Kuivasavutuksella desinfioidaan pienempiäkin koloja

Recover Nordic on pohjoismainen johtava vahinkosaneerauksen ja korjausrakentamisen ammattilainen. Recover Nordicille tilojen desinfiointi on ollut rutiini jo ennen koronavirusta. 
 


Tilojen desinfiointi kannattaa silloin, kun tiloissa on ollut tai epäillään olleen henkilö, jolla on koronavirustartunta. Normaali pintojen siivous on aina tehtävä, mutta desinfiointi on piste i:n päälle, toteaa Recoverin operatiivinen johtaja Hermanni Rajamäki. Desinfiointi on kuitenkin aina ammattilaisten tekemää työtä.


Yksi tilojen desinfiointimenetelmistä on kuivasavutus. Tämän etuna on tarkkuus, koska hieno kuivasumute tunkeutuu kaikkein pienimpiinkin nurkkiin ja sopukoihin. Kuivasavutuksen huonoja puolia on pitkä varoaika, 24 tuntia, jona aikana tiloissa ei saa liikkua.

Myös kuumalla vedellä tehty höyrypesu on turvallinen desinfiointikeino. Sitä Recoverista suositellaankin tehtäväksi myös muina kuin korona-aikana. Erityisesti höyrypesu sopii lasten leikkipaikkoihin sekä saniteettitiloihin.

Ennaltaehkäisevää desinfiointia Rajamäki ei suosittele. On oltava ainakin epäilys siitä, että tila on altistunut koronavirukselle. Desinfiointia ei kannata myöskään tehdä, jos tila on ollut usean päivän ajan suljettu, eikä siellä ole liikuttu, koska virukset eivät elä pinnoilla monia vuorokausia tartuntavaarallisina.

Kaikissa Pohjoismaissa käytetään mietoja aineita desinfiointiin. Norjassa kuitenkin desinfioidaan tiloja enemmän kuin muissa Pohjoismaissa, osin viranomaisten kehotuksesta.
Recoverin desinfiointimenetelmät on Tanskassa akkreditoitu, mikä käytännössä tarkoittaa sitä, että virus todistetusti häviää tiloista.

Voit lukea koko artikkelin tästä

Tilaa uutiskirje