Käsidesimarkkinoille uusi suomalainen tuote

Suomalainen teknologiayritys Nolla Antimicrobial Oy lanseeraa uutta hopeapolymeeriteknologiaa hyödyntävän käsidesin. Yli 20 vuotta kehitetty teknologia tappaa viisi WHO:n vaarallisimmaksi määrittelemää superbakteeria ja alustavien tutkimusten perusteella tehoaa myös koronaviruksiin. 
Kotimainen innovaatio käyttää hyväkseen patentoitua Nolla™ Silver Polymer Technology -hopeapolymeeriteknologiaa, jossa hyödynnetään bakteereja ja viruksia tuhoavaa hopeaa sen pienimmässä eli ionisessa muodossa. 
”Kun käsidesivaahtoa levitetään kädelle, hopeaionit tunkeutuvat virusten ja bakteerien rakenteeseen ja tuhoavat ne. Vastaavaa hopean ja polymeerin yhdistävää teknologiaa ei ole käytössä missään muualla. Voidaan siis puhua biosidituotteiden tieteellisestä läpimurrosta”, Nolla Antimicrobialin perustaja Jyri Nieminen kertoo. 
Alustavien tutkimusten mukaan tuote näyttäisi tehoavan myös koronaviruksiin. 
”Screening-tutkimukset koronaviruksia vastaan ovat olleet erittäin lupaavia. Vahvistava tutkimus tehdään skotlantilaisessa mikrobiologian laitoksessa, ja tulokset saapuvat lähiviikkojen aikana”, Nieminen kertoo. 
Nollan käsidesivaahdon hopeapolymeeriteknologian etuja ovat muun muassa se, että se ei haihdu iholta kuten alkoholi, vaan jättää pitkäaikaisemman näkymättömän viruksia ja bakteereja torjuvan suojan käsille. Käsidesivaahdon pohjana on puhdistettu vesi.
Nollan käsidesivaahto oli alun perin tarkoitus tuoda markkinoille vasta myöhemmin keväällä. Vallitsevan tilanteen johdosta jakelusta vastaavien yritysten kysyntä on kuitenkin ollut niin suurta, että lanseerausta päätettiin aikaistaa. 

Lisätietoja: www.nollaantimicrobial.com

Tilaa uutiskirje