Etusivu » Tapahtumat » Puhtauspaiva

Puhtauspäivä

Puhtauspäivä on valtakunnallinen teemapäivä, jota vietetään vuosittain joulukuun ensimmäisenä maanantaina. Ensimmäistä kertaa Puhtauspäivää vietettiin vuonna 2015. Seuraavana vuonna eli 2016 tapahtumasta tuli suorastaan pohjoismainen, sillä Norjassa vastaavaa on vietetty jo kauan ja tuolloin Ruotsi liittyi mukaan!

Päivän teema on "Kiitä siivoojaa" ja tarkoituksena on herätellä ihmisiä huomaamaan siivoustyön merkitys. Heti ensimmäisenä vuonna Puhtauspäivä ja sen myötä puhtausala olikin kiitettävästi mediassa esillä alkaen MTV3:n Huomenta Suomi -lähetyksestä lukuisiin lehtiartikkeleihin. Sekä ensimmäisenä että toisena Puhtauspäivänä siivoojan kiittämisen ohella ihmisiä kannustettiin laittamaan kiitoksia, kuvia ja kuulumisia Facebookiin Puhtauspäivä-sivulle sekä Instagramiin ja Twitteriin #kiitäsiivoojaa -tunnisteella. Tuhannet puhtausalalla toimivat ovat pitäneet Puhtauspäivinä I love Puhtaus -rintapinssejä.

Molemmat järjestetyt Puhtauspäivät ovat onnistuneet loistavasti. Ilahduttavan monet asiakkaat, yhteistyökumppanit ja tavalliset siivouspalveluista työpaikoillaan nauttivat ihmiset ovat kiittäneet siivoojia (erityisesti) Puhtauspäivänä. Lisäksi monilla työpaikoilla esimiehet ja oppilaitoksissa opettajat ovat järjestäneet mukavia muistamisia ja aiheeseen liittyvää yhteistä kivaa.

Vuoden 2016 Puhtauspäivä:

  • Vuoden 2016 Puhtauspäivään liittyen järjestettiin myös reseptikilpailu, jossa valittiin Puhtauspäivälle virallinen leivos. Loistavista ehdokkaista voittajaksi valittiin Erja Hammarénin sitruunainen juustokakku, joka tuo päivään "ripauksen raikkautta"; aivan niin kuin siivoojakin tekemällään työllä! Reseptin löydät tästä.
  • Siivoojia voitiin kiittää myös sähköisellä kiitoskortilla, joka oli saatavilla Positiivareiden sähköisten korttien valikoimasta.
  • Päiväkodeille ja alakouluille tehtiin oma Puhtauspäivä-aiheinen materiaali, johon koottiin ideoita siivoojan kiittämiseen sekä muuta mukavaa siivousaiheista tekemistä.
  • Ennen Puhtauspäivää päivän Facebook-sivulla julkaistiin lyhyitä videoita, joissa ihmiset kertoivat, miten aikovat kiittää siivoojia Puhtauspäivänä.

Puhtauspäivä 2.12.2016 -tapahtumasivu

Puhtauspäivän Facebook-sivu

 

Seuraavan kerran Puhtauspäivää vietetään maanantaina 4.12.2017.