Käsidesinfiointituotteita aletaan valmistaa Suomessa lisää

Käsidesinfiointituotteita aletaan valmistaa Suomessa lisää

Koronaviruspandemia on moninkertaistanut käsien desinfiointiin tarkoitettujen tuotteiden kysynnän niin kuluttajien kuin ammattihygieniankin asiakkaiden parissa. Suomessa Kiillon käsidesinfiointiin tarkoitettuja Erisan- ja Erisan Pro -käsihuuhteita on tähän asti valmistettu vain Turussa, kun taas Hankasalmella tuotanto on keskittynyt Kiillon kodinpuhdistustuotteisiin.
Kiilto on tehostanut tuotantoaan monin tavoin alkuvuoden aikana vastatakseen muuttuneeseen tilanteeseen, muun muassa rekrytoimalla Turkuun lisää tuotantotyöntekijöitä ja siirtymällä työskentelemään tuotannossa vuorokauden ympäri.
Tehostamistoimien myötä tuotanto on tällä hetkellä tuoteryhmästä riippuen noin 5–10-kertainen aiempaan verrattuna. Tuoteryhmiä on priorisoitu tilanteen mukaan, ja tuotannossa on pyritty keskittymään asiakkaiden kiireellisimmin kaipaamiin tuotteisiin. Kovan kysynnän vuoksi tuotteiden saatavuudessa etusijalla ovat olleet terveydenhuolto ja muut sopimusasiakkaat.
Nyt Hankasalmella on tehty tarvittavia muutoksia, jotta desinfioivien käsihuuhteiden valmistus onnistuu käynnistää myös siellä. Tuotanto on suunnitelmissa saada käyntiin vielä tämän viikon aikana.
"Pyörä lähti pyörimään noin viikko sitten, ja muutoksia on tehty ripeällä tahdilla. Olemme tehneet nyt raaka-ainesiirtoja Turusta, ja jo perjantaina pääsemme aloittamaan tuotteiden valmistuksen", Kiillon tuotantopäällikkö Anssi Manninen kertoo.

Käsihuuhde hierotaan käsiin. (Kuva: Kiilto)

 

Tilaa uutiskirje