Lapin, Pohjois-Pohjanmaan ja Pirkanmaan alueella on aloitettu desinfioinnit vetyperoksidikaasulla

Lapin, Pohjois-Pohjanmaan ja Pirkanmaan alueella on aloitettu desinfioinnit vetyperoksidikaasulla

Decont tekee puhdistuskäsittelyitä koko Suomen ja Ruotsin Norrbottenin alueella julkiselle sektorille, yrityksille ja yksityishenkilöille. Puhdistuksen kohteena voivat olla sisätilat, irtaimisto tai ajoneuvot.

Decont käyttää desinfiointiin suomalaista, VTT:n ja Puolustusvoimien kanssa yhteistyössä kehitettyä uutta laitteistoa, joka tuhoaa mikrobeja, kuten bakteereja, viruksia ja homeitiöitä ilmasta ja pinnoilta. Desinfiointi toteutetaan joko asiakkaan omissa tiloissa tai Decontin puhdistustilassa.

Desinfioinnit vetyperoksidikaasulla on jo aloitettu Lapin, Pohjois-Pohjanmaan ja Pirkanmaan alueella.

Decont on desinfioinut muun muassa sairaalan tartuntatautiepäiltyjen potilaiden pisaraeristystilat, vainajatornin ja linja-auton.

Työ tapahtuu käytännössä siten, että laitteisto antureineen viedään käsiteltävään tilaan, joka suljetaan tiiviisti dekontaminoinnin ajaksi. Esimerkiksi home- tai korona-altistuksen tapauksessa laitteisto on helposti siirrettävissä myös asiakkaan tiloihin. Vaihtoehtoisesti asiakkaan irtaimisto tai ajoneuvo voidaan kuljettaa suojattuna Decontin tiloihin.

Insinööri Insinööri Marko Uusipulkamon mukaan isokin tila tai irtaimisto saadaan vastaamaan sairaalaympäristön puhdastilan vaatimuksia yhden työpäivän kuluessa.

”Voimme käsitellä irtaimiston ja ajoneuvot omassa desinfiointitilassa. Autoille voidaan tehdä samassa yhteydessä myös täydellinen sisä- ja ulkopesu. Auton desinfiointi kestää tyypillisesti noin puolitoista tuntia”, Uusipulkamo kertoo. (Lähde: Decont/ePressi.com)

Tilaa uutiskirje