Hautomo on Puhtausalan vuoden teko

Tämä oli iso juttu meille. Olemme panostaneet asiaan paljon, ja on hienoa, että se näin nyt huomioitiin. Ja jos muutkin työyhteisöt saavat tästä nyt ideoita omien työntekijöidensä perehdyttämiseen, niin hieno juttu sekin”, totesi palvelupäällikkö Tarja Pikarinen Kastek Oy:stä heti tulosten julkistamisen jälkeen. Tulos julkistettiin SSTL Puhtausala ry:n toimistossa live-lähetyksenä maanantaina 2. joulukuuta.

Pikarisen mukaan heillä oli tavoite päästä Hautomotoiminnalla finaaliin.

Kastekin yhdessä KSAOn kanssa kehittämä hautomotoiminta perustettiin uusien työntekijöiden perehdytyksen tasalaatuisuuden takaamiseksi, työsuhteiden pysyvyyden parantamiseksi ja työhyvinvoinnin nostamiseksi. Hautomossa saatava alkuperehdytys antaa uudelle työntekijälle perustiedot ylläpitosiivouksesta, ateriapalveluista ja vuodehuollosta. Perehdytys jatkuu hautomon jälkeen vielä kohdekohtaisilla ohjeistuksilla.

Puhtausalan vuoden teko 2019 -kilpailussa palkittiin myös kaksi muuta finalistia. Toinen palkituista on Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä, Riveria, jonka VR-sovellus ja Thinglink toimivat oppimista edistävinä oppimisympäristöinä. Virtuaalinen oppimisympäristö leikkaussalisiivouksesta on kehitetty Riverian kiinteistöpalvelualan tiimissä yhteistyössä Pohjois-Karjalan tukipalvelut Polkka Oy:n kanssa.

Riverian kehittämien Thinglink-oppimisympäristöjen avulla opiskelija hahmottaa kohteessa tehtäviä töitä mm. videoiden avulla. Thinklinkin avulla Riveria on kehittänyt myös verkkokoulunsa sisältöjä.

Riverian Tilapalvelut / Puhtauspalvelut  palkittiin QR-koodein käyttöönotosta perehdytyksessä ja opastuksessa. Koodit helpottavat opastusta eri puolilla kuntayhtymän tiloja, jotka ulottuvat koko maakunnan alueelle.

QR-koodeja on tehty mm. koneiden opastukseen, muuttosiivouksen tueksi itselle ja asiakkaille. Jatkossa koodeja tehdään lisää kattamaan laajemmin eri tiloja ja erilaisia pintamateriaaleja.

Kastek puhtaushuollon palvelupäällikkö Tarja Pikarinen ja Kastek Oy:n toimitusjohtaja Seppo Pajari iloitsivat voitosta.  Heidän edessä kaksi Hautomon työntekijää: Neea Leino ja Maarit Lempinen. Kuva: Aino Tammekas

Kastek puhtaushuollon palvelupäällikkö Tarja Pikarinen ja Kastek Oy:n toimitusjohtaja Seppo Pajari iloitsivat voitosta.  Heidän edessä kaksi Hautomon työntekijää: Neea Leino ja Maarit Lempinen. Kuva: Aino Tammekas

Tilaa uutiskirje