Jätteiden lajitteluun ei tarvita kodeissa muutoksia koronaviruksen johdosta

Jätteiden lajitteluun ei tarvita kodeissa muutoksia koronaviruksen johdosta

Ympäristöministeriö sekä sosiaali- ja terveysministeriö tiedottivat perjantaina 20.3., että tämän hetken tilanteen mukaan koronavirustilanne ei aiheuta aiheuta muutoksia kotitalouksien nykyisiin lajittelukäytäntöihin. Koronavirustartunnan saaminen jätteiden välityksellä oli ministeriöiden ohjeiden mukaan epätodennäköistä. Ympäristöministeriö sekä sosiaali- ja terveysministeriö antoivat suositukset jätehuollon toimijoille sujuvan ja turvallisen jätehuollon turvaamiseksi poikkeusoloissa.

Jätehuollon toimintavarmuutta voi kuitenkin vaarantaa jätteen kuljettajien ja käsittelylaitosten henkilökunnan mahdollinen samanaikainen sairastuminen tai karanteeniin joutuminen, mikä on kuitenkin epätodennäköistä. Kunnallisia ja yksityisiä jätehuoltotoimijoita on kehotettu varmistamaan häiriötilannesuunnitelmiensa ajantasaisuus ja voimavaransa jätehuollon kriittisten tehtävien hoitamiseksi.

Epidemian laajetessa voidaan joutua antamaan ohjeita ja määräyksiä jätehuoltotoimien priorisoinnista ja jätteiden keräyksestä. Jätehuollon toimijoille on annettu myös suositukset turvalliseen työskentelyyn jätteen kuljetuksessa ja käsittelyssä. Lisätietoja www.ymparisto.fi -sivuilla. (Kuva: Pixabay)

Tilaa uutiskirje