Suomen luonnosta löytyi tehoaine koronavirukseen

Suomen luonnosta löytyi tehoaine koronavirukseen

Suomalaistutkijat ovat kehittäneet koronavirukseen tehoavan biopohjaisen desinfioivan suojapinnoitteen, jonka avulla saadaan lisättyä kasvomaskien sekä hengityssuojainten kertaluontoista käyttöaikaa usealla tunnilla. Lisäksi suojapinnoitteella saadaan muodostettua erilaisille koville pinnoille pitkäkestoinen suoja haitallisia mikrobeja vastaan. Suomen luonnon raaka-aineista valmistettu suojapinnoite on suunniteltu alun perin bakteerien ja homeiden torjuntaan ilmansuodattimissa. COVID-19-pandemian puhjettua tutkijat huomasivat, että tuote tehoaa myös koronavirukseen. Käyttökohteet ovat lähes rajattomat.

AirCiden tehosta on tehty tutkimuksia mm. Jyväskylän yliopistossa bio- ja ympäristötieteiden laitoksella. Tutkimuksissa on selvitetty kuinka nopeasti ja millä pitoisuuksilla AirCide tehoaa koronavirusta vastaan.

Kaksivaiheisesti vaikuttava AirCide sisältää alkoholia, joka desinfioi pinnan käsittelyn yhteydessä. Tämän jälkeen suojapinnoitteen sisältämät biopohjaiset tehoaineet muodostavat käsitellylle pinnalle tai suodantinkankaaseen välittömän ja pitkäkestoisen suojan mikrobeja vastaan.


AirCide Regular suodatinmateriaaleille
 
- Käyttökohteita ovat keinokuituiset ja kankaiset kasvomaskit ja hengityssuojaimet, rakennusten ja autojen raitisilmasuodattimet ja muut vastaavat suodatinpinnat.
- Soveltuu terveydenhuollon käyttämien kirurgisten suu- ja nenäsuojien sekä hengityssuojainten puhdistukseen ja desinfiointiin erityisesti siellä, missä hygieniasta on huolehdittava erityisen tarkasti.
- Terveydenhuollon käyttämät suu- ja nenäsuojat sekä hengityssuojaimet voidaan käsitellä AirCide-suihkeella kaksi kertaa ilman että käsittely vaikuttaa maskin suojausluokkaan. Kahden käsittelykerran jälkeen ja noin päivän käytön jälkeen suojain suositellaan vaihdettavaksi uuteen.
- AirCide Regular soveltuu myös kuluttajien käyttöön pidentämään kertakäyttöisen tai pestävien keinokuituisten tai kankaisten kasvosuojien käyttöaikaa ja ennaltaehkäisemään virustartuntoja. Aktiivisessa käytössä olevat itse tehdyt kangasmaskit voidaan käsitellä kaksi kertaa päivässä pesujen välissä, jolloin suojausteho säilyy parhaana ja suojain puhtaana.
 
AirCide Clear koville pinnoille
 
- AirCide Clear valmisteen sisältämät biologiset ainesosat kiinnittyvät pinnoille muodostaen kestävän kalvon, joka kestää hyvin mekaanista kulutusta säilyttäen myös mikrobeilta suojaavan vaikutuksen.
- Käyttökohteita ovat visiirit, ovet ja ovien kahvat, lasiset- ja muoviset työpisteiden roiskesuojat, kassapöydät, kuljetinhihnat, portaiden käsikaiteet, pöydät, ostoskorit ja WC-tilat sekä muut vastaavat kohteet. 
- Soveltuu käytettäväksi terveydenhuollossa, vanhustenhoidossa tai muissa laitoksissa, kouluissa, julkisissa tiloissa, ravintoloissa, liikuntakeskuksissa, julkisten kulkuvälineiden puhtaanapidossa tai oikeastaan missä vain missä erilaisten pintojen puhtaanapidosta ja hygieniasta on huolehdittava erityisen tarkasti.
- Jatkuvalle mekaaniselle kulutukselle alttiit pinnat, kuten ovenkahvat on hyvä käsitellä suojapinnoitteella noin kahden tunnin välein, jotta voidaan varmistaa riittävän tehokas suojaus.

Lue tuotteesta lisää tästä

 

Lisätietoja
Lennu Keinänen, toimitusjohtaja, Woimet Oy, lennu.keinanen@woimet.com, puh. 044 776 7827.

Tilaa uutiskirje