THL suosittaa kasvomaskin käyttöä

Kuva: Medanta

Terveyden- ja hyvinvoinninlaitos THL suosittaa kansalaisille kasvomaskien käyttöä tietyissä tilanteissa toisten ihmisten suojaamiseksi. Kasvomaski on yksi keino ehkäistä koronavirustartuntojen leviämistä. Ensisijaisen tärkeää on edelleen noudattaa 1-2 metrin turvavälejä aina kun mahdollista, pestä käsiä, yskiä hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan sekä välttää kasvojen koskettelua.
Oireisena tulee välttää sosiaalisia kontakteja ja hakeutua välittömästi koronatestiin.
"Koronaviruksen leviämisen riski kasvaa nyt kun arki alkaa ja ihmiset alkavat liikkua enemmän. Nyt on lisäksi selvää, että tartuntariski on erityisen suuri tungoksessa. Kasvomaskit ovat yksi keino lisää ehkäistä epidemian kiihtymistä”, sanoo THL:n pääjohtaja Markku Tervahauta.
THL:n suositus koskee niitä sairaanhoitopiirejä, joissa on esiintynyt koronatartuntoja viimeisen kahden viikon aikana. Suositus ei koske työyhteisöjä. Niiden kohdalla asiantuntijalaitoksena toimii Työterveyslaitos.THL suosittaa maskin käyttöä esimerkiksi joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää. Maskia suositellaan myös silloin, kun henkilö on matkalla koronavirustestiin tai kun hän odottaa testin tulosta.
Maskia suositellaan myös silloin kun palataan riskialueelta Suomeen ja siirrytään maahantulopaikasta, kuten lentokentältä, karanteeniin. Kasvomaskia voi käyttää myös muissa sellaisissa tilanteissa, jos turvavälien pitäminen muihin ihmisiin on mahdotonta.THL:n suosituksen lisäksi alueelliset tartuntatautiviranomaiset voivat antaa alueellaan omia täydentäviä tai rajatumpia suosituksia, jotka perustuvat niiden omaan riskinarviointiin. 

KUVA:

Maskisuositus on saanut myös yritykset hankkimaan kasvomaskeja työntekijöilleen. Kuvassa on Medanta Oy:n pestävä, antimikrobinen mikrokuitumaski, joita on saatavissa myös yrityksen oman brändi-ilmeen mukaisiksi räätälöityinä. (Kuva: Medanta)

 

Tilaa uutiskirje