Ergonomiaa ja työhyvinvointia puhtausalalle

Tiistaina 12.10.2021 klo 12-15, etäkoulutus

Siivoustyö luokitellaan keskiraskaaksi työksi, aika ajoin jopa raskaaksi. Siivoustyössä toimivien tyypillisiä ammattiperäisiä sairauksia ovat erilaiset tuki- ja liikuntaelinsairaudet.

Alan jatkuva kehittyminen ja monipuoliset työtä keventävät välineet, koneet ja menetelmät auttavat jaksamaan ja pysymään terveenä puhtausalan työtehtävissä, mutta jotakin on tehtävä jokaisen itsekin pysyäkseen työkykyisenä.

 

Kokonaisvaltainen hyvinvointi koostuu työhyvinvoinnista, hyvästä ergonomiasta, oikeasta ravinnosta, liikunnasta ja sosiaalisista suhteista. Jos jollakin osa-alueella on puutteita tai ongelmia, heijastuu se muihinkin osa-alueisiin. Työssä jaksaminen tukee vapaa-ajalla jaksamista ja vapaa-ajan toiminta tukee työhyvinvointia.


Tämä koulutus antaa tietoa, miten pitää huolta omasta jaksamisesta ja hyvinvoinnista sekä työssä että vapaa-ajalla. Koulutuksesta saa myös ergonomiavinkkejä sujuvaan siivoustyöhön.

Koulutus on suunnattu siivoustyötä tekeville, ohjaajille ja myös esimiestehtävissä toimiville perehdyttämisen avuksi.


Ohjelma

12.00            Tervetuloa linjoille

12.10            Pidä itsestäsi huolta, työhyvinvoinnista voimaa työ- ja vapaa-aikaan, Sari Mattila, toiminnanjohtaja SSTL Puhtausala ry

13.50            Tauko

14.00            Ergonomiavinkkejä siivoustyöhön, Minna Kyllinen, puhtausasiantuntija SSTL Puhtausala ry

15.00            Koulutus päättyy

 

Ilmoittaudu viimeistään perjantaina 8.10.2021

Ilmoittaudu tästä!

 

Hinnoittelu ja peruutusehdot

Koulutuksen hinta 90 €, jäsenhinta -15 %, hintoihin lisätään alv 24 %.

 

Myöhemmin kuin 7 päivää ennen koulutuksen alkua tulleista peruutuksista veloitamme 50 % kokonaishinnasta. Mikäli osallistuja ei tule paikalle koulutukseen, eikä osallistumista ole peruutettu (tai ilmoitettu tallenteen tarpeesta), veloitamme koko koulutusmaksun. Esteen sattuessa koulutuspaikan voi luovuttaa samassa organisaatiossa työskentelevälle.


Muutokset mahdollisia.
 

 

 

Tilaa uutiskirje