Korona loi kysyntäpiikin

Korona loi kysyntäpiikin

Koronavirus on monen alan yrittäjillekin valtava uhka, mutta puhtausalalla se on lisännyt kysyntää. Alaveteliläinen Kemvit Oy valmistaa mm. käsidesiä ja pesuaineita, joiden markkinat ovat hetkessä räjähtäneet. Juuso Viherlaakson yrittäjäura lähti liikkeelle oikeastaan vahingossa, yrityskaupan kautta. Hän osti pesuaineita ammattikäyttöön valmistavan Kemvitin viisi vuotta sitten. Viherlaaksolta puuttui aiempi kokemus yrittäjänä, mutta hän ehti työskennellä samalla alalla myyntitehtävissä 15 vuotta.

"Puhtausala on 10–15 vuoden aikana keskittynyt voimakkaasti, eikä asiakkailla ole hirveästi valinnanvaraa. Halusin ylläpitää käyttäjien mahdollisuuden vaihtoehdoille ja kokeilla, onko minusta ylipäätään yrittäjäksi", Viherlaakso kertoo.

Yhtiön oma tuotemerkki on KW.

Kemvitin liikevaihto on harpannut kauppahetkestä yli miljoonalla ylöspäin noin kolmeen miljoonaan euroon. Työntekijöitä yrityksessä on 13.

Tuotannosta 40 prosenttia on alihankintaa. Ruotsi on iso markkina, joten läntisestä sijainnista on apua. Kruunupyyn tehtaalla voi valmistaa pesupulveria maksimissaan 3 000 kiloa tunnissa.

 

Tilaa uutiskirje