SSTL Puhtausala Ry
Etusivu » Uima-allas- ja märkätilojen hygieniaosaamistesti

Uima-allas- ja märkätilojen hygieniaosaamistesti

Uimahallien, kylpylöiden, hotellien ja hoivalaitosten uima-allas- ja märkätilat ovat haasteellisia siivouskohteita. Suotuisien lämpö- ja kosteusolosuhteiden takia pinnat ovat ihanteellisia mikrobien kasvualustoja. Pitkät aukioloajat, moninaiset käyttäjät sekä suuret käyttäjämäärät edellyttävät asiantuntevaa, huolellista, mukautuvaa ja oikein kohdistettua siivousta.

Uima-allas- ja märkätilojen hygieniaosaamistesti on laadittu edistämään asiakasturvallisuutta. Uima-allas- ja märkätilojen siivoojalta edellytetään sekä siivoustyön teknistä osaamista että hyviä asiakaspalvelu- ja vuorovaikutustaitoja.

 

Hygieniaosaamistestissä on yhteensä 30 kysymystä 30 aihealueesta. Aihealueita ovat muun muassa allasosasto toimintaympäristönä, asiakkaiden opastus, liukkauden hallinta, siivouksessa käytettävät aineet, välineet, koneet, menetelmät, eri tilojen ja erityiskohteiden siivous, laadunvalvonta sekä pintahygienian mittausmenetelmät.

Testin läpäisseet saavat todistuksen, joka on voimassa viisi vuotta myöntämispäivästä. Testin hinta on 25,00 euroa (+alv 24 %).

Näillä sivuilla julkaistaan SSTL Puhtausala ry:n hyväksymien kouluttajien yhteystiedot. Kouluttajilta edellytetään osaamistestin suorittamista sekä esimiestason tai opettajan koulutusta puhtausalalta tai laitoshuoltajan koulutusta ja työkokemusta allastilojen siivouksesta vähintään yksi vuosi.

 

SSTL Puhtausala ry:n koolle kutsuma työryhmä on laatinut testikysymykset ja koulutusmateriaalin.

Työryhmän jäsenet:

Marita Koskinen, projektipäällikkö, Sastamalan Ruoka- ja Puhtauspalvelut Oy Servi
Elina Lähdeaho, siivouspäällikkö, Urheiluhallit Oy
Veikko Kuurne, kiinteistöpäällikkö, Urheiluhallit Oy
Jarkko Rapala, neuvotteleva virkamies, sosiaali- ja terveysministeriö
Tarja Valkosalo, SSTL Puhtausala ry

 

Testi tulee saataville SSTL Puhtausala ry:n uuteen verkkokauppaan sen avauduttua, mutta siihen asti ja lisäkysymyksiin liittyen otathan yhteyttä Tarja Valkosaloon: tarja.valkosalo@puhtausala.fi tai puh. 0400 874509.

 

Lue lisää ja katso tulevat koulutukset.