Invalidisäätiön Ammattiopisto Live ja Live Palvelut ottavat käyttöön uuden siivousmenetelmän

Kemikaaliton Ownwell-siivousmenetelmä on helppo ja turvallinen käyttää. Kuva: Tuomas Nousiainen

Liven eri toimipaikoissa otetaan käyttöön kotimainen siivousalan innovaatio, Green Berry Oy:n Ownwell-siivousmenetelmä. Menetelmässä laitetaan mikrobit kuriin puhdistetun vesijohtoveden ja siihen lisättyjen probioottien avulla. Menetelmälle on haettu kolme patenttia.Uusi oppilaitosrakennus Espoon Leppävaarassa on yli 500 opiskelijan ja lähes 150 työntekijän päivittäinen tukikohta, joten tilojen turvallisuus on ensiarvoisen tärkeää.
Liven toimipaikkojen siivouksesta vastaava palveluesimies Minna Koivisto kertoo mitä hän ajatteli miettiessään Ownwell-menetelmän mahdollisuuksia uuden opistorakennuksen siivouksessa:
”Totta kai sitä miettii, että pelkällä vedellä, miten se onnistuu. Mutta tutkimustulokset tekivät vaikutuksen ja se, että vedellä pestessä ei ole mahdollista pilata uusia pintoja hienossa toimipaikassa.”
Liven Metsälän toimipaikassa on myös otettu käyttöön Ownwell-menetelmä. Myös palveluohjaaja Aristoteles Khan myöntää olleensa aluksi epäileväinen: ”Olin hyvin skeptinen, olin sitä mieltä, ettei menetelmä voi pitää paikkaansa. Tutkimustulokset olivat kuitenkin vakuuttavia. Kokeilin itse ja nyt käytämme menetelmää päivittäin ihan kaikessa. Olemme luopuneet kokonaan puhdistusaineista. Tämä helpottaa ohjeistamista, eikä pinnat kärsi vääristä tuotteista.” (Lähde: Green Berry Oy, kuva: Tuomas Nousiainen)

 

Tilaa uutiskirje