Niina Kesti: Siivous huomioon jo kiinteistön suunnitteluvaiheessa

Niina Kesti: Siivous huomioon jo kiinteistön suunnitteluvaiheessa

Homesiivouksen edelläkävijäyritys Poistoa Oy:n perustajan Niina Kestin mielestä arkkitehtien ja sisustussuunnittelijoiden tulisi ottaa tilojen siivottavuus huomioon jo suunnitteluvaiheessa.

Hyvä kiinteistönhuolto voi tuoda omistajalle suoranaisia säästöjä. Kiinteistön käytettävyys ja työntekijöiden työhyvinvointi ovat paremmat ennakoivasti huolletussa kiinteistössä. Ennakoimalla korjauskustannukset ja henkilöstön poissaolot pysyvät aisoissa.

"Hyvällä siivouspalvelulla on tavoitteita. Se ei ole pelkkää roskakorien tyhjentämistä vaan sen avulla luodaan aidosti turvallinen, terveellinen ja viihtyisä ympäristö. Sillä tuetaan kiinteistössä harjoitettavaa  toimintaa," Kesti tiivistää.

Kesti muistelee, miten erään uudisrakennuksen siivouskeskuksen suunnittelussa oli unohdettu, että pesukoneen luukku piti avata ja kone täyttää ja tyhjentää. Liian lähellä oleva seinä esti normaalit askareet.

"Tiettyjä perusasioita ei voi olettaa kaikkien tietävän.Tekstiilimattoa ei esimerkiksi kannata laittaa joka paikkaan, vaikka se olisi akustiikan kannalta hyvä. Suuremmissa kohteissa, kuten sairaaloissa siivousalan ammattilainen on usein jo mukana suunnittelutiimissä. Pienemmissä hankkeissa tämä toteutuu harvemmin. Välillä tulee eteen kohteita, joita ei voi imuroida kunnolla siksi, ettei pistorasioita ole riittävästi."

Kiinteistön ylläpidon nousevana trendinä Kesti näkee kiinteistön käyttäjän pyrkimyksen erottautua sen avulla kilpailijoista ja vaikuttaa näin myyntiin tai imagoon.

"Viihtyisä neuvotteluympäristö voi vaikuttaa asiakkaiden valintoihin. Siivouspalvelun lähtökohtana on tietysti hyvä hygieniataso, mutta sillä voidaan lisätä myös tilojen edustavuutta", hän sanoo. (Lähde: Cision.com, kuvalähde: Pixabay)

 

 

Tilaa uutiskirje