Puhtausala-lehden 1/22 pääkirjoitus: Valoisampaa kevättä

Puhtausala-lehden 1/22 pääkirjoitus: Valoisampaa kevättä

Pienin ideoivin askelin etenemme, kuten lehden uudistumisessa tämän vuoden aikana. Tässä lehdessä aloitamme henkilöjuttusarjan, jossa päästään kurkkaamaan, mitä alamme merkkihenkilöille tänään kuuluu. Sarjan avaa ansiokkaasti, omankin opinnäytetyöni ohjaaja, dosentti Marja Aulanko. Lisäksi meillä aloittaa uusi kolumnisti, puhtausalan konkari Jutta Koivuniemi teemalla ”Ohjaten ja innostaen kohti uutta”.

Uutta palvelumuotoilua – Parasta Puhtautta kokonaisuus, mikä se on? Parasta Puhtautta synnytettiin auttamaan puhtausalapalvelujen pieniä ja keskisuuria toimijoita toteuttamaan toimintaansa vastuullisesti. Keskiössä ovat henkilöstö, asiakkuudet, talous ja laatu/ympäristö. Miten kokonaisuus toteutetaan vastuullisesti ja huomioiden toimintojen päällekkäisyydet eri näkökulmista asioita tarkasteltuna. Tässä avaimet, miten siis etenemme kohti vastuullista tulevaisuutta jatkossakin. Tästä enemmän lehden sisäsivuilla.

Uutena ja vanhana asiana voin iloisena todeta, että uunituore Siivoustyön käsikirja on tullut taas alan osaamisen ja oppimisen tueksi. Samassa yhteydessä saimme kehitettyä omia teknisiä- ja digiprosessejamme, eli olemme vahvasti ihan käytännön tasolla etenemässä toiminnallisempaa toimijaa alan auttajana. Tämän kehityksellisyyden haluamme luonnollisesti koituvan jäsenistön ja teidän lukijoiden hyödyksi. Tekemämme työ ei välttämättä näy sinne teille asti, muuten kuin joustavana toimintana. Ja näin sen tuleekin olla.

Vuodenvaihde toi muutoksia myös liiton hallitukseen. Uutena puheenjohtajana aloitti Aino Aho ja uutena hallituksen jäsenenä Mari Suomalainen. Molemmat ovat hyvin kokeneita alan osaajia ja puhtaus isossa kuvassa on myös heillä hallussa. Haluankin toivottaa heidät tervetulleiksi aktiiviseen hallitustyöhömme matkalla kohti laajentuvaa vaikuttamista! Aktiivisina hallituksen jäseninä jatkavat Marju Haarala, Erja Hammarèn, Päivi Sihvonen, Titta Valtonen ja Päivi Vuorihuhta.

Pääkirjoitus on julkaistu Puhtausala-lehdessä 1/2022.