Hyvinkään ympäristöpalkinto Erkkilöille

Kaija ja Ilkka Erkkilä ovat aiemmin saaneet valtakunnallista kuuluisuutta pyyteettömästä vapaaehtoistyöstään puhtaamman ja viihtyisämmän elinympäristön eteen. He aloittivat roskien keräämisen 2011 silloisessa kotikaupungissaan Tampereella ja ovat jatkaneet sitä sen jälkeen Hämeenlinnassa ja vuodesta 2017 alkaen nykyisessä kotikaupungissaan Hyvinkäällä.

Hyvinkäällä Erkkilät ovat 4.12.2019 mennessä keränneet 316600 tupakantumppia ja 800 muovikassillista muuta roskaa, sekä lisäksi ”kaikkea muuta”. Kokonaissaalis vuodesta 2011 alkaen on joulukuulle 2019 asti on 940800 tupakantumppia ja 2593 muovikassillista roskaa. Kaija ja Ilkka ovat keränneet roskia myös ympäri maailman ja heidän kokemuksensa mukaan kansainvälisesti verrattuna Suomen taso on kohtalainen. 

Kun huomioidaan bensakulut ja roskien keräämiseen tarvittava välineistö Erkkilät ovat käyttäneet ympäristön siivoamiseen omia rahojaan arviolta 15 000 euron edestä. Syynä tumppien ja roskien keräämiseen on halu suojella ympäristöä ja tehdä oma osuutensa: ”Täällä on jokainen vieraana vuorollaan. Me haluamme jättää lapsillemme, lastenlapsillemme ja tuleville sukupolville tämän maapallon vähän paremmassa kunnossa.” (Lähde: ePressi.com)

Luonnosta löytyy roskaa. Kuvituskuva: Pixabay

Luonnosta löytyy roskaa. Kuvituskuva: Pixabay

Tilaa uutiskirje