luvassa on myös käytännön vinkkejä jatkuvasti muuttuvaan toimintaympäristöön.

Klikkaa kuvaa ja katso video, jossa Maarit kertoo puheenvuorostaan:

 

 


Maarit Halmelalla on yli 20 vuoden kokemus konsultoivasta myynnistä ja asiakasyhtiöiden liiketoimintaprosessien kehittämisestä eri toimialoilta. Hän hyödyntää valmennuksissaan kokemustaan myynnistä, markkinoinnista ja asiakaspalvelusta ja ymmärtää hyvin työelämän vaatimukset.

11.30 Lounas

12.00 Tilaisuus päättyy

 

Muutokset mahdollisia.

 

Osallistumismaksu ja ilmoittautuminen:

Osallistuminen paikan päällä (2pv) 580 €, jäsenhinta 530 €, sisältäen luennot, tarjoilut ja torstain 28.1. iltajuhlan.

Osallistuminen paikan päällä (2pv) ilman iltajuhlaa 500 €, jäsenhinta 460 €, sisältäen luennot ja päiväohjelmiin kuuluvat tarjoilut.

Osallistuminen etänä (2pv) 500 €, jäsenhinta 460 €, sisältäen luennot sekä interaktiivisuuden ja osallistuvan kokemuksen mahdollistavan tekniikan.

Osallistumismaksu vain torstai 380 € sekä lähi- että etäosallistujille.

Jäsenhinta koskee SSTL Puhtausala ry:n henkilöjäseniä sekä yritysjäsenten henkilöstöä. Hintoihin lisätään alv. 24%.

Torstain 28.1. iltatilaisuudessa kuulet Puhtausalan esimies -kilpailun finalistien paneelin sekä näet voittajan ja finalistien palkitsemisen. Lisäksi pääset nauttimaan illallisesta puhtausalan kollegoiden seurassa. Illalliskortti erikseen ostettuna 90 € + alv.

 

 

Jos ilmoittautuminen perutaan ilmoittautumisajan umpeuduttua, perimme 50% osallistumismaksusta.

Kun ilmoittaudut, saat automaattisen vahvistusviestin. Tarkemmat tiedot seminaarista lähetetään noin viikkoa ennen tilaisuutta.

Lisätietoja tapahtumasta antaa Minna Forstadius, minna.forstadius@puhtausala.fi, puh. 050 5347129.

 

Juhlavuoden yhteistyökumppanit:

 

 

 

Majoitus:

Esimiespäivien osallistujille on saatavilla alennettu majoitushinta 27.-29.1.2021 Scandic Hakaniemeen (Siltasaarenkatu 14). Varaa huone tarpeesi mukaan 1-2 yöksi. Hinnat 142 € / 1hh / vrk ja 162 € / 2hh / vrk. Varauskoodi on BSST270121. Kiintiön huoneita pääsee varaamaan tästä.
Varaukset tulee tehdä viimeistään 13.1.2021 ja majoitusvarauksen voi perua klo 18.00. mennessä tulopäivänä. Alennushintaisia huoneita voi varata hotellin varaustilanteen mukaan.

Hilton Helsinki Strandissa on varattuna majoituskiintiö 27.-29.1.2021, ja siellä 1hh 159 € ja 2hh 179 €. Varauksen voi tehdä tästä linkistä.
Varauksia voi myös tehdä suoraan hotelliin sähköpostitse helsinkistrand@hilton.com tai puhelimitse +358 939351. Varausta tehdessä tulee antaa koodi G1SSTA. Kaikkiin yksittäisiin majoitusvarauksiin tarvitaan varaajan luottokortin tiedot varauksen takuuksi.

 

Saapuminen ja pysäköinti:

Hilton Helsinki Strand hotelli sijaitsee Hakaniemessä hyvien kulkuyhteyksien päässä. Rautatieasemalta voi halutessaan reippailla kävellen, tai tulla metrolla, bussilla, raitiovaunulla tai taksilla Hakaniemeen. Lentoasemalta ajoaika on noin 30 minuuttia ilman pahoja ruuhkia.

Omalla autolla saapuville hotellilla on oma pysäköintihalli, maksu 24 €. Myös Hakaniemen muut pysäköintialueet ja -hallit ovat suhteellisen lähellä.

Tilaa uutiskirje