Talkookontti helpottaa asukkaiden siivoustalkoita

Talkookontti helpottaa asukkaiden siivoustalkoita

Taloyhtiöiden jäteastioihin ja yleisiin kierrätyspisteisiin jätetään usein niihin kuulumatonta jätettä. Lounais-Suomen Jätehuolto (LSJH) on nyt kehittänyt Talkookontin helpottamaan Turun ja lähikuntien taloyhtiöiden ja omakotiyhdistyksien siivoustalkoita. Konttiin voidaan nyt kerätä esimerkiksi taloyhtiöiden ja omakotiyhdistysten siivoustempausten yhteydessä muun muassa varastojen, vinttien ja komeroiden siivouksista kertyneitä suurikokoisiakin jätteitä ja sähkölaitteita.
Talkookontissa on omat keräysastiat kodin sähkölaitteille, pienille loisteputkille ja energiansäästölampuille, astiakeramiikalle sekä poistotekstiileille. Konttiin asukkaat voivat viedä myös suurikokoista jätettä, kuten huonekaluja ja polkupyöriä. Suurin osa konttiin kerättävistä jätteistä on maksuttomia, ainoastaan suurikokoiset jätteet ja astiakeramiikka ovat maksullisia. Kontissa on selkeät infotaulut lajitteluohjeineen, joten asukkaan on helppo lajitella jätteet oikeisiin astioihin.
Kontin yhtenä tavoitteena on, että Turun seudun yhdyskuntajätteen kierrätysaste saataisiin nousemaan EU:n jätedirektiivin 60 prosentin tavoitteeseen vuoteen 2030 mennessä. Tällä hetkellä kierrätysaste Turun seudulla on arviolta 44 prosenttia.

 

Kuvateksti: Talkookontti helpottaa lajittelua taloyhtiöiden ja omakotiyhdistysten siivoustalkoissa. Kontin ulkoasu on graffititaituri Mikko Hämäläisen käsialaa. (Kuva: LSJH)

 

Tilaa uutiskirje