Suomen korkein pilvenpiirtäjä Majakka on saanut ensimmäiset asukkaansa

Helsingin Kalasatamaan valmistunut tornitalo Majakka sai marraskuussa 2019 ensimmäiset asukkaansa. 134 metrin korkeudellaan Suomen ensimmäiseksi pilvenpiirtäjäksi yltävän rakennuksen muutot jatkuivat joulukuussa. Majakka on osa kahdeksan tornitalon kokonaisuutta, jota rakennetaan Helsingin suosituimmalle uudistuvalle asuinalueelle Kalasatamaan.

”Kalasataman tornit on historiamme suurin rakennushanke. Emme rakenna Kalasatamaan pelkästään taloja vaan toimivia elinympäristöjä, jotka rakentuvat hyvän sijainnin, upeiden maisemien, monipuolisten liikenneyhteyksien sekä helposti saatavilla olevien asumisen palveluiden varaan”, kertoi SRV:n varatoimitusjohtaja Timo Nieminen.

Majakassa on 35 kerrosta ja yhteensä 282 asuntoa. Asuntojen koot vaihtelevat 36 neliömetristä 196 neliömetriin. Asuntojen keskihinta on reilut 7000 euroa neliöltä. Majakan viereen nousee myös toinen asuintorni, 124-metrinen Loisto, jonka arvioitu valmistuminen on vuoden 2021 lopussa.

Majakassa on tarjolla ainutlaatuinen palveluiden kokonaisuus, jota tulevat asukkaat ovat olleet vahvasti alusta lähtien mukana määrittelemässä. Majakassa on hotellimainen aulapalvelu ja monipuoliset yhteistilat 33. kerroksessa; iso juhlatila, saunaosasto kylpyammeella ja paljulla, sekä koko talon levyinen ulkoterassi ja kesäkeittiö huikeilla näköaloilla. Lisäksi talossa on asukkaiden oma kuntosali, pyörähuoltotila, ja käytettävissä yhteiskäyttöauto ja -sähköpyörä. Asukkaiden kanssa yhdessä kehittämisen tuloksena yhteistyökumppaneiden kautta voi tilata esimerkiksi kotisiivousta, handyman-palvelua, lemmikkien ulkoilutuspalvelua, pesulapalveluita, kauppakassitoimituksia sekä catering-palveluita.

”Olemme tehneet paljon tutkimusta ja yhteiskehittämistä, jotta ymmärtäisimme asiakkaidemme arkea ja siihen liittyviä haasteita ja toiveita. Tornirakentaminen kaupunkikeskuksiin luo mahdollisuuden Suomessa ennen näkemättömille palvelukokonaisuuksille, joiden avulla ihmisten aikaa voidaan vapauttaa arjen ikävistä rutiineista itselle mieluisaan tekemiseen”, kertoo asumisen palveluiden kehityspäällikkö Lotta Toivonen. (Teksti- ja kuvalähde: CisionNews)

Tilaa uutiskirje