Desinfektioaineilla koronavirusta vastaan

Desinfektioaineilla koronavirusta vastaan

Koronavirus puhuttaa ja on ajankohtainen, sillä sen löytymisen jälkeen joulukuussa 2019 Kiinasta virus on levinnyt laajalle, myös Eurooppaan. Koronavirus 2019-cCoV aiheuttaa hengitystieoireita, kuumetta ja yskää. Myös useita viruksen aiheuttamia kuolemantapauksia on raportoitu, pääasiassa virukseen menehtyneillä henkilöillä on ollut heikentynyt vastustuskyky tai jokin krooninen perussairaus.

Tavattu koronavirus on vaipallinen RNA virus, joka koronaviruksena kuuluu samaan virusperheeseen kuin esimerkiksi SARS ja MERS. Koronaviruksia vastaan tehoavat yleisimmät desinfektioaineet. Oikea tuote tulee aina valita käyttökohteen mukaan.

Pintojen desinfioinnin lisäksi torjunnassa on tärkeässä asemassa hyvä käsihygienia. Maailman terveysjärjestö (WHO) ohjeistaa käyttämään käsihuuhdetta tai pesemään kädet säännöllisesti jotta viruksen leviäminen saataisiin pysäytettyä.  Hyvän käsihygienian lisäksi WHO:n suosituksen mukaan tulee välttää kontakteja sairastuneisiin henkilöihin sekä kasvojen ja silmien koskettelua.

Ajankohtaista tietoa Wuhanin koronaviruksen tilanteesta saat THL:n sivuilta. (Lähde: Kiilto)

Kuva: Kiilto

Tilaa uutiskirje